Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekesek! Ti szoktatok...

Kisgyerekesek! Ti szoktatok pénzt kérni a nagyszülőktől? Szerintetek elvárható hogy anyagilag támogassák a családot akár rendszeresen, akár nagyobb kiadások (pl házvásárlás, felújítás) alkalmával?

Figyelt kérdés

2016. júl. 22. 13:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
88%
Nem kérünk. Miért lenne elvárható?? Egyáltalán nem az!
2016. júl. 22. 14:30
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
nem szoktunk kérni, ők meg nem igen szoktak adni. gondolom a házvásárlásból, hogy nem is pár ezerre gondolsz. anyukám néha szokott egy 5.000.- a zsebembe dugni, hogy vegyek magamnak valamit. apósom fizetett egy tábort a gyereknek, apukám meg elviszi egy hétvégére balatonra. tehát segítenek, maguk módján és nagyon örülünk ezeknek :)
2016. júl. 22. 14:39
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lenne már elvárható. Felnevelt, adott a kezembe diplomát, nyelvtudást, életet, mindent, ami kell ahhoz, hogy normális ember legyek testben és lélekben. Ő ebben szépen meg is öregedett, most nyugdíjas, én meg dolgozom. Vigyáz a gyerekre ha nyári szünet vagy hirtelen betegség van. Főz finomakat ha megyünk látogatóba, vár mindket, szeret minket. És békén hagy, nem szekálja ki lelkünket, nem faggat, nem b*szogat. Ennyi elvárható, több nem.
2016. júl. 22. 14:42
 14/23 A kérdező kommentje:

Igazából csak azért merült fel bennem a kérdés mert sógoromék kértek szoba felújításra férjem szüleitől pénzt, és 100 ezer Ft-t kaptak. Átlagosan élnek anyagilag egyébként, illetve sógoroméknak sok hitele van, ezért nincs sok pénzük.

Meg sok helyről hallom hogy a szülők nagy értékű ajándékokat adnak a gyerekeknek pl. kiépítik az öntözőrendszert a kertbe, egész családnak nyaralást Törökoszágban stb. Szerintem ez elég általános, sok mindenkitől hallok ilyeneket. Ehhez képest eléggé meglepődtem hogy itt szinte mindenki azt írta hogy nem szoktak kapni semmi nagyobb dolgot a nagyszülőktől.

2016. júl. 22. 15:47
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok: elvárni valamit meg elfogadni nem ugyanaz :-)

Nyaralást nekünk is fizetne anyós, ha jöhetne velünk :-) Így "csak" az unokát nyaraltatja, tökéletes megoldás :-)

2016. júl. 22. 16:17
 16/23 anonim ***** válasza:
93%

Attól kezdve, hogy a saját lábamon állok, tehát van keresetem, nincs olyan, hogy "elvárom" hogy bármit adjanak. Pláne nem, ha már el is költöztem és családot alapítottam.....

Régi módi vagyok, soha nem kértem, még kölcsön sem- nem mintha nem lett volna olyan, hogy ne szorultunk volna rá.... Sőt, ha bármit kell javítani, cserélni, venni (Ők falusiak, mi városiak vagyunk, itt több a lehetőség és a Párom sok fele jár, olcsóbban tud venni ezt-azt) akkor szeretem, ha Nekünk szólnak, és "törleszthetek" azért, amit kaptam Tőlük. Csóróságban ugyan, de becsülettel neveltek fel!

Ha adnak valamit (használt bútor, hús a fagyóról, vagy akár pár ezret) sem szívesen fogadom el, mert nem szeretem Tőlük "elvenni", de nem lehet velük ellenkezni...

2016. júl. 22. 16:19
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktunk, szerencsére nem is szorulunk rá, de ha rosszabbul állnánk, megkérnénk őket. Elvárhatónak semmiképp sem mondanám a segítségnyújtást, hiszen a Ptk. szerint a szülő dolga gondoskodni a gyermekéről.
2016. júl. 22. 16:27
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam kérni és nem tartom elvárhatónak. Mást se szoktam kérni (apám rendszeresen kérdezi, van e szükség valamire), de mindig köszönettel elutasítom: De ha jönnek, két-három havonta, akkor zöldséget, gyümölcsöt, gyereknek könyvet, játékot, ruhát szoktak maguktól hozni.

Jut eszembe legutóbb kaptam pénzt, mert névnapom volt, és azt mondták, fogalmuk sincs, mit vegyenek nekem :D

2016. júl. 22. 17:39
 19/23 anonim ***** válasza:
61%
nem szoktunk kérni, mert szerencsére jól kijövünk, ez feltétele is volt a gyerekvállalásnak nálunk...persze adódhat olyan élethelyzet még, hogy a férjem pl kirúgják, és nem talál másik állást (bár az is feltétele volt a gyerekvállalásnak hogy olyan szakmája legyen ami hiányszakma és jól el tud vele helyezkedni), de tételezzük fel hogy van az a csillagállás hogy kölcsön kell kérnünk...tekintettel az anyósomék anyagi helyzetére, és arra hogy mi is rengeteg mindenben segítünk nekik (nem anyagilag) úgy gondolom, elvárható, de pl nem elvárható az én anyámtól aki 50.000 Ft-ból "él" havonta.
2016. júl. 22. 17:52
 20/23 anonim ***** válasza:
76%
Nem ,semikép ,olyan szokott lenni hogy fincsi ebédet kapunk mert sokat fözött anyu.segitet 1 honapig a gyerek felvigyázásba mig zárva volt az ovi.
2016. júl. 22. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!