Valaki elmagyarázná nekem a gyed extrát?
Mit szeretnél pontosan tudni?
A baba féléves korától el lehet menni dolgozni, kötetlen munkaidőben (tehát akár 4-6-8 órában). Kapod a GYED-et továbbra is, plusz mellé a munkabért. Szerintem nagyon jó dolog, érdemes kihasználni, csak a gyerek elhelyezését kell megoldanod (nagyik, apa, családi napközi, bölcsi).
megint 2. vagyok.
nem, a gyed extrában olyanok tartoznak mint, hogy lehet gyed mellett dolgozni (régen 1 éves kor után, most már teljes időtartama alatt), vagy hogy apa is igénybe veheti, ráadásul ő is munka mellett is akár. vagy hogy 2 gyerekre is egyszerre kaphatod. régen ezek nem voltak, csak sima gyed ami mellett nem lehetett dolgozni, attól extra, hogy nem korlátoz gyakorlatilag :)
amit te írtál, az azért jött létre, mert sok anyuka még így se tudott visszamenni, mert a 8 óra utazással nem fért bele az ovi/bölcsi nyitvatartásába, de ha terveztek 2.-at, akkor a részmunkaidőt se lehetett bevállalni, mert akkor a 2. gyerek után már mondjuk 50E lett volna a gyed alapja, nem 100E.
na ezért a kedvezményszabály, hogy így bátrabban visszamennek a nők 2 gyerek között is akár részmunkaidőben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!