Miért van az, hogy a magyar emberek szívesebben adakoznak pl. haiti árváknak, mint a bajban lévő magyar gyerekenek?
Nem feltétlen a származás miatt, mert ha nagyon odafigyeltél a közvetítésekre akkor haitin sokkal, csúnyán mondva cigányabb módon viselkedtek az emberek mint bárhol máshol Magyarországon.
Egyszerűen csak nagyobb a reklámja.
Ezen már én is sokat gondolkoztam.
A magyarok mindig az élen járnak, ha segiteni kell, pedig mi magunk is segitségre szorulnánk (gondolok itt az államra).
Én évekig jártam állami gondozott gyerekekhez, de azért nem mind roma volt. Szerintem nincs elég viszhangja, nincs elég reklám, pedig szegények nagyon rászorulnának, mert nagyon rossz körülmények közt élnek.
De biztos sokakat a roma kérdés is befolyásol. Én most is azt mondom, hogy szegény gyerek nem tehet róla hogy romának született és lemondtak róla, ha megfelelő támogatást, foglalkozást, ellátást kapna, ő is hasznára lehetne a társadalomnak! Az állami gondozottakkal ugyanis nem foglakoznak eleget, illetve foglalkoznának, de nincs megfelelő létszámú gondozó, plusz rengeteg gyerek van, kevés a hely, sokszor 5 gyerek osztozik egy 15 nm-es szobán!
A kóbor kutyáknak is szívesebben adakoznak,mint az itthoni árva gyerekeknek.
Az is igaz,hogy én megkönnyíteném,meggyorsítanám az örökbefogadást,talán így több kicsi kerülhetne családba.
Minden szempontból jobban járna mindenki,mint így,hogy sok évig kell gyerekre várni a bürokrácia miatt.
Természetesen azt továbbra is nagyon megnézném,ki és milyen körülmények közé fogadhatna örökbe,de mindenképpen meg kéne változtatni az örökbefogadás rendszerét.
Egyébként a haiti árvák javára az egész világ adakozik,magyar árvák javára meg nemigen jön külföldről sem)adomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!