Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehetek így jó anya,...

Hogyan lehetek így jó anya, ha már a kezdetektől nem tudom elfogadni a gyermekem, olyannak amilyennek születni fog?

Figyelt kérdés
Vilag eletemben fius anyukanak kepzeltem el magam. Mikor terhes lettem, ugy ereztem, hogy nekem csak fiam lehet, es o fiu is. Annyira beleringattam magam ebbe, hogy egyenesen pofoncsapaskent ert, mikor a doki biztosra kijelentette, hogy lany lesz. Szegyen, de nehezen tudtam elfogadni, talan meg most sem teljesen. A parom is fiura vagyott, talan egy picit csalodott o is, de nagyon szereti a kislamyt is a hasamban. Termeszetesen, inkabb legyen egeszseges lany, mint beteg fiu, csak valahogy en meg mindig nem tudtam magamat egy kislanyra hangolni. Fogalmam sincs, hogy hogyan fogom babusgatni, csajos dolgokat csinalni vele, frizurat csinalni neki... valahogy en nem ez a tipus vagyok. Rosszul vagyok mar a "nőcis cuccoktol". Annyira magam alatt vagyok, hogy hogy lehetek ennyire onzo, a sajat gyerekemmel kapcsolatban, mit varhat el majd tolem, ha az anyja meg magzat koraban azon kesergett, hogy o miert nem fiu? Szegyenlem magam, hogy nem tudom meg most sem ugy szeretni, mint ahogy egy kisfiut szeretnek. Milyen anya lesz belolem? Teljesen alkalmatlannak erzem magam, mint anya, s mint ember, hogy meg ezt sem tudtam elfogadni...
2016. szept. 10. 12:25
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Szegyenlem is magam erte, senkinek sem mertem mondani, hogy erzek. Tudom, hogy ez nem normalis, tele vagyok ketsegekkel. Szeretem ot, ahogy erzem a mocorgásait, de egy fiut jobban akartam volna. Volt egy alomkep elottem, amit biztosra vettem, 2 ev sikertelen probalkozas alatt volt idom elkepzelni az idilli csaladot. Az almaimban is mindig fiut lattam, mar kaptunk fiu babaruhakat, es valahogy ez egyik pillanatrol a masikra osszetort. Meg tudok erteni minden olyan not, aki egy nemet jobban szeretett volna, es emiatt tort ki belole a siras. Viszont mindenkinek igaza van aki megkovezne engem ezert.
2016. szept. 10. 14:33
 12/19 anonim ***** válasza:
54%

Mikor derült ki hogy lány lesz, friss még a hírek?

Én is hasonlóan éreztem, fiút jobban szerettem volna. Sok minden miatt, pl. amiatt is hogy fiúk azok anyásabbak...stb.stb.

Aztán 16. héten mondták hogy lány. Kicsit sokkolt a hír, de nem olyan vészesen mint ahogy téged érintett. Mert ugyebár erre is fel kellett készülni hogy lány is lehet. Aztán ahogy teltek a hetek én megbarátkoztam vele. :) És 20. héten megerősítették hogy lány. Párommal találtunk neki egy szép nevet is amiben megegyeztünk, pedig nagyon nem értettünk egyet sok mindenben, de már beleéltem magamat hogy lányom lesz. :) A nevén szoktam szólítani.

Én szeretem a lányos dolgokat is egyébként, pl. frizurákat, babákat, sminket. De persze nem úgy kell elképzelni hogy barbie babás dolgokat. Manapság már vannak lányoknak is más fajták. :) Na én azokat szeretem.

A rózsaszínt szeretem de nem úgy hogy csak az legyen, de lehet az is. Ami nem tetszik hogy többségében lány babáknak rózsaszín cuccok vannak, lehetne több piros meg lila mondjuk...

És ami még nagyon nem tetszik hogy anyukám rengeteg cuccot vett már a lányomnak és azok többségében túlságosan cicásak...stb.stb. Na ezeket én is utálom, Hello Kitty meg ezeket.

22+6 hkm

2016. szept. 10. 15:14
 13/19 anonim ***** válasza:
57%

Engem elszomoritott amit kiirtál.

Sajnálom igy állsz már hozzá mert nem kisfiú lesz. Azt sem értem miért barbieba képzelsz el egy lányt. Te az vagy? Nem hiszem. Nehéz nem rózsaszin ruhákat találni lányra ez tény de meglehet. Mi is kisautózunk kékbe járunk hol sárgába vágom a haját rövidre egyrészt mert könnyebb másrészt meg erősebb lesz. A keresztlányom a barbie. Minden téren!

Azt is sajnálom a párod is sajnálja lány. Megértem. Trónörökös kell! De rendesen a sirás fogott el attól hogy ennyire kétségbe vagy esve mikor más epekedve vár egy bármilyen nemű gyerekre. Neked megadatott hát fogadd el és dolgozd fel. Vehetsz sárga ágytakarót lehet csillagos a szobája. Lehet fekete biciklije. Bármi. Olyan lesz amilyenné Te neveled. Nem nőcis cuccos hanem vagány nagyarcú lány. Ennyi. Lehet lepontozni. :)

2016. szept. 10. 15:23
 14/19 anonim ***** válasza:
93%

Figyu.a 3.kisfiam elcserelem a lanyodra,jo?

😂😂😂😂😂😂

Na,neeeem.persze csak vicc volt.

Engem is rosszul erintett mikor kiderult,hogy a 3.is kukis...

Par napig szomorkodtam azon,hogy En sosem fogok hajat csinalni,csini lanyos rucikat venni(nem habos babosat,olyan meno csajosat),egy jegkrem mellett megbeszelni a pasis csalodast,es nem lesz lanyom aki unokat szul,En mindig "csak" az anyos leszek...es azert a ferfi anyja altalaban annyira nem vesz reszt egy terhessegben mint a noe.de majd igyelszem jo anyos lenni.:)

Aztan rajottem,hogy hat En mar hatrakotott kezzel,a labaimmal is oszerakok egy lego autot,vagy cserelek olajat egy jatek autoban.jokat focizunk a nagyokkal.

Majd a csajos banatot beszeljuk meg egy mentes sorrel 😂😂😂

De azert meg most is gondolkodom rajt,hogy milyen lenne egy kislany anyukajanak lenni.

Ne aggodj,a harmadii fiamat is eppen ugy szeretem mint az elso kettot.

A csajokat is lehet vaganyan oltoztetni.meg lazan is.

Es a kovi baba lehet fiu siman ;)

2016. szept. 10. 17:25
 15/19 anonim ***** válasza:
Majd hozzászoksz, nem kell ezt így túlparázni.
2016. szept. 10. 21:54
 16/19 anonim ***** válasza:
Túl reagálod és csak a végletekben tudsz gondolkodni. Semmi garancia nincs arra, hogy majd a lányod igényli a habos babos rózsaszín cuccokat, ahogy nem lesz feltétlenül egy fiúból sem automatikusan verdák fan. Unokaöcsémmel pl imádjuk a Jégvarázst... Nekem sem fésülgette a kutya sem a hajam, lakkoznom tilos volt 18 éves koromig, mégis lányos lány vagyok. De így nevelkedtem, nem lettem depressziós és egyéb pszichés problémákkal sem küzdöttem soha. Elfogadtam, hogy anyukám nem foglalkozik ilyesmivel.
2016. szept. 11. 19:50
 17/19 anonim ***** válasza:

Én megértelek kérdezö

Viszont elsőre mindegy szerintem hogy fiu vagy lány lesz most lány lesz .lányokat is lehet csinosan öltöztetni ,nem csak rozsaszin és hello kityi van .és lányoknak sokal több féle minta ,és szin van mint fiuban.

2016. szept. 11. 20:11
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy mar az oltoztetes ekkora ugy legyen! Ez tenyleg szempont?!
2016. szept. 11. 20:29
 19/19 anonim ***** válasza:
Na, hogy érzed magad most? 😃
2019. dec. 21. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!