Most akkor nekem mikor is van pontosan a peteérésem? Többi lent!
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy kb mikor lehet a peteérésem, ha 30napos ciklusaim vannak, mikod megjön akkor 5napig tart pontosan.
Elvileg nálam ,mivel 30naposak a ciklusaim, akkor mensi első napjától számított 16.napon kéne , hogy legyen. Viszont általaban 6.-án jön meg 5napig tart, de úgy érzem hogy most van a pém, mert vízszerűen átlátszó, nagyon nyúlékony 'folyásom'van. Viszont menstruácio első napjától csak 11nap telt el.
Tehát akkor ez biztos, hogy peteérés ugye? Köszi előre is aki normálisan válaszol! :)
Semmilyen számolgatással, alkalmazással nem fogod tudni, mikor van peteérésed. Azt pontosan csak lh teszt használatával, hőmérőzéssel, vagy legpontosabban uh követéssel tudod / tudja az orvos meghatározni.
A luteális fázis egy adott nőnek ugyanaz marad, azaz a peteéréstől a következő menstruációig terjedő időszak. Ez 9-16 nap lehet általánosan.
A nyúlós folyás akár napokkal megelőzheti a peteérést. Csak azt jelzi, ha jól értelmezed, hogy kezdődik a termékeny időszak.
A pete 18-24 óráig életképes, azaz ennyi ideje van a spermiumoknak megtermékenyíteni. Ezt az időt kitolhatja az, hogy a spermiumok napokig képesek a méhnyakban életben maradni, így a sikeres aktus napokkal megelőzheti a tényleges peteérést.
Ez az elmélet. Nekem kb 13 éves korom óta szabályos, 28 napos ciklusaim vannak (42 vagyok). A mostani terhességem mégis a 7. ciklusnapon fogant, ez biztos, utána nem voltunk együtt egy hétig + a baba is nagyobb az uh szerint, mint a menstruáció szerinti kora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!