Mi értelme van a gyereknek?
Ha senki sem akarna gyereket, kihalna az emberi faj....
Én például szeretné majd, de persze ez még jóval odébb van.:) Szerintem én is akkor leszek kiteljesedve. Kistestvért soha nem akartam, borzasztóan örülök, hogy egyke vagyok. :D Valakinek ez a célja, valakinek nem.... mindenki másmilyen.
"minthogy megbánta hogy lett és bár ne szült volna. "
Hidd el, sokan vannak akik megbánták, hogy lett gyerekük csak nem merik felvállalni a valódi érzéseiket a család, a társadalom ítélete miatt.
Nekem van pár emberrel olyan szintű bizalmi kapcsolatom, hogy képesek vagyunk egymással teljesen őszinték lenni. Egymástól függetlenül is nagyjából ugyanazt mondták. Bevallották, hogy igen, nagyon szeretik a gyereküket, plusz már megvan és nincs visszaút, de ha újra kezdhetnék nem vállalnák be, mert ugyan igaz, hogy ad örömöt is, de nagyon megnehezíti az életüket. Ez mi ha nem megbánás?
De az ilyen érzéseket az emberek igyekeznek elnyomni, vagy legalábbis nem relkámozni, hisz az ítélkezés a társadalom által nagyon megy. Senki nem viselné szívesen a skarlát betűt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!