Kisgyerekes családnak állítanék össze karácsonyra ajándékcsomagot, hol tudnék rászoruló családot keresni?
Szándékosan nem a Szeretetszolgálatunkat írtam, mert ott nagyüzemben folyik a válogatás, mivel nagyon sokan azt hiszik, így a mocskos, törött, büdös, rothadó dolgok pont megfelelnek a rászorulóknak.
Nálunk a gyülekezetben úgy történik az ilyen ajándékozás, hogy előtte utánajárunk, hogy hány tagú a család, mire van szükség, mekkorák a gyerekek és személyre szabott az ajándék. Tehát egy 3 éves kislány biztosan nem fog kapni 12 évesre való fiú ruhát.
Ez nehéz kérdés.Mivel mi jó anyagi körülmények között vagyunk,és van 3 gyerekünk,úgy gondoltuk,segítünk rászoruló gyerekeknek.De olyan formában,amiről Te is írsz(a cipősdoboz,Mikulásgyár alap minden évben).A védőnőnkkel mi is jóban vagyunk,Tőle kértünk segítséget.Tudott is egy családot.A fontosabb paramétereket megtudtuk,így személyre szabottan tudunk Mikulásra és Karácsonyra csomagot küldeni a Kicsinek.Hálásan köszönték,kaptunk egy köszönő levelet,és egy fényképet(amit persze a védőnőnk adott át).Vártuk a Húsvétot,mondtam a védőnőnek kérdezze meg mire vágyik a Fiúcska.....háááát,semmire.Nagy bocsánat kérések közepette mondta(a védőnő),hogy nem szeretnének több ilyen fajta segítséget,mert megalázónak érzik,Ők nem tudják ezt viszonozni,de azt se szeretnék,ha esetleg ez kitudódna,hogy Nekik szükségük van segítségre...hogy őszinte legyek tökre megértem Őket!
Ennek 3 éve,mi azóta is folyamatosan adakozunk.Szerencsére van egy tök jó fej Polgármesterünk(Bp.XVI.kerület),aki úgy határozott,hogy minden cipősdoboz,vagy bármilyen adomány a kerületben marad,az itt élő rászoruló gyerekek/idősek/családok kapják.Szerintem ez így nagyon rendben van!Hiába egy jó kerületről van szó,rászorulók mindenhol(még itt is)vannak.Első körben helyi szinten kell(ene) segíteni,aztán jöhet akár a nemzetközi is....szerintem.
Azt már írtam, hogy a cipősdoboz akcióban már részt vettem. Becsomagolva le kellett adni egy játszóház recepcióján és agyő. Fogalmam nincs, tényleg eljutott-e oda ahova szánták. azért szeretnék valakinek a címére postázni , aki utána visszajelzi hogy megkapta-e.
A privit nézem, köszönöm!
Kedves Kérdező!
Ha eszedbe jutott azóta valami, akkor kérlek jelezd nekem is! Én is szeretnék egy adott, valóban rászoruló, napról napra élő, kisgyermekes családnak segíteni. Engem sem vet fel a pénz, de a torkomban van a gombóc, amikor arra gondolok, hogy valaki nem tud az asztalra ünnepi ebédet/vacsorát tenni. Hála istennek én ezt sosem éltem át!!!
Az én alap ötletem az, hogy szeretném felmérni egy szimpatikus, ténylegesen rászoruló család mit főzne szívesen karácsonykor és ehhez az alapanyagokat megvásárolnám, némi tartalék tartós élelmiszerrel. A gyerekeknek apró játékkal, édességgel, könyvvel, attól függ mekkorák.
Biztosan az én fejemben él csak ez az idea, de TUDOM, hogy vannak olyan családok, ahol tényleg nagy szó, ha megsüthetnek egy bejglit, vagy megfőzhetnek egy halászlevet, igazi húslevest, bármit, ami hétköznapokban gondot okozna és hiszem azt, hogy van olyan család, aki ténylegesen értékelne egy ilyen jellegű adományt.
Sok sok ezer forintot hagytam ott már idén is élelmiszer gyűjtőknek, de az olyan semmilyen. Üres tekintettel egy köszi, aztán szevasz. Más érzés lenne célzottan egy családnak segíteni, az ő igényeiknek megfelelően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!