Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki 18 év alatt szül, az...

Aki 18 év alatt szül, az tényleg nem kap gyest?

Figyelt kérdés
azt olvastam egyik portálon hogy ha valaki 18 év alatt szül az addig nem kap gyest amég benemtölti a 18at vagyha nem megy férjez mert akkor számit nagykorúnak! ez igaz?
2008. szept. 29. 10:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez szerintem hülyeség!A GYES alanyi jogon jár!
2008. szept. 29. 10:53
 2/6 A kérdező kommentje:
énis furcsálom hogy most mi köze van hoá hogy nagykorú e vagy nem! kiváncsi vagyok minden válaszra! ( nem magam miatt kérdeztem)
2008. szept. 29. 10:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem, hiszen a GYES-t nem önmaga után kapja, hanem a gyerek után, és a gyerek szempontjából mindegy, hogy mennyi idős az anyuka. GYED-et nem fog kapni, ha nem volt bejelentett munkahelye, ami ugye egy 18 év alatti személynél nem valószínű, hiszen általában ilyenkor még iskolások. Lehet, hogy ezt olvastad félre valahol.
2008. szept. 29. 11:16
 4/6 A kérdező kommentje:

így van leírva:

18éven lulinak nem jár Gyes csak akkor ha férjhezmegy mert akkor nagykorunak számít már

2008. szept. 29. 13:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Barátnőm 16 évesen szült, igaz már férjnél volt, és kapott gyest.

Szerintem is a gyes alanyi jogon jár, mindenhol ez van írva!

Vágd be a linket, hol olvstátok.

2008. szept. 29. 21:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Onnantól kezdve, ahogy az apa aláírja az apasági nyilatkozatot ő lesz a gyám, mivel még fiatalkorú vagy(gyerek). Amennyiben az apa nem vállalja fel a gyermeket, imádkozz, hogy a te mamád elvállalja, mert ha nem nagy gáz van!
2008. okt. 10. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!