Szerintetek milyen korú gyereknek való a Szépség és a szörnyeteg (Walt Disney)?
Tudom, hogy régi, úgyhogy túl sok gyereket nem érdekelne, csak én kétszer is meggondolnám, hogy megmutassam-e neki.
Én olyan 5 évesen néztem egyedül és kisebb traumám lett tőle illetve volt, ahol el akartam takarni a szemem. Valamitől nagyon átélhető a történet és az összes főszereplő. Elfelejtettem nézés közben, hogy ez egy tündérmese, film, Walt Disney rajzfilm. És azt gondoltam, hogy minden második férfi olyan, mint Gaston.
Amúgy szerintem nagyon jó film. Nem hiába jelölték Oscar jelölésre is. De 5 éves gyereknek nem mutatnám meg, akkor se, ha mindent hozzám dobna vagy megutálna.
Tesómat 7 évesen vitték rá moziba és azóta is a kedvence, pedig már 30 éves.
Ő is mondta hogy eltakarta a szemét valahol azt hiszem de traumát nem okozott neki.
Sőt a férfiakban sem Gastont látta, hanem a herceget :D
Az én lányom elég érzékeny, képes sírva fakadni egy mesén, ahol a kiskutya menhelyen várja a gazdiját. De ettől a mesétől egyáltalán nem lett semmi lelki törés benne, viszont a dalokat nagyon szereti.
Azzal 5 évesen már tisztában kell lennie egy gyereknek, hogy a mese és a film sem a valóságot mutatja, és csak kitaláció.
Szerintem nem féltem az elejétől Gastontól csak néha örültnek tünt, aztán csak az utolsó jelenetnél volt ijesztő. Vagy amikor váratlanul hátba szúrja a Szörnyet akkor mondom magamban "Ok, nem akarok többé ilyet nézni."
Vagy amikor LeFou elakarja olvasztani a gyertyává változott Lumierre fejét 1. Mit gondoltak a készítők amikor ezt belerakták? 2. Itt aztán tényleg elakartam takarni a szemem, de olyan gyorsan vége lett hogy mondom magamban "Nem tudom miért nem pisiltam össze magam, de most már végignézem."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!