A férjem hazahozott egy amerikai pit bull terrier kölyköt.5 hetes.3 gyerekünk van, úton a negyedik. Mit tegyek?
A 9. vagyok,a 7. válaszolónak írtam.
Kérdező:gondolom nem tartjátok meg!Mit mondott, hol és mennyiért vette?Egyáltalán-ilyen pici kutyát-miért vitt úgy haza,hogy fel se készültetek rá?Mit adtok neki enni?!Oltási könyv?!Féreghajtás?!
Semmi baj nem lesz!
Mi is 5 hetesen hoztuk a kutyánkat!
Átcsösztek!
a kutyafajtával sincs baj nevelés kérdése a miénk igaz beagle keverék de tudja hogy a gyerek szent!
Kapott már egy két tockost!
Én terhes voltam mikor hozta az apja
Utolsó válaszoló vagyok!
Csináljátok meg majd a kötelezőeket a kutyának.
Bolha féregirtás parvo oltás...
De én 36 hetes voltam mikor hozta télen ki sem engedtük a lakásból olyan pici volt.
3 napig sirt este de annyi!
Minden nap takaritás volt! Persze nekem kellett terhesen!
Mikor megszültem raktuk ki a garázs mellé meleg helyre! Majd kiszokattuk!
De ha még panelban van az nehezebb!
Picit várhatott volna még elköltöztök!
De egyébként édes pofák azok a kutyák!
Az a baj hogy az ember neveli ölőgêpnek!
Aztán a naivak jól elkönyvelik hogy olyan?
Nevelni kell nagyon kiskorában és nem lesz gond!
16 válaszoló vAgyok.
Még annyit hogy egy nagyon energia bomba kutya!
Jó hogy költöztök mert sok mozgás kell neki!
De még régen az 1930 években valóban verekedésre tenyésztették, de mostmár családi kutya lett!
Nagyon igényli a minőségi időt a gazdival!
Én nagyn szeretnék egy ilyen kutyát de a férjem már a beagle mellé nem akar!
Azt írjátok, hogy "csak foglalkozni kell vele, és nem lesz semmi baj".
De baj lesz, mert első kutyás család, nem tudják, hogy foglalkozzanak vele, és nem lesz aki foglalkozzon vele.
Lassan megszületik a baba, egy négy gyerekes anyának elég bűvészmutatvány mindenkit ellátni napi 24 órában, egyszerűen nem várható el tőle, hogy napi több órát tudjon szánni egy "kamaszodó" kutyára. Mert nem akkor lesz vele baj, mikor pár hetes/hónapos, bájos kis húsgombóc.
A férje meg annyira foglalkozik a kutyával, hogy hazavitte, és annyira ért hozzá, hogy egy 5 hetes kutyust bevállal. Gondolom amúgy dolgozik, jó esetben hétvégén van ideje. Ez pl. a szobatisztaságra neveléshez is kevés, nem hogy rendesen foglalkozni egy kutyával.
Az szép és jó, hogy most már nem verekedésre tartják, de ne becsüljétek le több generáció tenyésztésének az eredményét!
Láttam én már pulit ösztönösen terelgetni a tyúkokat, meg újfundlandit, ahogy indult a gazdit kimenteni a medencéből.
Ráadásul eleve úgy áll hozzá a kérdező is, hogy ez a kutya nem való gyerek mellé, így meg tudat alatt is elősegíti, hogy gond legyen.
Szerintem sem jó ötlet megtartani.
A kutyafajtával semmi baj sincs, ha rendesen nevelitek. Imádni fogja a gyerekeket és fordítva. Viszont mivel nagyon pici sokat kell vele foglalkozni és mivel nincs oltási könyve mindent be kell neki adni, ami szükséges. Orvos biztos elmondja mit kell csinálni vele.
Aki meg fajta alapján kidobna egy kutyát annak gratulálok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!