Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hintaló nem veszélyes szerinte...

Hintaló nem veszélyes szerintetek?

Figyelt kérdés
Kisfiam kapott egy ilyen hintalovat [link] szülinapjára. Szép, meg minden, de nem tudom, nem veszélyes? Én biztos nem vettem volna neki, de így hogy kapta, nem tudom mit csináljak vele? Hagyjam vele hintázni?
2016. szept. 22. 08:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Attol fugg, mekkora a gyerek.
2016. szept. 22. 08:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem veszélyes, mivel van rajta védőkorlát. Ha kicsi a gyereked, akkor játsszon vele úgy, hogy te is ott vagy.
2016. szept. 22. 09:02
 3/12 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

Ez egy beülős, tehát kvázi biztonsági hinta. Én azt hittem, sima, ráülős hintaló, azt még csak megérteném, hogy veszélyesnek gondolod, de ennyi erővel a játszótéri babahintába se ültesd be a gyereket.

Legegyszerűbb volna, ha beletennéd, és megnéznéd, hogyan tud benne ülni, nem borul-e fel, aztán majd a saját tapasztalat dönt. Az alap, hogy ne hagyd felügyelet nélkül ücsörögni benne, de ez minden hasonló ülőalkalmatosságra igaz.

2016. szept. 22. 09:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd, mert nagyon tudják élvezni. Viszont legyél mellette.

Fiam ilyet kapott anyósomtól:

[link]

Nagyon ritkán ült rá, és volt, hogy annyira belendítette, hogy előre esett. Nem lett semmi baja, csak az ijedség. (kb 2-2,5 éves volt)

Mivel alig használta, és sok helyet foglalt, ezért el is adtam.

2016. szept. 22. 09:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mivel szülői felügyelettel tudja használni, nem látok benne túl nagy veszélyt.
2016. szept. 22. 09:17
 6/12 A kérdező kommentje:
1 éves.
2016. szept. 22. 09:21
 7/12 A kérdező kommentje:
Attól félek, hogy nagyon belendíti és előre vagy hátra bukik vele, még ha ott is vagyok, egy pillanat alatt meglehet a baj.
2016. szept. 22. 09:22
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
1 évesen val.szeg nem tudja még magát hajtani. Tehát ott kell mellette legyél hogy segíts neki. Nem hinném, hogy így bármi baja lehetne a gyereknek. Nekünk a klasszikus ikeás szarvas hintánk volt, mind a két gyerek szerette és egyik se törte össze magát miatta.
2016. szept. 22. 09:22
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

A hintaló klassz dolog, ne utasítsd el rögtön.

Az általad belinkelt oldalon azt írják, 1-5 éves korig.

Mivel már elmúlt 1, én próbát tennék vele a helyedben.

Beleülős hintaló, így mindenféleképpen szülői segítséget igényel. Tedd bele, és figyeld, mennyire tetszik neki. Ha most még nem, akkor tedd félre, és próbáljátok ki pár hónap múlva újra!

2016. szept. 22. 09:25
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hintalovat minimum ezer éve használnak a gyerekek. Én még nem hallottam egy ismerősömtől se, hogy bármi baja lett volna tőle a gyereknek, persze ettől még biztos előfordult ilyen a világtörténelemben. Gondolom bevizsgált, tanúsítvánnyal rendelkező gyártóról van szó. Nem kell túllihegni. Persze ha úgy vesszük, a fakocka is veszélyes, mert mi van, ha fejbevágják vele, meg az ugrókötél is veszélyes, mert mi van, ha fölakasztja magát vele, meg az asztfaltkéta is veszélyes, mert mi van, ha megeszi, meg az egész élet veszélyes, de azért nem kell szorongó embereket nevelnünk.
2016. szept. 22. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!