Anyukák! Őszintén, szerintetek melyik a könnyebb: 8 órában dolgozni a munkahelyen, vagy otthon gyereket nevelni?
Sziasztok!
A párommal vitatkoztunk erről tegnap este, és kíváncsi lennék gyakorló szülők véleményére. Nekünk még nincs gyerekünk, de tervezzük.
A párom már dolgozik, én most ősszel fogok végezni az egyetemen.
Tegnap este beszélgettünk és a párom azt mondta, szívesen maradna itthon ő a gyerekkel (ha majd lesz), mert szerinte a munkánál az is könnyebb. Ő gépészmérnökként dolgozik, én ápolónő leszek, ha végzek. Igazából úgy jött fel ez az egész, hogy panaszkodtam a kórházi körülményekre (hogy mennyire lehetetlen helyzetben van az egészségügy, nincsenek eszközeink, normális felszerelések, még gumikesztyű se jut mindig, stb), erre a párom azt mondta, hogy úgyse kell sokáig csinálnom, mert aztán ha gyerekünk lesz, nekem milyen jó és könnyű életem lesz, itthon babázhatok. Mondtam neki, hogy szerintem el van tévedve, egy gyerekkel még nehezebb lesz, az nem 12 óra műszak, hanem 0-24 és egyáltalán nem olyan egyszerű dolog felelős szülőnek lenni. Erre mondta, hogy hát pedig ő szívesebben maradna itthon a picivel, irigyel is érte, hogy én lehetek itthon, mert szerinte igenis könnyebb gyesen lévő apukának lenni itthon, mint a munkahelyen dolgozni heti 5 napot. Mert itt csak egyetlen egy dolga lenne: a gyerekre figyelni és a gyerek igényeit kielégíteni. A munkahelyen viszont rengeteg feladata van, nem csak egy, szóval szerinte teljesen egyértelmű, hogy melyik az egyszerűbb feladat.
Ebben végül is nem tudtunk egyetérteni, ezért azt mondtuk, hogy oké, akkor kérjük ki olyanok véleményét, akik már próbálták mindkettőt.
Tehát Anyukák, arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mi a nehezebb: éveken keresztül otthon lenni a gyerekkel egész nap, vagy heti 5 napot dolgozni egy munkahelyen?
nekem határozottan itthon könnyebb :) munkahelyemen is ezt csináltam csak sok babával :D aztán itthon várt a háztartás. most míg alszik ki tudok mosni, meg tudok főzni és csak egy babám van :))) em kell 12 fele szakadnom :)
jó mondjuk ez így elég speciális helyzet :)
Nekem egy keveset síró, jól alvó, rendes baba jutott. De az eleje nagyon nehéz volt, ezerszer inkább a munka!
Nem szerettem itthon lenni, senki nem szólt hozzám egész nap, tél volt, mászkálni még nem igazán lehetett vele, stb. Most már jó, vannak babás ismerősök, játszótér, programok. De igaz, amit írtak, hogy nem lehet tőlük főzni, takarítani, stb. Még az én nyugodt babám sem olyan, hogy lerakom, aztán elvan, örülök, ha 10-20 percekre leköti magát, mászik, feláll, pakol. Ha csak azt nézzük, hogy melyik könnyebb, akkor egyértelműen a munka.
Más: nem akarok gonoszakat írni, de most gondold meg, vállalsz-e úgy gyereket, hogy a leendő apuka ezt gondolja a gyereknevelésről. Nekem nagyon nem hiányozna, ha a nap végén hazaérő férjem a fejemhez vágná, hogy én egész nap itthon pihengettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!