I-re végződő két szótagos vezetéknévhez milyen fiú/lány keresztnevet adnátok/adtatok?
Mindenféle nevet írhattok, szívesen olvasom, s érdekel! ( Régi, magyar, külföldi, gyakori, ritka, különleges, dupla vezetékneveket)
Nekem jobban a különleges, ritka, dupla nevek jönnek be, de nem azt jelenti pont olyat is választunk....remélem hamarosan!
Eliza, Lotti, Liza, Jana, Lizandra.
Vince, Vencel, Boldizsar, Zalan.
LÁNY: A legtöbb dupla név pl Annaróza, Klárabella félreértésre adhat okot, sokszor különírva láthatja viszont az ember, úgyhogy inkább két külön névként adnám. Így viszont inkább rövid neveket választanék, hogyha kettőt adnék, például, Sára Zita, Luca Nóra. Vagypedig olyan duplát, amit nem értenek félre, például Annamária, Julianna, Izabella. Vagy egy nevet de hosszabbat, például Brigitta, Viktória, Dorottya, Boglárka.
FIÚ: nem tudom, vannak-e dupla fiúnevek, úgyhogy vagy egy hosszabb/ritkább vagy két rövidebb/elterjedtebb nevet választanék. De hajlok az egy keresztnévre. Például Lőrinc, Sebestyén, Szabolcs, Nándor, Csongor, Bulcsú, ezek olyan érthető de nem unalmas nevek.
A vezetéknév legyen Bánfi.
Ha ehhez hasonló, akkor Anna, Petra, Sára, Julianna. Valamiért az "a" ra végződő nevek tetszenek egy ilyen vezetéknévhez nekem.
Fiú meg (szintén ehhez a vezetéknévhez nézve) Ádám, Ábel?
De ha kanyarban sincs a vezetéknevetek a Bánfihoz, amit a mély/magas hangrend, i végződés miatt írtam, akkor bocsi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!