Te jelentenéd ha kolléganőd az éjszakás műszak azon részében amikor órákig nem volt teendő gyereke könyveit kötötte?

# 9/11
Hajaj, ráadásul nemsokára 911.
Figyelni kell Pelikán!

Jézus,nem a sarki kocsmába dobott egy-két felest...
És te mit csináltál ezen idő alatt, te munka mintapéldánya???

nagyon nem szeretnék olyan kolleganőt, aki ilyet jelent. de biztosan nagyon nem szeretne az eset után ő sem a kolleganőm lenni.
gondolom, az ilyen szerint tévézni, olvasni, netezni sem lehet...

Javítsatok ki, ha tévedek, nem vagyok egészségügyi dolgozó.
DE: én úgy tudom, hogy náluk 12 órás műszakok vannak. Tehát ha tegnap is éjszakás volt, akkor este hatra ment dolgozni.
A gyereke meg egész biztos napközis, talán négyre ért haza, vagy később.
A kolléganő is alszik. Mint az emberek úgy általában. Elengedi a gyereket suliba, eszik, fürdik, lefekszik. 8 órától alszik délután 4-ig.
Tehát felkeléstől a munkakezdésig van elvileg két teljes órája, de gyakorlatban illik előbb beérni, átöltözik, átveszi a műszakot, és oda is kell jutni, tehát inkább csak egy órája volt.
Ez az egy óra arra elég, hogy ad egy puszit a gyereknek, megkérdi, milyen volt az első nap a suliban, megnézik a könyveket, ő elteszi, bevágja mellé a csomagolópapírt, és rohan el.
Engem csak az érdekelne, hogy az jobb lett volna, ha szabit vesz ki a hétre? Mert hogy munkaidőn kívül konkrétan kakilni sincs ideje, az biztos.
A tankönyveket be kell csomagolni, és a legtöbb tanárt nem érdeklik a kifogások. A gyerekem tavaly azért kapott kisegyest, mert amit délután hozott haza könyvet, másnap nem volt becsomagolva, én meg délutános voltam, tehát nem is találkoztunk, hogy megbeszéljük, hogy kéne segíteni.
Sőt, kaptunk már azért is feketét, mert van egy könyv elsősöknek, amit konkrétan laponként ki kell vágni kis képekre, kockákra, és borítékba tenni oldalanként, és olyan vastag, mint egy átlagos olvasókönyv. Nem hogy másnapra, basszus a hétvégére se lettünk kész vele!
Nem panaszkodni akarok.
Csak úgy logikusan végiggondolva, ha most ezért valaki felnyomja, akkor ne csodálkozzon, ha jövőre augusztus 31. és szeptember 4. között véletlen pont beteg lesz.

Nem jelenteném, bár nálam ez nem volt teendő pont most tette be a kaput.
Kórházba kerültünk 10 hónapos fiammal hányós-hasmenős vírus miatt. Infúziót kapott. A nővérke már este szólt,hogy nézzem,hogy mikor folyik le, mert ő nem tudja, mert 5 szobára egyedül van. Hajnal kettőig néztem, akkor kimentem,hogy szóljak,hogy lefolyt, erre azt látom,hogy hárman ülnek a kanapén és tévéznek. Gondolom majd meg szakadtak a munkába...!

#19 esete nagyon szomorú, szülőként én is rondán néznék a nővérre, hogy annyira nem képes, hogy legalább óránként végigjárja azt az 5 szobát...
Viszont én épp tegnap éjjel csomagoltam be a gyerek tankönyveit, át tudom érezni a problémát. Tegnap reggel kapta meg, ma már bekötve illett vinni. Teljes mértékben egyetértek #16-tal, mégis az éjszakai műszakos nővér hogyan tudná ezt megoldani, ha nem a munkahelyén. Szóval, ha amúgy semmi dolga épp, ha nem füzeteket kötne, akkor tévézne vagy bóbiskolna... Miért kell ezt a kis hasznosított időt bárkitől sajnálni? De tudod mit, ha én volnék ott a felettes, úgy lesöpörném az a jóindulatú kollégát, aki felnyomja a másikat ilyen miatt, mint a pinty...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!