Szerintetek normalis hogy e miatt nem mernek (akarnek) tobb gyereket vallalni?
3 gyerekunk van,ferjemmel mindig is ugy voltunk vele hogy minimum 3at szeretnenk aztan meglatjuk.
Hala Istennek mindin rendben volt a terhessegekkel,szulesekkel,de a 3.babam nem tudott szopizni(latta szopis tanacsado azt mondta valamiert rossz a technikaja de meg kialakulhat csak gyakoroljunk),probalkoztunk de kb 2-3 hettel a szules utan egy nagy csomo alakult ki a mellemben amibol talyog lett,meg is mutottek szules utan kb 1 honappal,azota tapszeres a kicsim.
Nehez volt nagyon sok szempontbol az az idoszak,megelni hogy az elso ketto utan ot nem tudom azoptatni,maga a mutet es az addig vezeto ut is kimerito es nagyon fajdalmas volt,utana mig begyogyult a seb az is beletelt egy idobe es raadasul a ket nagyobb erzelmileg megszenvedte ezt az idoszakot...
Most 9honapos a pici,neha felmerul bennem a 4.gyerek gondolata,de valahogy sok az ellenerzes...ugy erzem hogy jol vagyunk igy 5en.
Tudom vannak sokan komolyabb problemakkal,valamiert megis sokat forog ez az egesz mostanaban bennem...
Nem teljesen értem. Kizárólag az okoz dilemmát, hogy a harmadikat nem tudtad szoptatni?
Vagy általánosságban úgy érzed, hogy elég 3 gyerek, függetlenül a szoptatós történettől?
Ha csak az az indok ellene, hogy az utolsót nem tudtad szoptatni, akkor én bevállalnék mégegyet. Rengeteg gyerek nő úgy fel, hogy két napot nem szopizott és mégis egészséges. A műtét a múlté már, ez nem szabad visszahúzzon semmiben sem. Ahogy egy sérvműtét sem és egy bokatörés sem, hiába nem a legjobb időszakban jött.
De ha viszont úgy érzed, hogy jól vagytok úgy öten, és kerek a család, akkor nincs értelme bevállalni. De akkorsem a műtét miatt, hanem mert ti így látjátok jónak.
Ne legyen lelkiismeret-furdalásod a szoptatás miatt, látod, a tápszeres babád is jól van, biztos ölelgeted őt is eleget. Szerintem nem érdemes ezen ennyire aggódni, hogy mi lesz, ha majd a negyediket nem tudod szoptatni.
Ami meg a műtétet illeti, szerintem ebben is nagyobb tapasztalatod lenne, jobban tudnál figyelni, hogy ne maradjon pangó tej a melledben, hamarabb észrevennéd az intő jeleket.
Ha úgy érzed, jól vagytok öten, így teljes a család, akkor maradjatok ennél. Ha meg úgy érzed, hatan lennétek teljesek, akkor érdemes belevágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!