Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A jó szülőségnek az a mértéke,...

A jó szülőségnek az a mértéke, hogy milyen kevésszer van a gyerek a nagyszülőkre bízva?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt egyfajta önigazolásképp, hogy "Én (bezzeg) nem bízom a nagyszülőkre." meg "2/3/4 éves a gyerekem, de még két óránál többet nem volt tőlem távol sosem.", meg hasonlókat.

Akkor én sz*r szülő vagyok, mert gyakran szokott menni mamizni a fiam (sőt, ráadásul nagyon szeret is ott lenni)? És az rossz, ha a két és fél éves fiam néha csak úgy magától bedobja, hogy "megyek mamihoz csicsikázni"? Szeret néha ott aludni, hiszen ő a mami szeme fénye, ha anyukámnál van, akkor ott megáll az élet és csak körülötte forog minden (annyi estimese, amennyit csak akar, nem kell olyan korán lefeküdni mint itthon, stb.), na ná hogy élvezi szerintem. Én is szerettem a nagyszüleimhez menni kicsi koromban, mert ott minden kívánságom teljesült :)

2010. ápr. 22. 20:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem,örülj neki hogy szereti a fiad a mamáját.nekünk ez sajnos nem jutott ki.az egyik alkohlista,a másik meg lusta.ezért nem bizom rájuk.de ilyenkor kicsit irigykedek,hogy a kicsimnek nem jutott ki egyetlen normális nagyszülö sem.söt!sir ha meglátja öket..mondjuk nem csodálom.úgyhogy örülj neki,hogy a fiad ilyen szerncsés.

(Zsoka)

2010. ápr. 22. 20:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Fúú hát ha ez lenne a jószülőség ismérve akkor nekem már oklevelet osztogatnának belőle mivel egyik gyerekem se volt sose nagyszülőzni:))

na de viccet félretéve! Szerintem ez nagyon jó dolog amit írsz, és bárcsak mindenhol így lenne! És nekem is jó lenne ha a gyerekeim ismerhetnék a nagyszüleiket és az apján meg rajtam kívül még jópár embernek " a szeme fényei" lennének!

Minél többen szeretnek egy kisgyereket, annál értékesebb emberke lesz belőle szerintem!!!

2010. ápr. 22. 21:05
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Ez nagyon tetszett: "Minél többen szeretnek egy kisgyereket, annál értékesebb emberke lesz belőle szerintem!!!" mert én is így gondolom.

Sajnálom, ha nem mindenkinek olyanok a szülei/nem olyan velük a viszony, hogy így szerethessék egymást az unokával. Igazából nekem annyira evidens, hogy a szüleim a legremekebb emberek, hogy eszembe sem jutott, hogy sokan talán azért nem viszik a nagyszülőkhöz a gyerekeket, mert emberileg kifogásolhatóak. Na ilyenkor jövök rá, hogy hálás lehetek a sorsnak a szuper családomért.

2010. ápr. 22. 21:10
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem az a jó szülőség mérőszáma, hogy mennyi időt töltesz a gyerekkel, hanem azt, hogy azt az időt tényleg úgy töltöd-e, hogy csak rá figyelsz, vele foglalkozol. Én még soha nem bíztam a nagyszülőkre mert nagyon messze laknak, de érzem én is, hogy sokszor jobban járna a picúr ha itt lenne a közelben egy nagyi ahova átvihetem. Sajnos annyi dolga van egy anyának, hogy nem tudok minden pillanatban maximálisan rá figyelni és olyan jó lenne ha ezekben az időszakokban itt lenne egy nagyi aki ráér éppen homokozni, hintázni amíg én főzök.
2010. ápr. 22. 21:52
 5/9 anonim ***** válasza:

hát ha ez igy van akkor én sem vagyok jo szülö? :)

nállunk is van h hétvégén egész napra a nagyszülöknél van a kisfiam- 2 éves. ott még nem alszik, de nappalra nagyon jol érzi ott magát. még van h hétközben is megy ha nagymama be tudja vállani - még dolgozik - és nekem dolgom van. :) de szerintem ez igy normális h a nagyszülöknél is szeret a kicsi :)

igy szerintem etől mi is jó szülök vagyunk :):):):)

2010. ápr. 22. 21:53
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem ettől függ a jó szülőség.

Én is szívesen otthagynám anyukámnál a lányomat, ha nem egy repülőútnyira lakna tőlünk.

Anyósomra viszont nem bízom.

Így mindig velem van, mindig viszem mindenhova, soha nem voltunk még külön. Persze párszor a férjemre, amíg fodrászhoz mentem, vagy ilyesmi, de ezek ritka alkalmak.

Mondhatom nyugodtan, hogy a heti 168 órából 168-at velem van.

2010. ápr. 22. 21:53
 7/9 anonim ***** válasza:
53%
nem ettől függ. Csak az a baj, hogy én egy önző dög vagyok, és bele vagyok betegedve, ha a fiam rajtam és az apján kívül mással is jól elvan. Majd kinövöm, remélem.
2010. ápr. 23. 12:24
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
uccsó vagyok. Csak még annyit, hogy én annak a híve vagyok, hogy visszük a babát mindenhova magunkkal: vásárolni, ügyintézni stb., így nincs rá szükség, hogy másra bízzuk. Direkt így alakítottuk ki a programunkat.
2010. ápr. 23. 12:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Utolsó: Persze, én is vittem szinte mindenhova, amíg pici volt, de hát most már nagyobb (két éveske), és piszkosul tudja unni, ha valahol sorba kell állni pl. Meg mondjuk orvoshoz nem szívesen vinném magammal, sok beteg ember közé. Meg pont ma kellett mennem varratszedésre, mert múltkor megvágtam magam, és hát szerintem az orvos sem díjazta volna, ha mind e közben ott matat a fiacskám. Ilyen esetekben szerintem ő is jobban érzi magát a nagyijánál :) Persze ha meg lehet oldani, én is viszem magammal, már csak azért is, mert a nagyszülők még dolgoznak, és az ő idejüket sem akarom rabolni (bár szíves örömest vannak a picurral), meg amúgy is annak a híve vagyok, hogy egy gyerek abból tanul, ha látja a szüleit a hétköznapi életben, mikor mit csinálnak, csak ha tudom, hogy valahol sokat kell mondjuk várakozni, akkor az már neki minden, csak nem érdekes.
2010. ápr. 23. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!