Ha az apa nincs bejelentve a munkahelyén akkor hogy fogok gyerektartást kapni?
Figyelt kérdés
2016. okt. 29. 21:53
1/5 anonim válasza:
Elvileg megelőlegezi az állam és amint lesz bejelentett helye,vonják tőle.Gyakorlatilag sehogy.
2/5 anonim válasza:
Na igen, sehogy... A volt férjem 8 évnyi gyerektartással tartozik, mert amióta elváltunk, nem hajlandó bejelentve dolgozni. Ja, és állami megelőlegezést sem kaptam, ahhoz "túl jól" keresek (magyarul van munkahelyem, fizetésem).
3/5 anonim válasza:
Ha nincs bejelentett munkaviszonya, nehéz dolgod lesz. Mennyi gyerektartást állapították meg? Az állam sem előlegezi csak úgy meg, feltételek is vannak.
GYERMEKTARTÁSDÍJ ÁLLAM ÁLTALI MEGELŐLEGEZÉSE AZ ALÁBBI EGYÜTTES FELTÉTELEK FENNÁLLÁSA ESETÉN LEHETSÉGES: a) a bíróság a tartásdíjat jogerős határozatában már megállapította , és b) a gyermektartásdíj összegének behajtása átmenetileg lehetetlen, továbbá c) a gyermeket gondozó családban az egy főre jutó havi átlagjövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét ( ez az összeg 2016-ban 57.000 Ft). A FOLYÓSÍTÁS IDŐTARTAMA a kérelem benyújtásának napjától az alapul szolgáló ok előrelátható fennállásáig, LEGFELJEBB HÁROM ÉVIG TART.
4/5 A kérdező kommentje:
Nekem a fizetésem 74 ezer forint szóval valami nagyon kevés pénzt fogok kapni, 2 hét múlva szülök. A szüleimmel lakok ők jól keresnek, de akkor is van apja fizessen az szerintem. Még egyenlőre nem foglalkoztam ezzel, csak érdeklődök hogy is van.
2016. okt. 30. 06:09
5/5 anonim válasza:
Ha nem akar fizetni, akkor fenyegesd meg, ha nem fizet, akkor őt és a céget is feljelented a feoete munka miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!