Hétangyal kérdése:
Cedax baby szedése után rossz labor eredmény?
Figyelt kérdés
8 hónapos babócámnak torokgyulladása volt, Cedax baby-t kapott rá. Rossz lett a laboreredménye a gyógyszer szedése után, így újból szednie kellett, majd talán még rosszabb lett a laborja. Tapasztalt valaki hasonlót? Olyan írjon, ha lehet, aki tényleg tapasztalta. Köszönöm!2016. aug. 16. 14:34
1/6 anonim válasza:
Mit jelent hogy rossz az eredmény? Milyen értékek rosszak? Az antibiotikum megváltoztathatja a fehérvérsejtszámot (kórosan lecsökkenhet bizonyos típus), vagy a májfunkciós (GOT, GPT) értékeket.
2/6 A kérdező kommentje:
Fehérvérsejt számának növekedése, és vesehámsejt a pisiben. Emiatt kellett tovább szedni a gyógyszert. A következő laboreredmény már gennyt is mutatott, a magas fehérvérsejten kívül. Tudom, hogy az antibiotikum okoz fehérvérsejt növekedést a vizeletben, de a dokinő szerint nem az okozza. Ráadásul nehéz légzés is kialakult nála, ami a gyógyszer szedése előtte nem volt. Emiatt kérdeztem, hogy akinek a gyereke szedett ilyen gyógyszert tapasztalt-e hasonlót.
2016. aug. 17. 12:42
3/6 anonim válasza:
Nem valószínű hogy a cedax miatt van. Az enyémek szedtek cedaxot, de nem volt ilyen. Az a valószínűbb, hogy a baci ami okozza a problémát, rezisztens a ceftibutenra. Nem értem miért nem kapott más antibiotikumot. Ha nehézlégzése is van, akkor tüdőröntgen volt? A fehérvérsejt, és a genny pedig hugyúti gyulladásra utal, illetve vese problémára. Gondolom a CRP és a vérsüllyedés is magas. Én kérnék másodvéleményt másik orvostól, ha nem javul. Mióta beteg?
4/6 anonim válasza:
Bocs, de most olvasom, újra. A labor mit takar? Csak vizeletvizsgálat volt?
5/6 A kérdező kommentje:
Igen, csak vizelet. Azt mondta a doki, hogy nem tudja mi a baj. Adott beutalót hasi ultrahanggal azzal, hogy vagy megyünk vagy nem, nem erőlteti, de ha megyünk akkor kihez menjünk, és vigyünk borítékot is, itt akadtunk ki. Így inkább ismerősön keresztül vizsgáltatjuk ki máshol. Én is úgy vagyok vele, hogy a gyógyszer nem hatott, mert olvastam, hogy mások is jártak így, hogy csak gyógyszerváltás segített. Addig meg megöl az ideg, hogy mi a baja. :(
2016. aug. 17. 16:04
6/6 anonim válasza:
Ez felháborító. Elhiszem hogy kiakadtatok. Én elvinnék másik gyermekorvoshoz az eddigi leleteivel. 99% hogy másik antibiotikum kell és az megoldja a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!