Állat nem való gyerek mellé?
Mami mától Ödön, amíg meg nem tanulja a gyerek nevét.
Egy tiszta, oltott, féregtelenített, jól nevelt kutya nem jelent veszélyt a gyerekre (bár felügyelet nélkül ne maradjanak).
2016. okt. 13. 09:07
Meg egyáltalán, milyen alapon szól bele? Magát az elvet nem értem. Senki se kérdezte, tetszik-e neki a gyerek neve vagy megtarthatjátok-e a kutyát. Alapvető félreértéseken alapul a kapcsolatotok a kedves mamával, ezeket jó lenne határozottan rendezni.
2016. okt. 13. 09:15
Igen meleg lehet a kapcsolatotok, ha simán "anyám" helyett "anyai nagymama"-ként említed. Eleged van belőle, gondolom sok minden más miatt is. Ülj le vele, beszéld meg vele végre, miben viselkedik hülyén, mibe nincs beleszólása. Ha megsértődik, hát istenem. Az aduász a gyerek, az unoka kedvéért talán hajlandó változtatni a hozzáállásán.
Amúgy meg segítsetek neki be esetleg a hűtő- vagy mosógépcserében. Nem feltétlenül anyagiakra gondolok, mert nem tudhatom, ti és ő hogyan álltok, ő mit és mennyit költött rád/rátok. De lehet, hogy örülne, ha mondjuk keresnél neki használt gépeket az interneten, segítenétek megoldani a szállítást, ilyesmi. Némi törődés és előzékenység hátha meglágyítja a szívét...
2016. okt. 13. 10:53
Most a saját anyádról van szó? Mert ha ogen te tudod leszerelni leginkább.
2016. okt. 13. 11:43
15/19 A kérdező kommentje:
Bevallom, hogy nem szülő vagyok. A legnagyobb unokája szüleim közös családjában. Ezért anyai nagymama. Én gyerek vagyok. Nem tudok szembeszállni vele.
Ó értem. Én biztos kerülném a kedves mamát a helyedben ha lehet, a szüleid helyében meg kiosztanám. A kutya meg nagyon jó helyen van, nekünk is vsn és imádják egymást a babával aki sosem volt még beteg pedig simán odanyújtja a kajàt a kutyánsk aki belenyal aztán a gyerek:) Már nem is izgatom magam rajta... Ne is foglalkozz a mamával.
2016. okt. 13. 16:05
Aha. Lehet, hogy pont a te személyes kedvenced a kutya, ezért gázolt most bele a lelkedbe a nagymama (akkor lehet, hogy nem is a tiéd, mert te az apai ágról "hozott" gyerek vagy?). Ne is törődj vele. Az ő bölcs véleménye miatt nem veszik el tőled a kutyát.
2016. okt. 13. 19:10
18/19 A kérdező kommentje:
Vérszerinti nagymamám. Mindkét szülőm az. Úgy értettem az én családomban én vagyok a legnagyobb gyerek, unoka. Félreérthető voltam, de nehéz elviselni a nagymamát. A kutyámat mindenáron ki akarja rakni.
Bocs, érthetően írtad, csak én siklottam át rajt. Ha a nagymamád egyszerűen utálja a kutyákat, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni, úgyse fogja megérteni, hogy nem egy vagyontárgy, amit csak úgy adunk-veszünk, és hogy milyen sokat jelent nektek. Szomorú a helyzet, de anyukádnak kellene megvédenie a gonoszkodásától, neki kellene helyreraknia. Mindenképp beszélj anyukáddal arról, mennyire bánt téged a nagymamád összes "kedves" megnyilvánulása.
2016. okt. 13. 21:49
Kapcsolódó kérdések: