Jelenleg gyeden vagyok. Ha decemberben megszületik 3. kisbabánk én igénybe tudom venni az adókedvezményt?
Szia,
már a magzati lét 91. napjától igénybe lehet venni az adókedvezményt. Te is igénybe veheted, de csak annak erejéig, amíg szja-t vonnak le a gyedből. ez nem tudom pontosan mennyi? 3 gyerekre az adókedvezmény 12e Ft havonta, tehát ha Apa ennél több szja-t fizet, akkor neki jobb lenne igénybe venni.
Előző vagyok.
itt egy jó összefoglaló, hogy milyen kedvezmények vonatkoznak a nagycsaládosokra, remélem ad új infót :)
Nálunk is én veszem igénybe a gyed-re, mivel apa nem tudja a magas jövedelem miatt.
Így a gyed-em nem adózik egyáltalán, mivel van az adójóváírás ugye, ami adó emg maradna, azt leírják a családi kedvezmény miatt.
Tehát igen, igénybe veheted. Csak sajnos nem tudod teljesen kihasználni, csak pár ezer forintot, mivel nincs több fizetendő adód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!