Mikortól (hány hónapos kortól) lehet (kell) a babának vizet is adni?
Lehet buta a kérdés de első baba, tapasztalatlan vagyok ☺
A segítséget előre is megköszönöm!
Tesóm mindkét gyermeke nyàri születésű volt. A nagy melegben vizet ajànlottak neki a kórhàzban szomjoltàsra, mert kevés teje volt. Tehàt ezek szerint újszülött kortól adjató.
Vannak különböző babaàsvànyvizek, csapból csak forralt, lehűtött víz adható.
Igazából ha van bőven tejed akkor nem is kell. De megkínálhatod ha gondolod. Ártani ne ártasz vele.
Csak gondolj bele. Az újszülött csecsemők már első napon cukros vizet kapnak.. Csak fel kell forralni vagy babavíz.
Mondjuk nekem kevéske volt a tejem és csak 3 hónapig tudtam szoptatni, a kislányom a legelejétől kapott vizet és igénye is volt rá.
Nekem mindket gyermekem tapszeres lett vegul es az elejetol kinaltam vizzel oket. Meg az elso babanal a gyerekorvos mondta, hogy a tapszer mellett szukseg lehet vizre, az anyatej viszont higabb a szoptatas elejen es igeny szerinti szoptatasnal a szomjoltasra is az anyatejet "hasznalja" a baba. Tapszernel nyilvan mas a helyzet, mert azt nem adja az ember orankent. Etetesek kozott pedig szuksege lehet folyadekra.
Igy en kinaltam oket vizzel (forralt es szobahomersekletuvel), volt, hogy ittak, volt, hogy nem. Tehat tenyleg akkor ittak, amikor szomjasak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!