Szoktad vinni 6-12 hónap közötti babádat ügyeket intézni, vagy úgy rendezed, hogy akkora szerzel felügyeletet, hogy ne kelljen magaddal vinni?
Ha muszáj, akkor igen, nem nagyon tudnám kire bízni. Ügyintézés általában munkaidőben van, olyankor a férjem is dolgozik, és a szüleim is. A férjem még tovább is, 6 körül ér haza. A szüleim meg sajnos munka után is elég elfoglaltak, mindkét nagymamám ápolásra szorul, úgyhogy anyám erre, apám arra, este érnek csak haza. Anyósom nyugdíjas, de ő meg nem vigyáz a gyerekekre, mert szerinte biztos akkor lesz valami bajuk, ha vele vannak.
Úgyhogy ha kell valami ügyet intéznem, akkor a kicsit mindig viszem magammal, ő most 6 hónapos. A nagy már iskolás, de most, hogy nyári szünet volt, őt is vittem magammal. Pl. a gyed-es papírjaimat a munkahelyemen el kellett intéznem, vittem őket magammal. Örültek neki :) Bankba is kellett mennem pár hete, jöttek szépen velem, nem volt velük semmi gond. A nagynak szokott magával könyvet hozni és szépen olvasgat, ha unná a dolgot (9 éves lassan, egy éve lett ilyen nagy könyvmoly), a kicsi meg vagy elnézelődik a babakocsiban, vagy ha látom rajta már itthon, hogy ma nyűgösebb napja van, akkor felkötöm a hátamra, ott mindig nyugton van, feltéve, hogy nem ülök le :D Úgyhogy sokszor állva csinálom végig az ügyintézéseket, de akkor legalább nyugi van :) A naggyal még el kell mennem jövő héten személyit csináltatni, oda is jön velünk a kicsi, de nem tartok tőle, hogy bármi gond lenne, tényleg mindenhová jön velem, úgyhogy tudom kezelni a helyzetet. Egyébként szívesen itthon hagynám a férjemmel ilyenkor, nem azért viszem, mert nem merem kiadni a kezemből, csak hát nincs kire hagyni ilyenkor, úgyhogy meg kellett tanulnom kihozni ebből a legjobbat.
Én is a netes ügyintézést javaslom, nagyon kevés olyan eset van, ahol elkerülhetetlen a személyes jelenlét (készpénzbefizetés számlára, szerződéskötés, fényképes okmány készítése okmányirodában). Minden más netről vagy telefonon megoldható.
A GYES-t is neten intéztem, amikor a GYED már kezdett lejárni. Pont megittam a kávémat, mire végeztem, volt vagy kemény 5 perc ügyfélkapun.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!