Kedves 9. válaszoló(fogorvos):3 gyerekem közül 2 cumizott,egyiknek sem kellett fogszabályzó(magán fogorvoshoz járunk).A legkisebb 4 éves,Ő soha az életben nem cumizott,majd kiderül,Nála mi lesz a helyzet.
2016. aug. 5. 08:38
12/21 anonim válasza:
Majd mi eldöntjük. Ennél többet nem kell mondani.
Amúgy lehet, fura, és tényleg zavaró, de csak segíteni akarnak. úgy vélik, próbálod őt leszoktatni a cumiról és nem sikerül, és próbálják ők is erősíteni a gyerekben, hogy nem kéne. Szerintem ebben segítő szándék van, nem piszkálás.
2016. aug. 5. 09:30
13/21 anonim válasza:
De azt azért ti is tudjátok, hogy a ti 2 vagy akár 5 gyereketek semmit nem jelent statisztikai értelemben. Szóval ettől még lehet, hogy 10-ből 9 gyereknek tönkreteszi a fogát a cumi. Ettől függetlenül egy idegennek semmi köze hozzá, hogy a te gyereked cumizik-e vagy sem, még ha fogorvos is, vagy annak mondja magát.
2016. aug. 5. 09:33
14/21 anonim válasza:
én nem cumiztam hanem szoptam az ujjam és kellett fogszabályozás. ugyanez a nővérem és a bátyám is. szerintem is az a legjobb, ha semmilyen orális hobbija sincs a gyermeknek, de ha már e kettő közül valamelyik szóba jön (már pedig a gyerekek 70%-a él valamelyikkel, ha akarjuk ha nem) akkor inkább egy modern szabvány szerint, a fogakra legkevésbé ártalmas cumit szopogasson, mint az ujját, mondjuk homokozás után.
2016. aug. 5. 10:18
15/21 anonim válasza:
ja, és bocs az offért, mert végül is nem ez a kérdés :)
2016. aug. 5. 10:19
16/21 anonim válasza:
Persze, hogy tudom, hogy 5 gyerekből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, pláne, hogy csak 2 cumizott. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a fogsor milyensége leginkább az öröklött tulajdonságokon múlik.
2016. aug. 5. 10:20
17/21 anonim válasza:
A fogorvos vagyok. Én is cumiztam gyerekkoromban 5 éves koromig, és nekem sem kellett fogszabályozó. De tudjátok ez pont olyan, mint az az ismerős, aki a 90-et is elrúgta, pedig láncdohányos és mindennap megissza az adagját. De én nem vitatkozom. Ez a szakmám, én tudom jobban. A nagy számok törvényei engem igazolnak. Meg lehet sértődni, le lehet pontozni, de bocsi, ebben szerintem ne vitatkozzatok velem. Ha bejön egy szülő, akkor mindig elmondom, hogy nem jó a cumizás. De ti dolgotok, a rendelőmöm kívül mindenki azt csinál, amit akar. Habár elszomorít, hogy itt gyakorikérdéseken mindenki egyszemélyben orvos, fogorvos, gyógyszerész, nevelési tanácsadó és lehetne sorolni. Felülírjátok a saját szakmám...
2016. aug. 5. 20:04
18/21 anonim válasza:
Egyébknt, nem a genetika sokkal kevesebb szerepet játszik, mint az egyéb tényezők, de ti biztos jobban tudjátok...
2016. aug. 5. 20:07
19/21 anonim válasza:
Kedves Fogorvos,a 11. vagyok.Senki semmit nem ír felül.Én elhiszem amit írsz,ettől függetlenül az én-anno-cumizó gyerekeimnek nincs szüksége fogszabályzásra.Ennyi.
2016. aug. 5. 20:44
20/21 anonim válasza:
Kedves fogorvos!
Mint írtam, 3 gyerekkel jártam fogszabályozásra (1 volt cumis), és pont a szakorvos mondta, hogy legtöbbször az öröklött tulajdonságok miatt szabálytalan a fogsor. Cumi szóba sem került, pedig kismillió kérdést tett fel, pl. hogy szopták-e az ujjukat. Amúgy egyikük sem. De gondolom ő is rosszul tudja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!