Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kevés pénzből lehet igényes,...

Kevés pénzből lehet igényes, széles látókörű gyereket nevelni?

Figyelt kérdés
Ha kimaradnak a nyaralások, kirándulások, nyelvórák, kevés a kulturális és egyéb program...
2010. ápr. 22. 17:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, csak sokkal több időbe és energiába kerül, bár ez a gyerektől is függ. Van olyan gyerek, aki nem tud megtanulni önállóan egy nyelvet, ő nyilván hátrányba kerül ha nem tudják a szülők fizetni a nyelvórákat. A nyaralások olyan élmények, amiket lehet pótolni ugyan, de ritkán látom ezt a családoknál. Nyaralni "otthon is" lehet, ha tényleg együtt tölti a család azt a néhány napot, de többnyire nem ez a helyzet. Anyuka vadul takarít (mondván szabin van, most van ideje), apuka nagyokat alszik vagy szintén barkácsol, a gyereket meg le se szarja senki. Olvasással is el lehet érni a széles látókört szerintem, de az megint csak időigényes dolog, hogy megszerettessük a gyerekkel az olvasást. Szóval elméletileg lehet, de az esetek 99%-ban nem valósul meg a kisebb pénzű családoknál.
2010. ápr. 22. 17:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Kirándulás, kulturális program, könyvtár, sok beszélgetés a gyerekkel -nem pénzkérdés.

Nyelvet lehet olcsón+ sok szorgalommal tanulni.

Tudnia kell, el kell fogadtatni, hogy ezekből kell a legjobbat kihozni.

Az igényesség sem pénzkérdés.

2010. ápr. 22. 17:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kispénzű családok is tudnak okos, művelt gyereket nevelni.

"A teli has nem tanul szívesen."

2010. ápr. 22. 17:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

igen, de nagyon nehéz.én például mindig éheztem a kultúrára,úgyértem átadták nekem csak nem eleget.nemigazán mentünk sehová,nem vittek mert nem volt pénz,pedig én vágytam színházba,múzeumba stb, a sulitól kaptam ezt-azt:)

Ettől függetlenül a sulira volt pémzünk csak plusz programokra nem, szóval azért zeneiskolába is jártam 10 évig, jártam műv.okt intézménybe, onnan mentünk színházba,operába :)

Ettől függetlenül szerintem művelt lettem és érdekel is.Azért ha a lányom nagyobb lesz, biztos,hogy havonta egyszer vinni fogom színházba, vagy ide-oda mert muszáj:)

2010. ápr. 22. 18:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
a nyaralás kimaradhat, de a kirándulás semmiképp!!! 4 fal között, hogy legyen széles látókörű a gyerek? amint jó idő van kell menni kirándulni, egy közeli erdőbe sétálni, tópartra, folyópartra ha van a közelben, művelődési házben kisállat kiállításra pár száz forint a jegy... nem a különóráktól lesz széleslátokörű a gyerek , de csavarogni és minden fele menni KELL, hiszen, mint írtam: a 4 fal között mit lát? a kirándulás (nem nyaralás) nem pénz kérdése.
2010. ápr. 22. 22:07
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet kevés pénzből széleslátókörű gyereket nevelni, de erről inkább a gyerekeimet kellene megkérdezni. Van a múzeumokban ingyenes nap, mindig ilyen napokon mentünk el, ott van a múzeumok éjszakája, ingyenes programok a könyvtárban, játszóházak. A gyerekeim már megtanulták, hogy viszünk szendvicset, itthonról ásványvizet, és ezzel pénzt spórolunk. Moziba úgy mennek, hogy a barátnőm hasonló korú gyerekével (9-10 évesek)beültetjük őket, így magunknak már nem is kell mozijegyet venni. Rengeteget kirándulunk a természetbe, kerékpározunk, megfigyeljük és lefényképezzük az állatokat, növényeket, folyókat.

Persze az én gyerekeim is szeretnének tengerparton nyaralni, de én úgy vagyok vele, hogy amíg az ország határain belül van mit látni, addig maradunk. (Remélem néhány éven belül azért eljutunk a hőn áhított tengerparti nyaralásra)

2010. ápr. 23. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!