1 vagy 2 bárányhimlő elleni védőoltást kap/kapott a babátok? Volt valami mellékhatás utána?
A mi doktornőnk 2 oltást javasol 1 hónap különbséggel. Azt mondja, ha 1-et kap, attól még lehet bárányhimlős, de szövődmény nem lesz. Ha 2-t kap, akkor egyáltalán nem lesz bárányhimlős.
Mit gondoltok erről? Nálatok mennyit adnak?
Kérem, akik ellene vannak az oltásnak, azok ne válaszoljanak.
Köszönöm.
2 oltást kapott a lányom 6 hét különbséggel. Semmi baja nem volt tőle. Azt hiszem pont akkor változtattak rajta, mikor őt oltották, mert az első oltásnál még csak egyről volt szó, a doki csak említette a másodikat. 1 hónap múlva a védőnő már kész téynként mondta, hogy az oltás mostmár 2 adagból áll :-D
A himlőt nem kapta el, pedig azóta 3x volt járvány a bölcsiben, oviban :-D.
Érdemes elolvasni:
Számomra az egyértelmű, hogy megkapja a lányom, én ezen egy percig sem gondolkodtam.
Köszönöm a válaszokat.
Lányom 2-t kapott, minimum 6 hét különbség kell, ezt mondta nekünk a dokinéni.
A lányom pont a 2. oltás előtt 1 héttel együtt játszott egy bárányhimlős gyerekkel, akkor már a doki szerint 90%-os volt a védettsége, aztán megkapta a 2. oltást is, és nem is jött ki rajta a betegség. Úgyhogy nálunk sikeresen "vizsgázott" az oltás :)
Az en fiam kettot kapott 5 het kulonbseggel.
Erdekes, mert a vakcina tajekoztatojaban az van, hogy egy oltas is eleg babaknal, kisgyerekeknel, de mi az egyik legjobbinfektologushoz jarunk oltasra es o alapban azt mondta, hogy ketszer adja be. Mivel vakon bizom a szaktudasaban, igy nem kerdojeleztem meg. A 2. babamnak es ketszer adatom be emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!