Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek normális, hogy...

Szerintetek normális, hogy ilyen érzések gyötörnek?

Figyelt kérdés

Van egy két éves kisfiam,akit mindenki imád,és most tesóméknál is lesz baba.Örülök neki,nem arról van szó,de ugy bosszant,ahogy tesóm a dogokhoz áll.Körül 8 hetes terhes lehet,és két hete derült ki,hogy jön a baba,és addig nem érezte pl hogy megnövekedett az étvágy,de amint a kezébe tartotta a tesztet,utána már hogy ő milyen kívánós,meg mit tudom én,agyon vissza eszik mindent,és tök bosszant,mert tudom,hogy hogy megy az egész,és tök rájátszik,hogy körülötte ugráljanak.Imádtam terhes lenni,de nem vártam el,hogy szabályosan felszenteljenek,mert terhes vagyok.SZerintem tök normális,természetes dolog,amin a nők 90%-a átmegy.

Meg állandóan jajjgatnak,hogy nincs pénzük,és előre látom,hogy majd anyuékkal vetetnek meg azt-azt,mikor vásárolnak a babának.Mindig ki akarják őket használni.Hozzátenném,hogy mikor terhes voltam,apám mondta,hogy ő akarja megvenni az első unokájának a babakocsit,nézzük ki,tesóm meg hisztirohamot,kapott,hogy mi az,hogy ő veszi meg,nehogy megpróbálja.Mi amugy se engedtük volna,mert nekik is kell a pénz,és nem azért szültem,hogy ők költsék a kevés pénzüket,ugyhogy megköszöntük,és mondtuk nekik,hogy ne,mert ők se milliomosok.Hozzáteszem,bevásároltunk 200 000ft-ért,mikor terhes voltam(párom 80000-es füzetéséből rakosgattunk félre,és semmi használtat nem vettünk),sógorom meg röhögve keresi ennek a négyszeresét,de már azt ecsetelik,hogy mi kell nekik(gyerekágy,kisruha,babakocsi,játék,minden).Ők nem vettek semmit a kisfiamnak,de ők mindent kérnek,és mi is akarunk kistesót a fiunknak,akkor meg mi legyünk sz@rba,hogy kezdjük előlről az egészet.Olyan jó,hogy itt le tudom írni,mert páromon kívül mindenki tesómat védi.Imádják a kisfiam,de már most félek,hogy ha meglesz a kisbaba,szegénytől teljesen elhidegednek.

2010. ápr. 26. 06:16
 1/7 anonim ***** válasza:
38%
HASONLÓ HELYZET VAN NÁLUNK IS CSAK A SÓGOROMÉKNÁL MÁR KÉT GYEREK VAN.ŐK MINDENT MEGKAPTAK MI SEMMIT.A PÁROMNAK NAGYON ROSSZUL ESIK AZ EGÉSZ DE ÉN MINDIG AZT MONDOM NEKI,HOGY MI BOLDOG CSALÁD VAGYUNK.NINCS KIABÁLÁS,VESZEKEDÉS,A KISLÁNYUNK IS HARMONIKUS KAPCSOLATBAN NEVELKEDIK.ÉS EZ A LEGFONTOSABB.UGYANIS A SÓGOROM FOLYAMATOSAN CSALJA A FELESÉGÉT,ÁLLANDÓAN ÜVÖLTÖZNEK,VESZEKEDNEK EGYMÁSSAL A GYEREKEK ELŐTT,STB.AZT MONDOM NEKED,HOGY KONCENTRÁLJ CSAK A SAJÁT KIS CSALÁDODRA,ÉLETETEKRE,BABÁTOKRA ÉS HIDD EL ŐK AZ ÉLETTŐL VISSZA FOGJÁK EZT KAPNI AMIT ILYEN GUSZTUSTALANUL CSINÁLNAK.VAGY ÍGY VAGY ÚGY.SOK BOLDOGSÁGOT
2010. ápr. 26. 06:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Hagyd, majd megunja:) 30akárhány hétig nehéz lesz túljátszani a dolgot.Ez szerintem minden családban megvan amúgy. Nálunk is megvolt. ismerősöm kitakaríttatott mindig magának és szó nélkül vágta a kukába azokat a kajákat, amik éppen nem ízlettek neki.Hihetetlen most is a csaj, hog már megszült. Nálunk minden saját erőből van a kicsikénknek és nekem abszolut semmi segítségem nem volt és végig csináltam mindent az égvilágon, nem is tudtam volna másképp. Egyet értek az előttem válaszolóval. Éljétek szépen az életeteket békében kiscsaládként és, ha van kedvetek nézzétek a "bábszínházat", amit tesósék produkálnak, ha nincs akkor ne.
2010. ápr. 26. 08:52
 3/7 anonim ***** válasza:
:-( Hát igen, ez nem egyszerű. Bízzál benne, hogy ha megszületik a tesód babája, akkor talán megváltozik lenyugszik. Nálunk is van, volt ilyen helyzet, az az biztos rólam is így gondolkodnak. A tesómmal majdnem együtt szültünk így a fiúk összes nagyobb ünnepe együtt van tartva, egyforma kocsit vettünk..., de amikor volt pl a keresztelő anyumék csinálták, ajándék az volt, hogy nem kellett belefizetnünk, tesómnak ez nem esett valami jól, mert Ők csináltak mindent. Ő vette a ruhákat,meg a dolgokat,és tényleg mindig ad nekünk mindent. Bevallom elfogadom, és ahol lehet én is segítek. De én mindig megnézem 2x is, hogy mit veszek, és nem szóróm a pénzt, ez úgy csapódik le a szüleimnél meg a tesómnál hogy biztos nincs pénzünk, így mindig adni akarnak. Sokszor olyan hülyén jön ki:-( Sokszor úgy érzem mint, ha lehúznám Őket pedig nem áll szándékomba, sőt nagyon szeretem Őket. Annyira mások vagyunk és hiába imádjuk egymás gyerekeit, sokszor nem értünk egyet a másik nevelésével és tudat alatt versenyeztetjük a két gyereket, persze ezek nincsenek kimondva,csak érezhető. Szóval biztos rólam is ezt gondolnák a tesómék amit a kérdező írt:-(Pedig tényleg csak a jó szándék vezet.
2010. ápr. 26. 08:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Na hál'istennek a családban csak nekünk van gyerekünk egyelőre,de sztem egy-két év és unokanővérem is szül.Akkormajd ő lesz a család szeme fénye.Nemtudom miért de nálunk ha neki van pasija az csodaszámba ment régen.Engem szerencsére le se tojtak,nem is hiányzott:)Terhesség alatt sem kényeztettek el,én kiadtam,hogy nekem ne vegyenek semmit,ha annyira erőszakoskodtak csak azt mondtam,hogy adják ide a pénzt,mert jó lesz a lurkó pénzalapjába:)A lányunk amúgy csak a babakocsiját kapta puccosan,az 100 fölött volt, a többi pl a bútor megcsinálták nekünk ingyen(egy kedves asztalosbácsi), mamám kötött nekünk ruhákat mert téli baba volt, én meg varrtam a többit:)anyáéktól kapta az én játékaimat,könyveimet kitakarítva, nyu-éktól pedig a festéket a babaszobába (tudjátok azt a teflonos izét,amit a gombos edina reklámozott anno).

Amúgy kakáld le őket,nem kell nekik semmit sem odaadni ami a tiétek, megmondod,hogy lesz testvére nem adod.Annyi,hogy ne legyetek azért olyan tehók mint ék, adjatok a babának egy csörgőt és kész.A csaldot meg ezesetben hagyni kell,élvezkedjenek csak rajta és kész.Sz@rni rájuk:)Te csak legyél kedves,megértő és ne látszódjon,hogy ideges vagy.Előbb utóbb ő lesz a hárpia te pedig az angyal a szemükben:)

2010. ápr. 26. 10:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!Nem bántásképpen írom,esküszöm!Féltékeny vagy kicsit,ami érthető...én úgy vettem észre a soraid alapján.

Gondolom,nem könnyű így most neked,de fel a fejjel!

A húgod majd szépen lassan beleszokik az új helyzetbe és a nagyszülők is másképp látják majd a dolgokat idővel,elmúlik az újdonság varázsa.

A tesódékkal való kapcsolatban pedig pont annyit adj,amennyit te is kaptál.Ezt szó szerint is értheted,kézzel fogható dolgokkal kapcsolatban is akár.

üdv és kitartást ehhez az egészhez!

2010. ápr. 26. 11:16
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
első! Miért ordítasz??? Ha kis betűvel írsz is látjuk...
2010. ápr. 26. 13:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyből eszembe jutott,az első terhességem.Igen 8hetesen voltak tüneteim rendesen.Egyszer felhívtam a nővéremet,(aki már szült),hogy nagyon undorodom mindentől nem tudok enni stb,stb....Ő pedig elkezdett velem a telefonba üvölteni,olyanokat amit te is leirtál,nem betegség,más is kibirta,ne kényeskedjek...Másnap uh-ra mentem már nem voltam rosszul.Elhalt a magzatom.A nővérem egy hétig egyfolytában sirt lelkiismeret furdalásában,pedig nem tehettett róla.Inkább figyelj a tesódra.Képesek vagyunk tuljátszani,hiszen nem mindennap vagyunk terhesek,megakarjuk élni valahogy.Aki tul van rajta az tudja milyen és tudja mekkora elefántot tudtunk csinálni a kis bolhábol.És irigy se legyél.Ha a szüleid ugyérzik megtudják nekik venni,hagy vegyék.Ha veszekszel az csak rosszabb.A nővérem gyermeke is többet kapott anyukámtol mint az én kislányom,jóval többet.Egy szót nem szolók,azt látom szereti a kislányomat és kész.(azért nem vesz dolgokat,mondván a nővéreméktől ugyis megkapjuk majd)Nem idegesítem rajta magam.Te se tedd.Egyett tegyél örülj a közelgő kis rokonnak.
2010. ápr. 26. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!