Aki gyes alatt szült és újra igényelte a tgyás-t, az mivel bizonyitotta az oep fele, hogy már lemondta a gyest?
Az eljárásrend az, hogy az oephez kellett volna küldened a gyes lemondó levelet a tgyás igénylővel együtt, majd az oep küldi tovább a mák-nak.
Most az lesz nagy valószínűséggel, hogy a határidő lejártakor hiánypótlásként bekérik tőled a gyes lemondó levelet, ezzel is növelve az elintézési határidőt (és persze a fizetést). Ezt meg tudod előzni, ha bemész az oephez.
Vigyázz velük!! 2 éve hiába vártam a pénzt,nem kaptam semmit,mert bár én a MÁK-tól megkaptam a levelet,hogy nem járt a gyes,de az OEP nem kapta meg! 1,5 hónapos volt a lányunk,amikor közölte az OEP,hogy még ez a papír hiányzik,és ha elküldöm lefénymásolva amit a MÁK nekem küldött,akkor a következő utaláskor már én is kapom a T.gyás-t. Mondanom sem kell,hogy azonnal rohantam fénymásolni,és adtam is fel! Így kaptam meg vissza menőlegesen amikor 2 hónapos lett a kicsi.
Most okosabb voltam,és amint megkaptam a MÁK által küldött papírt,azonnal fénymásoltam,és adtam is fel az OEP-nek!
(szolnoki kirendeltség)
Minden jót!!
Üdv:2gyerkőcös,39hkm
hát igen,nem egyszerű amikor a postán keresztül kell intézkedni. remélem hamarosan kapok már én is pénzt!
és visszamenőleg egyszerre kifizették azt a 2hónapot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!