Nagy baj lehet abbol ha az 5 honapos babanak benott az elulso kutacsa?
Figyelt kérdés
Jarunk gyerekorvoshoz minden honapban es meri a fejkorfogatat, eddig minden rendben. Azok az anyukak tapasztalata erdekelne akiknek mar nagyobb a gyerekuk de tul hamar nott be a kutacsuk. Lehet emiatt baj? Gondolok olyansmire hogy e miatt nehezebben megy a tanulas vagy rossz a kezugyessege meg ilyenek?2016. szept. 26. 13:07
1/4 anonim válasza:
A gyerekorvosnál több ilyen adat összefut, mint amennyi majd itt, úgyhogy szerintem jobban jársz, ha őt kérdezed, abból már lehet levonni következtetést a valószínűségre vonatkozóan.
2/4 anonim válasza:
Ha az 5 hónapos babànak benő a kutacsa az marha nagy baj. Csontosodàsi zavar, és kb szét mehet az agya mivel nem lesz helye nőni, bele lehet halni rossz esetben.
Azt meg nem hiszem el, hogy nem mondott semmit az orvos.
3/4 anonim válasza:
Na jó, ha csak a kutacs zàrul azért van remény, de ha a varratok is csontosodtak oldalt az baj.
Tehàt igazán nagy probléma akkor van ha a gyerek koponyàjàn minden varrat benőtt, akkor nincs tàgulàsi lehetőség. Ezt uh val rtgvel szoktàk ilyenkor megvizsgálni.
4/4 anonim válasza:
Az én fiamnak annó 2003-ban 7(!)hetesen nőtt be a kutacsa. El is küldtek minket mindenféle neurológiai kivizsgálásra,agyi uh,röntgen,de nem találtak semmit.1 éves koráig grafikonon kellett vezetnem,hogy rendesen nő-e a fejkörfogata.Semmi baja sincs,ma már 13 éves,osztályelső nagyfiú,magasabb,mint én.Egy kivizsgálást megér a dolog,kérdezz a gyerek orvosnál rá!Nem szedtél terhesség alatt sok D-vitamint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!