Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok hozzá, vagy...

Mit szóltok hozzá, vagy hogyan reagáltok, ha valaki beleszól/beszól, hogy (mennyit) cumizik a gyereketek?

Figyelt kérdés

Párszor előfordult már, de nagyon zavar.

Alapjáraton csak alváshoz használja a fiam( 15 hónapos), de ha nagyon nyűgös fogzáskor, beteg stb. akkor napközben is cumizik, de akkor sem órákig.

Szóval az eladótól kezdve anyósomig mindenki megjegyezte, hogy egy ilyen nagy fiúnak már nem kéne. Anyósom mondogatja is neki, hogy vegye ki.

Csak épp nem tudja, hogy miért cumizik éppen.

Más cumizó gyeremek anyukáját is fársztják ezzel? Ha igen visszaszóltok?

2016. aug. 4. 19:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Kedves 9. válaszoló(fogorvos):3 gyerekem közül 2 cumizott,egyiknek sem kellett fogszabályzó(magán fogorvoshoz járunk).A legkisebb 4 éves,Ő soha az életben nem cumizott,majd kiderül,Nála mi lesz a helyzet.
2016. aug. 5. 08:38
 12/21 anonim ***** válasza:

Majd mi eldöntjük. Ennél többet nem kell mondani.

Amúgy lehet, fura, és tényleg zavaró, de csak segíteni akarnak. úgy vélik, próbálod őt leszoktatni a cumiról és nem sikerül, és próbálják ők is erősíteni a gyerekben, hogy nem kéne. Szerintem ebben segítő szándék van, nem piszkálás.

2016. aug. 5. 09:30
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
De azt azért ti is tudjátok, hogy a ti 2 vagy akár 5 gyereketek semmit nem jelent statisztikai értelemben. Szóval ettől még lehet, hogy 10-ből 9 gyereknek tönkreteszi a fogát a cumi. Ettől függetlenül egy idegennek semmi köze hozzá, hogy a te gyereked cumizik-e vagy sem, még ha fogorvos is, vagy annak mondja magát.
2016. aug. 5. 09:33
 14/21 anonim ***** válasza:
én nem cumiztam hanem szoptam az ujjam és kellett fogszabályozás. ugyanez a nővérem és a bátyám is. szerintem is az a legjobb, ha semmilyen orális hobbija sincs a gyermeknek, de ha már e kettő közül valamelyik szóba jön (már pedig a gyerekek 70%-a él valamelyikkel, ha akarjuk ha nem) akkor inkább egy modern szabvány szerint, a fogakra legkevésbé ártalmas cumit szopogasson, mint az ujját, mondjuk homokozás után.
2016. aug. 5. 10:18
 15/21 anonim ***** válasza:
ja, és bocs az offért, mert végül is nem ez a kérdés :)
2016. aug. 5. 10:19
 16/21 anonim ***** válasza:
Persze, hogy tudom, hogy 5 gyerekből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, pláne, hogy csak 2 cumizott. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a fogsor milyensége leginkább az öröklött tulajdonságokon múlik.
2016. aug. 5. 10:20
 17/21 anonim ***** válasza:
A fogorvos vagyok. Én is cumiztam gyerekkoromban 5 éves koromig, és nekem sem kellett fogszabályozó. De tudjátok ez pont olyan, mint az az ismerős, aki a 90-et is elrúgta, pedig láncdohányos és mindennap megissza az adagját. De én nem vitatkozom. Ez a szakmám, én tudom jobban. A nagy számok törvényei engem igazolnak. Meg lehet sértődni, le lehet pontozni, de bocsi, ebben szerintem ne vitatkozzatok velem. Ha bejön egy szülő, akkor mindig elmondom, hogy nem jó a cumizás. De ti dolgotok, a rendelőmöm kívül mindenki azt csinál, amit akar. Habár elszomorít, hogy itt gyakorikérdéseken mindenki egyszemélyben orvos, fogorvos, gyógyszerész, nevelési tanácsadó és lehetne sorolni. Felülírjátok a saját szakmám...
2016. aug. 5. 20:04
 18/21 anonim ***** válasza:
Egyébknt, nem a genetika sokkal kevesebb szerepet játszik, mint az egyéb tényezők, de ti biztos jobban tudjátok...
2016. aug. 5. 20:07
 19/21 anonim ***** válasza:
Kedves Fogorvos,a 11. vagyok.Senki semmit nem ír felül.Én elhiszem amit írsz,ettől függetlenül az én-anno-cumizó gyerekeimnek nincs szüksége fogszabályzásra.Ennyi.
2016. aug. 5. 20:44
 20/21 anonim ***** válasza:

Kedves fogorvos!

Mint írtam, 3 gyerekkel jártam fogszabályozásra (1 volt cumis), és pont a szakorvos mondta, hogy legtöbbször az öröklött tulajdonságok miatt szabálytalan a fogsor. Cumi szóba sem került, pedig kismillió kérdést tett fel, pl. hogy szopták-e az ujjukat. Amúgy egyikük sem. De gondolom ő is rosszul tudja.

2016. aug. 5. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!