Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 hónapos babátoknak mennyire...

3 hónapos babátoknak mennyire van (volt) pontos napirendje? Igaza van anyósomnak?

Figyelt kérdés
Én eddig azzal voltam, hogy az enyémnek egész jól kialakult napirendje van, az étkezések ideje rögzített (így alakította ki magának), fürdés, esti lefekvés is (plussz-minusz félóra). Viszont délben sokszor másképp alakul az alvás, van amikor 11 körül elálmosodik, alszik 1ig, majd 3-5ig, van, amikor csak 1 után álmosodik el és igazából kb kiszámíthatatlan ilyenkor, hogy mikor alszik. Anyósomnál a vasárnapi ebéd szent, én sem érti meg, hogy mi inkább délután mennénk, mert egyszerűen nem tudom kiszámítani, hogy hányra tudunk menni, mert délben egyszer így alszik, egyszer úgy. Mikor mondtam neki, azt mondta, hogy szedjem össze magam (!!!), mert ennyi idősen már kéne napirendje legyen a babának, és ilyen nincs, hogy nem tudom megmondani, hogy mikor alszik és mikor tudunk menni ebédelni. Volt már, hogy elkéstünk, mert aludt a gyerek, akkor is ugyanez volt, hogy miért nem úgy mondtam akkor, hogy később legyen kész az ebéd, kihűlt minden... Már egyáltalán nincs is kedvem menni, mert mindig ez a stressz, hogy épp akudni fog, a gyerek vagy odaérünk? Ha épp nem is alszik, akkor biztos, hogy elálmosodik míg ott vagyunk és nyűgös lesz, mert a saját ágyában szeret aludni csak. ELső babás vagyok és tényleg nem tudom, hogy igaza van-e, és tényleg ennyire rögzített kéne már legyen az alvás?
2016. júl. 18. 14:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Pont ott ebedeltunk vasarnap anyosomeknal a 3 honaposnal, 11-re mentunk kicsit babautak, leves utan nyuglodott, lefektettem a halojukba aludt 3-ig aztan este 6-kor hazajöttünk, a köztes időbe a 3 eves adta a műsort.

Nincs baj a napirenddel de tul gondolod kicsit szerintem

2016. júl. 18. 18:10
 12/13 anonim ***** válasza:

A napirend miatt ne aggódj, nálunk ennél pontosabban csak akkor állt be, mikor a hozzátáplálás "beindult". De az utazóágy tényleg nagyon jó dolog, neked is kényelmesebb lenne. Oké, olvasom, hogy a saját ágyában szeret aludni, de azért később nem lesz baj, ha máshol is képes elaludni.

Szóval nincs igaza, de légy rugalmas ennyivel. Egyébként unszimpi az anyósod, hogy fontosabb neki a kaja, mint az unokája. Szóval ha inkább ezért sem akarsz engedni neki, azt is megértem. :)

2016. júl. 18. 20:18
 13/13 anonim ***** válasza:
Ti már egy külön család vagytok. Miért kell rendszeresen máshoz menni vasárnap ebédre? Gondolom, tudsz főzni te is. Tuti beintenék. Mennék, amikor időnk és energiánk engedi. Mondjuk 2-3 hetente pár órára. Az is bőven elég.
2016. júl. 19. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!