9-es kóddal vettek fel táppénzre. Módosítható a kódja?
Sziasztok.
Sajnos otthon vettem észre,hogy 9-es kóddal vett fel a hziorvosom táppénzre. Még csak 7hetes terhes vagyok;így nem szeretném a munkahelyemen elmondani a terhességet. A háziorvosom módosíthatja utólagosan 8-ra a besorolást?
Veszélyeztetett. Tudom,hogy igy "legális",hogy ezzel a kóddal vegyenek fel. Csak nem szerettem volna még a munkahelyemen közölni a hirt.
Köszönöm a valaszokat
Simán megteheti, hogy nem ezzel vesz tp-re, hanem egy vírusfertőzéssel, aztán majd diagnózist vált. Nátha a terhesség mellett is fennállhat :)
Viszont ha 8-as kóddal mész, akkor betegszabit kapsz 15 munkanapra, ami alapja a pénzbeli ellátásoknak, és kismértékben, de lehúzza azt.
Igen,ilyet én us Hallottam,hogy sima kóddal vesz tp-re terhesség esten.
Az én fő kerdesem az lett volna,hogy ez még módosítható e ha visszamegyek a háziorvoshoz. Köszönöm
Ha nincs más bajod pl. torokgyulladás stb. akkor nem valószínű h a háziorvos módosítani fogja a kódot.
Én is csak azt a megoldást tudom ajánlani h később add le a papírod, illetve ha nagy cégnél dolgozol akkor a bérszámfejtő nem fogja megkérdezni h mért 9-es a kódod és a főnököd meg se fogja tudni lehet.
Vírusfertőzéssel akkor vehet tp-re, ha van vírusfertozesed. Most ha o lemódosítja, és kap egy vizsgálatot mit mond? Járt nálam x y, hozott egy szakorvosi javaslatot, hogy vegyem veszélyeztett terhesként tp-re, megvizsgáltam, reneben volt felvettem. Két óra múlva visszajött, hogy belázasodott, ezert a korábbi szakorvosi javaslatot felejtsem el és vegyem másik kóddal tp-re, hát két órával korábban még nem láttam, hogy beteg, mert hülye vagyok.
Egyszerűen ne vidd be a papírt amíg nem akarod hogy megtudják. Vagy kérd meg az egyetlen bérszámfejtőt, aki látni fogja, hogy ne szóljon senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!