Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A férjem hazahozott egy...

A férjem hazahozott egy amerikai pit bull terrier kölyköt.5 hetes.3 gyerekünk van, úton a negyedik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Soha nem volt még kutyánk, panelban lakunk, kb. fél év múlva költözünk kertes házba. Beszéltünk róla, hogy majd lesz kutyánk, de gyerekek mellé valami gyerekbarátabb kutyát szeretnék. Persze 5 hetesen nagyon aranyos.
2016. júl. 26. 22:27
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
96%
A fajtával semmi baj nincs, nyilván nem pitbull hanem staffordshire jellegű kutyus. Viszont 5 hetesen még az anyjával kéne lennie 8 hetes korig minimum. Vigyétek el állatorvoshoz ő ad féreghajtót amit 2 hetente kell majd neki adni. Nyilván nem kapott még soha ha ennyire jó helyről van, hogy 5 hetesen megszabadul tőle... 6-8-10 hetesen oltások, utána veszettség oltás. Nekem 7 kutya van a gyerek mellett mert tenyésztők vagyunk, 7 éves korom óta élek kutyákkal, cicákkal azaz közel 30 éve. Soha semmi bajom nem volt tőlük.
2016. júl. 27. 08:20
 22/31 anonim ***** válasza:
54%

A fajta kiváló adottságait ma már inkább családi- és sportkutyaként használják ki, hiszen a fejlett vadászösztönből fakadó motiválhatóságuk, hatalmas mozgásigényük, intelligenciájuk és az embernek való megfelelni akarásuk ideális társsá teszik őket szinte bármilyen sport űzéséhez, legyen az akár súlyhúzás, obedience, dog dancing, agility, stb.

Kifejezetten igénylik a gazdával töltött minőségi időt, a fizikai és a szellemi megterhelést, nehezen viselik azonban a csak kerti tartást és a mozgásszegény életmódot. Kevés foglalkozás esetén könnyen viselkedési zavaraik lehetnek - temperamentumukból fakadóan főleg agresszió, de a szökés, rombolás sem ritka.

Ideális tartási körülmények mellett a gazdával és családjával végtelenül jóindulatú és odaadó, a gyerekekkel, idősekkel óvatos és türelmes. Házőrzésre általában alkalmatlan, mert az embereket nem tekinti veszélyforrásnak, de ha a családját fenyegetik, az élete árán is megvédi őket.

2016. júl. 27. 10:57
 23/31 anonim ***** válasza:
51%
19es szavaival èrtek egyet teljes mértékben!!! Az a baj, hogy egy újszülöttrl és 3 másik gyerek mellett nem lesz semmi idő szegény kutyára. Nekünk is sztaffink van, meg egy 11 hónapos lányunk imádják egymást, de én is tudom hogy már nem foglalkozok vele annyit mint gyerek előtt. Mióta gyerek van a fèrjem foglalkozik vele sokkal sokkal többet, én hetente kb 2szer tudok vele elmenni csak kettesben sétálni tréningezni. És ezt egy kiskutya nagyon meg fogja sínyleni. Hogy lesz szobatisztává nevelve mikor gyerekek gondolom ovi suli, apa dolgozik anya meg egy csecsemővel van otthon? 1-2 óránként nem hiszem hogy összekapja a gyereket meg otthagyja sülni a kaját csak hogy levigye a kutyát. Ez itt a baj, hogy nem lesz szerencsétlenre idő.. :(
2016. júl. 27. 11:33
 24/31 A kérdező kommentje:
Nagyon vegyes érzések vannak bennem és pont ettől félek, hogy nem lesz annyi idő rá, amennyit igényelne. A gyerekek iskolások, utána edzés. A szünetekben, hétvégenként jobban ráérnek, de nem tudom, hogy akkor is mennyire tudják majd tanítani. Sajnálnám, ha nem tarthatnánk meg, de úgy érzem, hogy egy ilyen kutyára nem vagyunk felkészülve. A férjem szerint nem lehet gond, utánaolvasott és szerinte Amerikában pont gyerekek mellé keresik sokan ezt a fajtát.
2016. júl. 27. 12:38
 25/31 anonim ***** válasza:

Nekünk beagle van, ami nagyon szelíd, családbarát fajta. Imádja a gyerekeket, ismeri a határokat, soha senkit nem bántana!

De! Kicsi kutyaként igazi szörnyecske volt, mindent szetszedett, megrágott, kikapart, mindenkivel harapósat akart játszani. Nagyon sok idő és figyelem, türelem kellett ahhoz, hogy egy figyelmes,szofogado, kedves kutya legyen. Most 2 éves.

Szerintem nem ártana ivartalanitani is. A miénk szuka, így sokkal könnyebb vele az élet, és nem kell tartani a család gyatapodasatol sem.

2016. júl. 27. 12:55
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

16 válaszoló vagyok!

Igaz nekünk csak két gyerkőc vAn de terhesen a 2 éves lányom mellett Annyi időt szántunk amennyit csAk tudtunk.

Megszültem az első hetek nehezek voltak mindenkinek és mindenkivel, de tAnitjuk!

Amellett van 7 cica 18 tyúk a kutya a 2 éves és az 5 hónapos.

Én adok mindenkknek enni!

Nem egyszerű! Nem lesz könnyű, de úgy hozzátok fog nőni hogy nem akartok majd tőle megválni!

Mi is első kutyásak vagyunk.

Mondanom sem kell persze a mi helyzetünk nem egyenlő a tietekkel de ne félj a kutyatartástól.

Tényleg nem véreb csak ha verik a kutyát meg êheztetik akkor válik dühöngővé!

A mi kutyánk beagle vadász de még a kis 7 hetes cicát se bántja, pedig vadászatra lett kitenyésztve!

2016. júl. 27. 14:13
 27/31 Mayra ***** válasza:
78%
Hát ez elég gyerekes megmozdulás volt férjedtől. Az eszébe sem jutott hogy a 4 gyerek mellett ha ő dolgozik hogy viszed le sétálni? És ez csak egy probléma a sok közül. Én imádom a kutyákat , de így biztos nem kellene. Meg panelba 6 ember mellé még egy kutya is. Úgy tudom a legnagyobb panel is max 70 nm2 és erre vagytok 7en. Ááá..
2016. júl. 28. 12:33
 28/31 anonim ***** válasza:
Hogyan döntöttetek?
2016. júl. 28. 14:11
 29/31 A kérdező kommentje:
Odaadta a kutyát olyannak, aki rendesen tud róla gondoskodni. Megegyeztünk, hogy ha már biztos lesz a költözés dátuma, együtt keresünk olyan fajtát, amelyik mindannyiunknak megfelel. Esetleg abban tudtok segíteni, hogy gyerekek mellé milyen lenne ideális? Ami első kutyásoknak is jó.
2016. júl. 28. 18:06
 30/31 anonim ***** válasza:

Labrador vagy golden retriever!

Általában vakvezető kutyák ezért is birka türelműek!

Gyerekek mellé kifejezetten ajánlott!

2016. júl. 28. 20:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!