Van itt olyan szülő akinek nagy a korkülönbség két gyerek közt? Hogy fogadta a nagyobbik gyerek, hogy testvére lesz?
Én 11 voltam, és nagyon örültem az öcsémnek.
De itt ezen az oldalon mindig azt látom, hogy a kamaszok kígyót békát kiabálnak a szüleikre, ha újabb gyereket mernek vállalni... o.O
12 év van közöttük, a nagyobb lány kisebb fiú. Nem volt ellene de nem hatotta meg a kistesó érkezése.
Eltelt 4 év és állandóan a kicsit nyúzza, tegnap együtt voltak moziban, utána együtt uzsiztak vásároltak.
Nálunk a két szélső között 18 év van.
11L, 12F és 16F évesek voltak a nagyok, amikor a pici született. Nagy izgalommal várták, szívesen babáztak vele. A manuális dolgokból főleg a lányom vette ki a részét, fürdette, pekenkázta, a fiúk inkább játszottak vele.
Két év múlva öcsi született, hasonló volt a helyzet.
Most a kicsik 5 és 7 évesek, a legnagyobb már csak vendégségbe jár haza. Sokszor hiányzik a legkisebbnek. Ha ő megy érte az oviba, határtalan az öröme.
Összessêgében jó a helyzet. Néha a nagyok szàmàra idegesítőek a kicsik, de azért élvezik a nagytesó szerepet.
Nálunk 8 év van, ami nem kicsi, de azért egy kamasszal szerintem kicsit más a dolog. Az én fiam nagyon örült, hogy testvére születik, nagyon nagyon szereti, minden reggel az az első dolga, hogy megpuszilgatja az öccsét, suliból hazajövet is ő az első neki, nagy a szerelem :)
Egy kamasznál szerintem nagyban függ a fogadtatás attól, hogy eddig hogy volt nevelve, mert sok tizenéves nyűgként éli meg a testvért, ki van akadva, hogy neki így kevesebb jut, meg hogy majd sírni fog, meg majd biztos a nyakába lesz varrva a kicsi, meg ilyenek. De szerintem sok múlik azon, hogy mennyire volt korábban minden a feneke alá téve, meg hogy ő amúgy valahol vágyott-e rá, hogy legyen testvére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!