Más is érezte magát roncsnak a szülés utáni évben?
Nem most szültem, a babám már hét hónapos. Kimerült vagyok állandóan, fáj a hátam, frusztrál, hogy nem tudok fogyni, rosszul érzem magam a bőrömben. Teherbeesés előtt hatalmas súlyfeleslegtől szabadultam meg évek alatt - közel 40 kilótól, néhány kiló híján majdnem elértem a 70-et, amikor végre sikerült a baba. 76 voltam szülés után, picit ment lejjebb, de már megint ezt közelítem. Mozognom kéne, diétáznom keményen, de előbbihez úgy érzem, nincs erőm. A baba születése óta egyszer vigyázott a férjem a babára néhány órára, amikor a hathetes kontrollra mentem, azon kívül 6-8 hetente nincs is egy óra a fodrász, ennyi a "kimenőm". :(
Van egy tündér gyönyörű babám, akit imádok, mégis boldogtalannak érzem magam a saját állapotom és a mindennapi taposómalom miatt. Minden nap ugyan az, 12-14 óra a babával, ha szerencsém van, és alszik egy-egy órát napközben, addig lehet főzni, teregetni, stb. :(
Tudom, hogy ezen csak én tudok változtatni, de úgy érzem, gyenge és kimerült vagyok, legszívesebben felköpnék és aláállnék, hogy nem úszom folyton a boldogságban és nincs erőm kitörni ebből, de az érzéseimet nem tudom szabályozni. :(
Komolyan, 40 hetes terhesen sokkal energikusabb voltam.
De ismerős... :)
4 hós a lányom, ő nem ordítós, de anyafüggő, ha nem vagyok vele, feszt nyekereg. Az apja itthonról dolgozik, játszik a gyerekkel, de a baba körüli teendők mind rám várnak. Plusz a háztartás is.
Én kaptam jó tanácsokat, most fogom kipróbálni őket : tornázni lehet akkor is, ha ébren van a gyerek, lehet h még tetszeni is fog neki, hogy anya ugrál, mint egy bolond :D Amikor még alszik, akkor fogok szobabiciklizni.
De még rám is vár egy adag teregetés meg a szokásos mosogatás. :) Vasalni valók egy kupacban :) Kezd nem érdekelni, ha valakinek nem tetszik, jöhet mosogatni vagy vasalni.
Amúgy fura, mert én full energikus lennék, csak hát ha elkezdek valamit csinálni, a lányom elkezd nyafogni, hogy szopni akar. (Pici kora óta sokszor eszik keveset).
De ma estétől torna! Nincs mese, nekem is hiányzik a régi testem. (Nem a hasam nagy, szóval nem a szülés viselte meg, egész egyszerűen kövér vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!