A férjem hazahozott egy amerikai pit bull terrier kölyköt.5 hetes.3 gyerekünk van, úton a negyedik. Mit tegyek?
A fajta kiváló adottságait ma már inkább családi- és sportkutyaként használják ki, hiszen a fejlett vadászösztönből fakadó motiválhatóságuk, hatalmas mozgásigényük, intelligenciájuk és az embernek való megfelelni akarásuk ideális társsá teszik őket szinte bármilyen sport űzéséhez, legyen az akár súlyhúzás, obedience, dog dancing, agility, stb.
Kifejezetten igénylik a gazdával töltött minőségi időt, a fizikai és a szellemi megterhelést, nehezen viselik azonban a csak kerti tartást és a mozgásszegény életmódot. Kevés foglalkozás esetén könnyen viselkedési zavaraik lehetnek - temperamentumukból fakadóan főleg agresszió, de a szökés, rombolás sem ritka.
Ideális tartási körülmények mellett a gazdával és családjával végtelenül jóindulatú és odaadó, a gyerekekkel, idősekkel óvatos és türelmes. Házőrzésre általában alkalmatlan, mert az embereket nem tekinti veszélyforrásnak, de ha a családját fenyegetik, az élete árán is megvédi őket.
Nekünk beagle van, ami nagyon szelíd, családbarát fajta. Imádja a gyerekeket, ismeri a határokat, soha senkit nem bántana!
De! Kicsi kutyaként igazi szörnyecske volt, mindent szetszedett, megrágott, kikapart, mindenkivel harapósat akart játszani. Nagyon sok idő és figyelem, türelem kellett ahhoz, hogy egy figyelmes,szofogado, kedves kutya legyen. Most 2 éves.
Szerintem nem ártana ivartalanitani is. A miénk szuka, így sokkal könnyebb vele az élet, és nem kell tartani a család gyatapodasatol sem.
16 válaszoló vagyok!
Igaz nekünk csak két gyerkőc vAn de terhesen a 2 éves lányom mellett Annyi időt szántunk amennyit csAk tudtunk.
Megszültem az első hetek nehezek voltak mindenkinek és mindenkivel, de tAnitjuk!
Amellett van 7 cica 18 tyúk a kutya a 2 éves és az 5 hónapos.
Én adok mindenkknek enni!
Nem egyszerű! Nem lesz könnyű, de úgy hozzátok fog nőni hogy nem akartok majd tőle megválni!
Mi is első kutyásak vagyunk.
Mondanom sem kell persze a mi helyzetünk nem egyenlő a tietekkel de ne félj a kutyatartástól.
Tényleg nem véreb csak ha verik a kutyát meg êheztetik akkor válik dühöngővé!
A mi kutyánk beagle vadász de még a kis 7 hetes cicát se bántja, pedig vadászatra lett kitenyésztve!
Labrador vagy golden retriever!
Általában vakvezető kutyák ezért is birka türelműek!
Gyerekek mellé kifejezetten ajánlott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!