Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mernél úgy gyereket vállalni...

Mernél úgy gyereket vállalni hogy komoly betegséged van?

Figyelt kérdés
Az ismerősöm ihlette a kérdésem. Van egy genetikai betegsége elég sok mindenben akadàlyozza az életét. Rossz a látása, sokat beteg, fájnak az ízületei, a feje. Született egy gyereke és mondta hogy ő a betegsége miatt nem szülne többet.Mert így is nehéz az élete nem olyan mint a többi embernek. Valaki erre azt mondta hogy a nő önző. Meg ha esetleg véletlenül terhes lenne a betegségei ellenére is vállalnia kellene a gyereket. Ti mit gondoltok? Egy nőnek több gyereket kell vállalnia akàr az egészsége rovàsàra is?
2016. júl. 27. 13:10
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

A gyermekvállalás nem kötelező! Nem úgy van hogy KELL és kész, van választási lehetőség. Nyílván ha nem szeretne akkor pedig gondoskodik a megfelelő védekezésről. Szerintem véletlenül senki sem esik teherbe!

Ha pedig már van egy egészséges és nem szeretne többet akkor ez az ő döntése.

Önzőnek nem hiszem hogy az lenne.

2016. júl. 27. 13:23
 2/5 anonim ***** válasza:
56%
Nem önzőség, ha valaki felelősséggel el tudja magáról dönteni, h hány gyerekre van energiája, kerete, akár anyagilag, akár lelkileg, egészségileg.
2016. júl. 27. 14:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Én teljesen egészséges vagyok, mégsem vállalunk több gyereket. 3 éves a fiunk, imádjuk, jó a házasságunk, anyagilag nem panaszkodunk, de így vagyunk kerek család. Miért lennék ezért önző???

Ki a "nem önző"? Aki 2-t vállal? Vagy 3-at? esetleg többet? Ki határozza ezt meg? És miért jó a nagy létszám, ha pl szarul élnek???

2016. júl. 27. 16:08
 4/5 anonim ***** válasza:

A nőnek - a leendő apával egyetértésben - annyi gyereket szabad vállalni, amit úgy érez, hogy tisztességesen fel tudja nevelni.

Nekünk egy 6 éves kislányunk van és valószínű nem is lesz testvére. Nem érzem magam önzőnek azért, mert nem szülök még 1-2-3 gyereket. Azt sem tartom önzőnek, aki úgy dönt, hogy nem szül gyereket. Az az ő döntése, az meg az enyém, hogy egy gyerekem van. Magánügye mindenkinek.

2016. júl. 27. 19:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem szívbetegségem van, gyógyszert is szedek rá és van egy jóindulatú májdaganatom, ezek mellett az orvos nem javasolja egy gyermek kihordását, így valószínűleg nem vállalnék még egy babát. Szerencsére, ezek a betegségek a két gyermekem születése után alakult ki.
2016. júl. 29. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!