Mikor érdemes elkezdeni gondolkodni a neveken? Terhesség hányadik hetében kb? Amikor már nem néznek hülyének, hogy a lány-és fiúneveket böngészem?
Én már akkor el kezdtem nézni a fiú és lány neveket amikor megtudtam hogy terhes vagyok.
Amúgy meg senkinek semmi köze hozzá! Kit érdekel más mit mond és mit gondol??? Az én gyerekem lesz!
Már a terhesség legelején volt lány nevünk, amikor megtudtuk hogy kislány akkor ez meg is változott. Végül találtunk két szerintünk nagyon szép lánynevet, az már biztos. De itt a kórházba mondani kell fiú nevet is, azzal még mindig bajban vagyunk.
35 hkm
4 éves kapcsolatban már volt kiválasztott fiú és lány nevünk is (teljes, második nevekkel együtt)
Még mindig nincs babánk, de remélhetőleg már nemsokára lesz. Nekem a gyereknevek a heppem, így tizenéves korom óta nézegetem az MTA listáit, mindig voltak kedvenceim.
Viszont másoknak nem fogjuk elmondani őket, csak ha már meg is született a gyerek. Mindkettőnk családja kötekszik, semmi sem tetszik nekik...
Lányneveim amik tetszenek:
Alexandra,Adriána, Barbara,Eliza, Linda, Miléna,Nóra,Rebeka, Viorika.
Mivel én nem tudok ezek között dönteni, majd a páromra bízom,hogy kiválassza a neki legjobban tetszőt. :)
De fiúnevem még nincs! :( Vannak esetleg ötleteitek??
pl. Alexander, Adrián, Elizeus, Milán, Norisz... :o)
Mi a vezetéknév?
Legcélravezetőbb azért, ha átolvasod az egész listát: [link]
Van kereső is - eredet, gyakoriság, jelentés, szótagszám, hangrend.. stb. szerint.
Barbara,Miléna, Nóra szép amiket írtál azok közül. A kérdésedre válaszolva: nekem már kamasz koromban megvoltak a kedvencet, így azokat amikor terhes lettem már az elején bedobtam a páromnak, természetesen kilőtte az egészet. Így mi a szülőszobán érme segítségével sikerült két név közül választani. :) Így ha a páromnak tettszett volna valamelyik kedvenc nevem, akkor már a leges legeléjn meglett volna a név. :)
Fiúnevek amiket kértél: Olivér, Zoltán.
Köszi! :)
Közben gondolkodtam a dolgon, és azt találtam ki, hogy a 15 éves fiamat is bevonom majd a névválasztásba, hátha van olyan név ami tetszik neki, és talán nekem is tetszeni fog:) Másik opció: apám nevét adom a babának, persze ha fiú lesz :) András-Andris-Bandika... aranyos nem? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!