Ez manapság normális dolog? Nem tudom a világ fordult a feje tetejére és én látom rosszul vagy igenis jól gondolom, hogy amit a "sógornőm" akar csinálni az egy nagy böszmeség?
A lényeg hogy a sógorom nejével beszélgettünk és szóba került a karácsony, mire mondtam, hogy milyen jó mert a gyerekük végre olyan korba lépett amikor megérti mit is jelent ez és előjöhet a Mikulás, Krampusz, Jézuska és társai ki-ki a kedve szerint. Mire ő azt mondta, hogy ő nem fog hazudni a gyerekének, megmondja,hogy a Mikulás nem igazi, sőt ez csak egy vallási izé-mizé(nem részletezem miket mondott még, mert száraz egy anyag lenne), sőt tovább megy a Húsvéti nyuszit sem adja be neki, mert a gyerek ha ajándékot kap igenis tudja, hogy azt a szülei adták szeretettel és különben is ő egy kis felnőtt, akit nem akar hazugságban nevelni és gyerekként kezelni, sőt leülteti és elmesél minden részletet és azt is eldöntheti hogy milyen vallást szeretne választani. És most kapaszkodjatok meg a kisfiú 2 ÉVES?!
Csak szerintem rossz már ilyen korán eltüntetni a gyerek kor egy ilyen fontos részét?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szerintem meg varázslatos dolog várni a mikulást, a Jézuskát és húsvétkor megkeresni ami finomságokat a nyuszi eldugott. Ezeket az élményeket elvenni egy gyerektől?.......
Az én nagyobbik gyerekem 9 éves koráig hitt az ilyesmiben. Magától meg a társaitól jött rá hogy nem igazak, nem volt tragédia számára, de a csodás élményei megmaradtak. Persze a mi hitünk szerint Jézus létezik, csak nem ő hozza az ajándékokat.
Egyre több családban látom én is egyébként ezt a szomorú változást. Nem akar hazudni a gyerekének.. akkor a világban mindennel, de mindennel kapcsolatban igazat fog neki mondani? Szomorú és kiábrándító gyerekkornak néz a kisfiú elébe.
Ezen már egyszer összeveszett a gyakori népe nem is olyan régen.
Nyugodtan keresd vissza.
De egyébként a többség szerint neked van igazad és kell a gyereknek ez.
A kisebbség véleménye meg úgysem érdekel senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!