Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A terhesség előtt, vagy alatt...

A terhesség előtt, vagy alatt mondtál le a függőségeidről?

Figyelt kérdés
Vagy nem mondtál le róluk egyáltalán? (nikotin és alkohol nyilvánvaló, de a koffein és a cukor, azokat mikor tetted le a baba kedvéért?)
2016. júl. 11. 17:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Nikotin és alkohol nem volt előtte sem. Illetve alkalmanként ittam alkoholt, de a terhességem alatt nem ittam.

Koffein: mikor kiderült, hogy terhes vagyok, abbahagytam a kávézást. Bár addig is csak reggelente ittam egyet, szóval lehet nem is lett volna gond, de hányingerem volt a szagától is.

Cukor: sosem mondtam le róla (pl. csokiról). Sőt, a hányingeres időszakomban csak a fagyi segített, úgyhogy pár hónapig gyakorlatilag fagyin éltem. :) De később sem tagadtam meg a finomságokat magunktól. Vércukrommal nem volt gond egyébként, meg a hízással sem.

2016. júl. 11. 17:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem dohányoztam csak tinikoromban (az meg rég volt), az alkoholfogyasztásom is max. a férjemmel, barátainkkal való borozgatásban, pezsgőzésben merült ki.Erről könnyen le tudtam mondani a terhességeim során.

Kávé: Nem kellett lemondanom róla, annyira alacsony a vérnyomásom, hogy engedélyezett a napi 2 kávé. Bár az első trimeszterben hányingerem volt a szagától, így akkor hanyagoltam.

Édesség: Sosem voltam nagyon édesszájú, a csokik, fagyik, jégkrémek, cukrok simán nélkülözhetők. Egyszer ettem a mostani terhességem során Mozart bonbont, vagy 3-4 db-ot, mert megkívántam. Viszont szeretek sütni, és szeretem is a sütiket, ennél vissza kell néha fognom magam. Nem a vércukrom miatt, hanem a hízás miatt teszem, az első terhességem során sokat híztam, ezt szeretném elkerülni.

2016. júl. 11. 17:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem iszom és nem dohányzom. A kávéról megkérdeztem az orvosomat, nemhogy engedélyezte, de elő is írta, mert alacsony a vérnyomásom. A cukrot sem vittem soha túlzásba, a terhességek alatt sem tettem, ezért lemondanom sem kellett róla. A mérték a lényeg, ahogy pl. zabálni sem kell.
2016. júl. 11. 17:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Eleve nem iszom és nem dohányzom.

A kávé szagától én is rosszul voltam az elején, akkortól nem ittam, aztán a második felében kávéztam újra. Mondjuk nekem is eleve alacsony a vérnyomásom, a terhesség alatt pedig még alacsonyabb lett.

A cukorral nem foglalkoztam, mondjuk én sem voltam cukorbeteg a terhesség alatt, és a súlygyarapodásom is normális volt. A családunkban sincs senki cukorbeteg.

2016. júl. 11. 18:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Alkohollal kapcsolatban sosem volt függőségem, szeretek néha borozni, sörözni, nagyon néha erősebbet is inni, de függőségről nincs szó, ezekkel terhesen nem éltem, ennyi. Nem lemondásként éltem meg.

A cigit jó lett volna már a terhesség előtt letenni, de sajnos nem ment, leginkább azért, mert nagyon hosszú próbálkozás után jött csak össze a baba, és a jópár sikertelen hónap után már úgy éreztem, hogy feleslegesen vonom meg magamtól ezt a kis örömet, ezért újra cigizni kezdtem. De amikor megtudtam, hogy végre sikerült, akkor rögtön abbahagytam a dohányzást.

Koffein: nem kávézom, de ha kávéznék, akkor kávéztam volna terhesen is, nem tilos, csak mértéket kell tartani. Én teás vagyok, minden reggelt egy jó erős fekete teával indítok, ezt ugyanúgy terhesen is megtettem. Amiről lemondtam, az az energiaital, azt néha ittam, de igazából nem a koffein miatt, csak szerettem az ízét. Természetesen terhesen nem ittam egyáltalán, de amúgy sem fogyasztottam rendszeresen.

Cukor: ??? Nem vagyok cukorbeteg, úgyhogy nem figyelem, hogy miben mennyi a cukor, és nem is gondolom, hogy el kéne hagynom. Mértékkel eszem édességet, nem vagyok nagy édesszájú, de ha megkívánok egy sütit, fagyit, vagy akár egy üdítőt, akkor miért is ne? Terhesen is, meg most is, hogy kisbabám van. 9 kilót híztam az egész terhesség alatt, szülés után 1 hónappal már ugyanannyi voltam, mint amennyivel teherbe estem (pedig nem fogyóztam, ez egyszerűen csak lement, ahogy a lábdagadásom megszűnt), úgyhogy nem hiszem, hogy túl sok cukrosat ennék/innék.

Amire terhesen figyelnem kellett, az a só, na azt nevezhetjük függőségnek is, mert sajnos nagyon sózom az ételeket alapjáraton. Terhesen muszáj volt elkezdenem figyelni rá, mert magas volt a vérnyomásom, meg vizesedtem is.

2016. júl. 11. 19:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Energiaitalt semennyit nem ittam terhesen de tervezés alatt még néha, csak mindennap ittam egyet korábban és gondoltam legyen egy kis átmenet. Kólát is többet ittam a terhességem előtt, heti 1-2 üveggel, terhesen néha egy 3 decis dobozzal csak, még csak nem is minden héten, nagyjából a pozitív teszttől volt ez.

A kávét csökkenteni akartam egyre de úgy hozta a sors, hogy hányingerem lett a szagától is így nem ittam. Mindez még sokkal hamarabb volt, mint amikor alapból lett már hanyingerem, úgy értem a hányinger kb 6 hetesen kezdődött de már nemvárt körül sem bírtam a kávé szagát.

Alkoholt annyira ritkán ittam, hogy nem mérvadó, már tervezéskor se ittam de amúgy se ittam volna, alkalom nem volt rá, meg nem is kellett. Mivel nem is dohányzom, ezzel sem volt gondom.

Az energiaital hiányzott csak, azt végképp nem akartam. Meg néha a kóla, éppen ezért ittam ritkán egy keveset.

2016. júl. 11. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!