Gyermekpszichológusról milyen tapasztalataitok vannak? Úgy általában mindenre gondolok.
Te vagy az aki elszeretne menni vagy a gyereked az akit el akarsz caipelni hozzá?
Ha te szeretnél elmenni akkor csak bíztetni tudlak: Rosszabb nel lesz ha elmégy egyszer-kétszer hozzá. Eleinte biztosan furi lesz de majd megszokod és jól kifogtok jönni :)
ha a gyerekedet szeretnéd elvinni hozzá akkor: eszedbe ne jusson!!! Utálni foga! Úgy fohja érezni, hogy ráeröltetnek egy olyan cikis dolgot amit Ő egy icsit sem akart! Ráadásul benned is nagyot fog csalódni... Inkább üljetek le és beszélgessetek! A személyes szülő-gyerek beszélgetést nem lehet helyettesíteni egy "dokival"...
Olyan dolgokat tudhatsz meg a kicsidről amit nem is gondoltál volna!
egyetértek az előzővel.
én megpróbáltam, elvittem a gyereket pszichológushoz, de megkell mondjam 2 évig nem segített semmit az ügyünkön.
többet értem mikor lenyugodtak a körülményeim, én magam szedtem rendbe a kis lelki világukat itthon beszélgetéssel, foglalkozással. szerintem a gyereknek mindig csak a szüleire van szüksége, más ebben, mint pszichológus nem fog tudni segíteni.
Az első vagyok.
Huh! Nem gondoltam, hogy enyire komoly. Azt hittem te is olyan anyuka vagy aki inkább kidob egy rakat pénz, mithogy veye a fáradságot és foglalkozzon a gyerekével... Ez úton is bocsi.
Ha úgy döntesz, hogy elviszed egy gyermekpszichológus-hoz akkor az első pár alkalommal mindenképpen menyél be vele. Érezze, hogy foglalkoznak vele! Utánna kérdezgesd, hogy akarja-e, hogy továbbra is ketten menyetek be? Lehet, hogy csak feszéjeznéd. De az is lehet, hogy nélküled nagyon elveszetnek érezné magát.
Emellet persze fontos, hogy sokat beszélgessetek! Már amenyire ez lehetséges... Kérdezgesd! Hogy megy a suli? Sok a barátod? Stb. De ha nem akar beszélgetni akkor ne eröltesd rá! Fontos még, hogy ne szid le. Ha elejt egy üvegpoharat kkor csak legyints. Semmi baj! A lényg, hogy te jól vagy! Szóval folyamatosan éreztesd vele, hogy bármit elmondhat. Rád mindig számithat! És ezt ne csak mond! Az ilyankorú gyerekeknek sokkal fontosabbak a geztusok! (én márcsak tudom! Apum gyermekorvos, anyum védőnő, én csak 15 vagyok, szóval még emlékszem milyen is volt 8 évesnek lenni, öcsikém meg most 7 éves). Kezeld egyenlő partner ként!
Ha nagyon nem tudtok dülöre jutti akkor ved ki az iskolából... Persze eről is konzultálj vele! Lehet, hogy bántja valaki. De lehet, hogy szerete oda járni. Ez így látatlanba eléggé nehéz megmondani. :) Esetleg meny be a tanárnőjéhez, lehetőleg úgy hogy Ő erröl ne tudjon (mármint a gyereked nem a tanárnő!) Biztosan van valami oka, hogy ilyen.
ui.: Persze az előbb leírt állaptokat nek kell a végtelenségig tartani! Ha mindig azt érezteted vele, hogy te csapot-papot ott hagysz pert Ő egy cseppet rosszul van akkor eléggé szemtelen gyereked lesz! De egyenlőre ez a legjobb amit tehetsz. Aztán ha "meggyogyult" akkor meg meg kell találnos a kellő egyensulyt. :)
De aranyosak vagytok, hogy ennyit írtatok!
Remélem, előbb-utóbb rendeződni fog ez az egész, és nem lesz semmi nyoma a lelkivilágában. Abban is bízom, hogy nem olyan nagy a baj, ahogy elképzeljük.
Oviban eljátszotta ugyanezt, ott kb egy hónap kellett, hogy elmúljon, most ez 6 hete tart.
Azt mondta, a logopédiatanárának elmondaná, hogy mi a baja, ma felhívom, hogy mikor mehetnék be hozzá, aztán elmondok neki mindent(ami majdnem semmi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!