Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 24 hetes km vagyok, lassan...

24 hetes km vagyok, lassan betegállományba szeretnék menni, ha így lesz, mennyi idő múlva kapok majd pénzt először, és mennyit?

Figyelt kérdés
Kivegyem az éves eddig megmaradt szabimat, és csak utána menjek betegszabira, vagy egyből írassam ki magam?
2010. ápr. 27. 17:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Azt,hogy kiíratod e magad,Te döntsd el!

Én táppénzre mentem,amit akkoriban (3.5 éve) úgy utaltak,ahogy a táppénzes papír beért (2 hetente).

A táppénz,amit kapsz,az attól függ,mennyi a kereseted. (Azt hiszem a 70%-a) Kevés,de a semminél több.

2010. ápr. 27. 17:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia!Hogy mennyi idő után kapsz táppénzt,az attól függ,hogy a munkahelyed TB kifizető hely e?Mert ha igen akkor rendesen kapod,mint a fizudat!Ha viszont nem Tb kifizetőhely akkor majd az OEP utal,ami nem kevés idő kb.2-3 hónap az első!Hogy mennyit kapsz?A fizud 60%-át!A szabiról nem tudok sajnos nyilatkozni...ÜDV:29 hetes kismama
2010. ápr. 27. 17:17
 3/10 A kérdező kommentje:

Brrr, köszi, aranyosak vagytok! Hát ez nem vmi jó hír...2-3 hónap??? Atyavilág.

De vegyünk egy példát:

Ha mondjuk 100ezer a bruttóm, akkor annak vegyem a 60%-át, és abból még adót, meg tb-t vonnak?

2010. ápr. 27. 17:37
 4/10 anonim ***** válasza:

Egész pontosan az első 15 munkanapra a tavalyi évi bruttó fizetésed 70%-át kapod (betegszabadság). Az ezt követő időszakra a tavalyi bruttód 60%-a. De csak abban az esetben, ha két év folyamatos jogviszonyod van. Ha nincs, akkor ezek a százalékok 60, illetve 50%-ra mérséklődnek. Fizetésfüggő, hogy mikor jársz jobban, ha nem keresel olyan sokat, akkor megéri előbb a szabadságodat kivenni, hiszen arra teljes bért kapsz.

ҝ

2010. ápr. 27. 17:37
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia!Második vagyok!Kb.60 ezer körül fogsz kapni 100 ezer után,de az is lehet ,hogy egy picivel kevesebbet!És én nov. 21-től vagyok itthon!Táppénz először március közepén jött:((((Nagyon gáz volt a tél,meg az ünnepek,mert a férjem fizuja volt csak,ami nettó 90 ezer:(((
2010. ápr. 27. 17:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia! Atöbbiekhez képest akkorén pozitiv példa vagyok mert nekem egy hónap alatt megjött az első táppénzem. Szerintem vedd ki a szabiaidat nyugodtan.. az is jo pénz, na meg hátminek hagynád bennt, hisz az jár.

Ha a nettód a 100ezer akkor abbol ha több mintkét éve van folyamatos munkaviszonyod az első 15 napban fogsz kapni 70%-ot (feltéve, hogy mégnem voltál betegszabin az idén), aztán pedig 60%-ot. A betegszabit a munkáltató fizeti, a táppénzt az OEP. Ha jol tudom, már nincs olyan, hogy a munkáltató tb kifizető hely. (legalábbis a könyvelő nekem pár hete ezt mondta). A betegszabiból és atáppénzből nem vonnak már le semmitsem. Remélem tudtam segiteni.

2010. ápr. 27. 18:00
 7/10 anonim ***** válasza:
Ja most látom hogy a bruttód 100ezer. Szerintem a nettódat kell nézni ha jol tudom. De erre nem vennék mérget...
2010. ápr. 27. 18:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Az első vagyok. Az én példám: 54-et kerestem áltlag (3,5-4 éve) a táppénz alatt 15-16.000-et utaltak 2 hetente.
2010. ápr. 27. 18:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia!Én bruttó 130 után kapok,kéthetente 38500-at!
2010. ápr. 27. 18:18
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek, legalább tudom mire számítsak...

Köszi :-)

2010. ápr. 27. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!