Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet kivédeni, hogy...

Hogyan lehet kivédeni, hogy ne járjon pórul egy nő a gyermekvállalással, ha apuka lelépne?

Figyelt kérdés

(A pár ezer Ft-os gyt-k nagy nullák a gyermekkel járó kiadások és esetleg olyan kiesések fedezésére, amik pl abból adódnak, hogy anyuka nem tud túlórát vállalni- az apukák pedig alacsony bérrel, vagy bejelentetlenül dolgoznak a gyt megítélésekor)

Látom barátnőm mennyit szenved, főleg anyailag, egyedül gyermekekkel. pedig dolgozik és mégsem tudja fenntartani magukat családi segítség nélkül.

Párom szorosabbra akarja fűzni a kapcsolatunkat, de a közös kasszát kedjük még csak gyakorolgatni, mindent pontról pontra átbeszélve. majd később házasság, gyerekek...

és mindenkinek jogában áll csak úgy lelépni ahogy látom...

Mi legyen a titkos vagy nem titkos B terv, ha apuka pl otthagyna 2 gyerekkel? házassági szerződésben ki lehet kötni olyasmiket, hogy gyt összege esetleges válás esetén a jövőben, vagy pl. nyisson biztosítást a gyerekekre válás kockázata miatt, stb, vagy egyéb ötletek?

2016. szept. 22. 21:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem ez ìgy alapból rossz hozzààllàs egy kapcsolathoz. (De tök jogos! Légy is előrelàtó!)

Hàzassàgi szerződés lenne a megoldàs olyan egyezséggel, hogy apuka miatti vàlàs esetén tiéd a hàz a kocsi a minden, de pl a hàzrész a gyerekek nevére kerül. Apuka meg mehet ahova akar lényegében a ruhàival.

A gyerektartàst hiàba szabàlyozod azt akàr évente megfellebbezheti akàr újabb gyereke születése miatt, akàr munkanélküliség cìmén. Az nem fix. Biztosìtàs az ő nevén van innentől felmondhatja titokban is, aztàn ha gond van újraköti amit a hajadra kenhetsz ha pl akkor fizeti fél éve.

2016. szept. 22. 21:55
 2/15 A kérdező kommentje:

etikátlan húzások is érdekelnek, tekintve, hogy a lelépést sem tartom etikusnak.

az, hogy "apuka miatti válás", történt e, az nehezen bizonyítható. megjátszhatja azt is, hogy kiprovokálja, hogy én váljak pl megcsalás ténye nélkül, csak kiidegel mondjuk olyanokkal, amik simán kifordíthatók, vagy diszonáns lenne.

gondoltam, hogy bonyolítaná a helyzetet, hogy meg nem született gyermekekről van szó, tekinte a biztosítási részét, de hátha akadnak okosabb ötletek is itt.

2016. szept. 22. 22:05
 3/15 anonim ***** válasza:
47%
Tanulj egy jó szakmát, szerezz egy jó munkahelyet, dolgozz le 10 évet, tegyél félre minél több pénzt, vegyél saját autót, vegyél saját lakást, de ne hitelre, és ha ez mind megvan, akkor már nyugodtan szülhetsz.
2016. szept. 22. 22:08
 4/15 anonim ***** válasza:
36%

Etikátlan is jöhet? Oké.

Győzd meg, hogy írja meg a végrendeletét a biztonság kedvéért, amiben jó sok pénzt hagy a gyerekre. Vagy mindent. Ha elhagy, mérgezd meg.

2016. szept. 22. 22:10
 5/15 anonim ***** válasza:
83%

Írasd rá a gyerekre a házat, és köss ki magadnak haszonélvezetet. És/vagy a kapcsolat kezdetétől tegyetek félre pénzt egy külön számlára, és kössetek szerződést, hogy azé a rajta lévő pénz, akinél lesz a közös gyerek.

Egyébként meg tényleg az a követendő, amit már írtak: legyen olyan végzettséged/munkád, amivel nem szorulsz senkire, és annyit szülj, amennyit egyedül, gyt nélkül is normálisan fel tudsz nevelni, ha úgy alakul.

Off

Utálni fognak az esetleg felbukkanó hímsoviniszták, de nemrégiben olvastam újra Merle-től a Védett férfiakat, és nagyon tetszik a Nők törvénykönyve benne.:-) Kicsit túlzó ugyan (ahogy jó szatírához illik), és nem kívánnék hasonló hímapokalipszist, de azért elgondolkodtató.

2016. szept. 22. 22:33
 6/15 anonim ***** válasza:
86%

Sajnos en is igy jartam, apuka lelepett mikor 6 hos volt a pici.

Nehez, hiaba van diplomam, egeszsegugyi foiskolai - tehat munkat barhol barmikor kapok csak epp a fizetes lofitty az egeszsegugyben mint tudjuk. 12 eve diplomaztam, ezota dolgoztam folyamatosan.

Tehat megvan amit a tobbiek irnak, megis nagyon nehez a megelhetes, a lelki reszerol nem is beszelve. Foleg, hogy csaladi segitseg sincs.

2016. szept. 22. 22:46
 7/15 anonim ***** válasza:
21%

Olvastam egy cikket, hogy a nők azért keresnek szeretőt, hogy ha a családfenntartóval bármi történik, legyen "tartalék", ne maradjon a gyerekkel egyedül. Pont olyan ösztön, mint a pasiknál az, hogy minél több nőt termékenyítsen meg.

Elég etikátlan is.

Egyébként nincs rá lehetőség, hogy bebiztosítsd magad. Én is így nőttem fel, nélkülözve anya mellett, sok ismerősöm is kínlódik egyedülálló anyaként. Mivel én is félek, én másképp védekezek: sose lesz gyerekem. Szerintem ez az egyetlen jó megoldás.

2016. szept. 23. 07:10
 8/15 anonim ***** válasza:
31%
Nemcsak az apuka tud lelépni. Nem kell a férfiakat szörnyetegnek beállítani. Nem egy ismerősnél a nő volt szemét. Egyiknél még a gyereket is a férjnél hagyta, hogy tudjon szabadon pasizni. Azötó sem keresi az "anya" a fiát.
2016. szept. 23. 07:19
 9/15 anonim ***** válasza:
54%

Ha ennyire beakarod magad biztositani. Etikáltlanul is akkor ne mond meg pontotsan mennyit keresel és minden hónapban rakj félre 20.000 ftot. Vagy mond azt mint ahogy a barátunkkal kicseszett a nője hogy nincs jövedelme és mindent a férfi finanszirozott és végül mikor már elég sok pénzt összegyüjtött lelépett.

Ez elég etikátlan szerintem.

Alapvetően nem igy kell neki indulni egy kapcsolatnak mert valakinek sz.r akkor neked is az lesz.

A házassági szerződés ingatlan, ingóságokra vonatkozik. A válást követően perre menni és gyerektartást követelni. De persze ez se 100%

Nyiss otp vagy valamilyen banki takarékot és dugdosd a pénzt.

2016. szept. 23. 07:28
 10/15 anonim ***** válasza:
48%

Sehogy nem lehet. Ha a jó szakma,jó fizetés,saját lakás,autó lenne a szempont mindenkinek,még 40évesen se tudna gyereket vállalni,ugyanis amig ezekre összeteszed is kell valahol lakni,aztán persze manapság a havi nettó 160is már jó fizetésnek számít. Márpedig ebből is soká tart milliókat összetenni.

Mellesleg normál esetben senki nem úgy áll a kapcsolatához,hogy lelép a másik fél és sz.rban hagyja.

Nekem párom keres jóval többet (én keresek nagyon keveset),és aggódok is mindig hogy saját ház stb. Van már két gyerek,a második lassan születik,harmadikat is tervezünk. De ő ha házvásárláshoz jutunk,a hitel részét vállalja,de ketten leszünk tulajok. Tehát ő is bízik bennem,de mondta,ha ott hagynám is járna a ház fele,mert a gyerekei anyja vagyok és inkább ő menne el a szüleihez,mint minket tegyem ki. És ő tényleg ilyen ember is. Szerencsém van vele :)

2016. szept. 23. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!