Mennyibe kerül havi és éves szinten egy 9 éves gyermek eltartása mindennel együtt?
8,5 éves a fiam, és rendszeresen írjuk a kiadásainkat. Az október szerintem egy átlagos hónap, leírom:
Ruházat: 16000 Ft (kuponokkal a hónap elején) ebben sapkák, pizsama, 2 pulóver, és egy adidas melegítő van.
Különóra: 2500 Ft havonta a focialapítványnak, aláöltözet 2500 Ft, új teremcipő 9000 Ft, havi 2x interliga, 2x Bozsik torna, ide kocsival visszük, alkalmanként 1500-2000 Ft a benzin.
Iskola: menza 9000 Ft, versenyek 3600 Ft, színházbérlet+busz 5300 Ft, Vitamin nap 2000 Ft.
Egyéb: társasjáték 4800 Ft, könyv 2300 Ft
Fodrász: 800 Ft
Kaja: főzök itthon, így ez csak kb érték: 15000 Ft
Rezsi ráeső része: 9000 Ft, ebben a legtöbb a upc, a telefont és a biztosításokat, előtakarékosságit, hitelt nem számoltam bele, mint ahogy az autót sem.
Tisztálkodás, egyéb: csak kb. 2000 Ft.
Szórakozás: kirándultunk, cukrászdáztunk: 9000 Ft
Ezt most nem merem összeadni. :D
Pedig még örültem, hogy nem lesz sok, hisz nincs benne cipő, kabát, méretváltás miatti teljes ruhacsere, iskolakezdés, nyár táborok, stb.
A bíróság arra kíváncsi, hogy a TE kiadásaid miből tevődnek össze, mennyit költesz TE a gyerekre. Értesd: felírod részen egy kockás papírra:
- bérlet: ....,- Ft
- ruházkodás: .....,- Ft
- étel: .....,- Ft (ebből ....,- Ft iskolai étkezés, ....,- Ft egyéb)
- szórakozás: .....,- Ft (havi ... mozi, színház, kirándulás, rágógumi-csoki, szülinapi zsúr...)
- rezsi többletköltség: ....,- Ft (jobban kell fűteni a gyerek miatt, több meleg víz fogy...)
Mindezt felírod (reálisan, alátámaszthatóan, ugyanis igazolások is kellenek!), majd kb. megfelezed.
Az én fiam pl. jár sportolni, van buszbérlete, napköziben eszik...
Cipői 1 hónapot bírnak....
CSAK rá kb. 30ezret költök.
A kaja közös, nem osztom le rá.... Se a rezsit stb.
Nem lehet mástól infót gyűjteni!
Mert lehet h a tiéd olcsóbban eszik, drágább Sportra jár.... Vagy ingyenesre ....
Átlagot én sem tudok mondani, de még azt sem, hogy nálunk mennyibe kerül, mert sose számoltam ki, nem is hiszem, hogy tudnám. Holnap lesz pont 9 éves a nagyobbik fiam. Ezekre költünk fixen:
buszbérlet, mivel busszal jár suliba: 4500.-
úszás: 7500.-
menza: kb. 7000.- (változó, attól függ, hány munkanap van, volt már, hogy csak 5500 volt, és ez csak ebéd, tízórait és uzsonnát nem eszik a suliban, nem ízlik neki, ezért én csomagolok, fogalmam sincs, hogy erre mennyit költök)
Az itthoni étkezését nem tudom neked megmondani forintosítva, mivel az egész családnak vásárolok. Itthon hétköznap csak vacsorázni szokott, meg út közben eszik valami péksütit reggelire, mert amikor felkel, még nem éhes, ezért itthon nem reggelizik. Ez mondjuk 200 forint naponta, akkor az havonta mondjuk még 4000 forint.
Heti 500 forint zsebpénzt kap, amit gyűjt, akkor az még 2000 forint havonta.
Úgyhogy a fentiekhez még adj hozzá 6000 forintot, ezt tudom így fixen mondani. Ruhát, tisztálkodószert nem veszünk havonta, úgyhogy annak nincs havi költsége.
Mondjuk 2-3 havonta veszünk egy-két ruhadarabot, mikor mire van szükség, változó. Az ára nyilván attól függ, mi az, ami kell, nem mindegy, hogy csak egy csomag zoknit veszünk, vagy téli kabátot. És az sem mindegy, hogy hol vesszük.
Kb. kéthavonta szokott kapni egy-egy új könyvet, ez ugye 2000-5000 között mozog átlagosan, akkor az egy hónapra elosztva 1000-2500 között van.
Szóval olyan 26.000 forint, vagy annál valamivel több, ami nálunk havi szinten fixen külön a gyerek költsége, de nyilván ennél jóval többet költünk rá, ha az itthoni étkezéseket, közös programokat, rezsiköltséget beleszámítjuk, de ezt nem tudnám lebontani személyekre, havi átlagban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!