Ti hogyan éltek meg?

Figyelt kérdés

Most komolyan mondom.Nem volt lehetőségünk tanulni , 18èvesen mindketten a parommal munkaba alltunk. 6éve vagyunk egyutt: 22 eves vagyok 4eve dolgozom egy helyen , fizetes emeles nelkul.. A keztonk keresete 250.000.-. A 8. Keruletbe lakunk a "getto" kozepen. 30nm lakasba 80+rezsiert. Na most kb marad , 100-120ezer ft az eletre... Nagyon szeretnek mar gyereket de igy hogyan??

Teljesen elkeserdtem , mit csinaljunk meg ? Nem akarok en milliokat, csak hogy normalisan megeljunk es bevallalhassunk egy babat is .. A parom volt kint 3honapor kulfoldon is de nem sokkal jutottunk elore .. A lakas kaukciojara volt eleg.

Ti fiatalon hogy eltek meg? Mit csinaltok ? Hol laktok ? Tudtok gyereket vallalni?

Koszonom a valaszokat!:)

2016. júl. 10. 07:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Mi 3 éve ismerkedtünk meg és jöttünk el "1 táskával" az előző életünkből. Hozzátenném nem követendő, de úgy alakult, hogy hamar érkezett a kisfiúnk is. Megyeszékhelyen, de nem fővárosban lakunk, 40+rezsiért (kb70-75ezer/hó) egy másfél szobás lakásban. A párom 160ezret keres egy hónapban, nagyon ritka ha bejön egy kis maszek munka. Én GYES+családipótlékot kapok. Egyáltalán nem mondanám, hogy élére állítjuk a forintot, de persze meggondoljuk mit veszünk meg. Szeptembertől dolgozok, elkezdjük rakni a fundamentát és 2 éven belül kistesót is tervezünk. Nem gondolom, hogy rosszul álltok és nagyon fiatalon is vagytok, mi "már" a 30-at tapossuk. Csak rossz helyen laktok, ez tény. Ha nem köt titeket oda semmi, szerintem érdemes gondolkozni költözni, akár a nyugati határszélre is.
2016. júl. 10. 14:17
 12/20 anonim ***** válasza:

Kettőjük fizetése nettó 250 ezer. Ha fele-fele arányban nézem is, akkor is megkeresitek a nettó 125 ezret fejenként. Ez kb. bruttó 200 ezres bér. Ez a mai világban nem olyan rossz, ha azt nézzük, hogy a minimálbér bruttó 111 ezer. Gondolom 18 éves korukig tanultak, lehet érettségijük is van, de nem mindenki megy tovább felsőfokra v. OKJ-s képzésre. Sokakat a szüleik sem támogatják, sok ember alig várja, hogy a gyerek leérettségizik, aztán mehet dolgozni. Igaz estin, levelezőn lehet tanulni, de a munkahellyel sem könnyű összeegyeztetni. Nagyon sokan, könnyen dobálják itt a szavakat, miért nem tanulsz? Eddig mit csináltatok? Meg hasonlók. Ha mindenki mérnök, meg informatikus lenne, akkor mi lenen a világgal? Csak gondolkodjatok. A szakmát végzett munkás embereket is meg kellene fizetni, mint Nyugat-Európában. Informatikus embertársunk hogy enne kenyeret, ha nem lenne pék, aki megsüti, mert senki se vállalná, hogy pék lesz, mert nettó 125 ezerért nem dolgoznak, inkább ő is informatikusnak tanul. Megsüti magának az informatikus? Ugyan már! Még a kenyérsütőt se indítaná be, mert neki az is megalázó lenne.

Kérdező, az albi túl drága. Olcsóbbat próbáljatok keresni. Tudom a fővárosban nehéz. Én is megyeszékhelyen lakok, Pesttől 60 km-re. Vannak álláslehetőségek is itt, Pest sincs olyan messze. Nekem édesapám minden nap fejárt Pestre vonattal dolgozni és a cég állta a bérlet árának a 80%-át v. az egészet nem emlékszem teljesen. 1 órás út személlyel, gyorssal 40 perc. Nálunk 30 nm-es lakás 30-40 ezer+rezsi. Én 55 nm-ert béreltem 45+rezsiért Székesfehérváron.

A kereset nem olyan rossz, vannak akik ennyi pénzből nevelnek gyereket, gyerekeket, mint itt az egyik válaszoló. Az albitok nagyon drága.

2016. júl. 10. 14:19
 13/20 anonim ***** válasza:

"Informatikus embertársunk hogy enne kenyeret, ha nem lenne pék, aki megsüti, mert senki se vállalná, hogy pék lesz, mert nettó 125 ezerért nem dolgoznak, inkább ő is informatikusnak tanul. Megsüti magának az informatikus? Ugyan már! Még a kenyérsütőt se indítaná be, mert neki az is megalázó lenne. "

Azért a mérnököket sem kell így leírni.. Saját kenyeret sütünk, mi festjük a kerítést, a szobákat, nem hívunk minden apró cseprő dologhoz szakembert.

Na ezt csak azért, hogy eszedbe se jusson azt hinni, hogy nem csinálunk valamit mert "megalázó".

A pék meg menjen péknek ha akar. Én azért tanultam, hogy kényelmes életem lehessen. Nem az én bajom, ha ezt más nem teszi meg.

És ezzel nem lenézek másokat, fontos a munkájuk, elismerem, de a mérnököket sem kell fennhéjázó szarrágóknak tekinteni. Autóiparban vagyok szoftvermérnök. Nélkülünk a kamionos hogy tudná elvinni a szállítmányt A-ból B-be?

Tehát javaslom, ne beszélj így másokról.

2016. júl. 10. 14:40
 14/20 anonim ***** válasza:

A kenyérsütős többesszám alatt a páromat és magamat értem természetesen. De ide sorolhatnám a nővéremet és a férjét is. Ők is informatikusok/mérnökök, saját kiskerttel, gyümölcsös fákkal, lekvárfőzéssel, kenyérsütéssel..

2016. júl. 10. 14:42
 15/20 anonim ***** válasza:

Szerintem keressetek olcsóbb albit!

80+ rezsi a gettóban 30m2?????

Én csepelen 50+rezsiért bérelek 47m2, 1.5 szobás lakást...

2016. júl. 10. 14:48
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem, nem kell mindenkinek mérnöknek, diplomásnak lenni. Ezt senki sem írta. De ha keveset keresnek, akkor talán tanulhatnának olyan szakmát is, amivel többre viszik, jobban fizetik. Szóval a "tanulni" alatt ezt is érthetné, aki akarná. Vagy nyelvet is lehet tanulni, külföldön dolgozni, vagy a határszélen, stb. És senki nem írta hogy könnyű munka mellett csinálni, mert nem az, de család és munka mellett még nehezebb. Csak jó tanács volt, semmi más, mert tény, hogy jó végzettséggel könnyebb olyan munkát találni, amit meg is fizetnek. Ha szakmunka, akkor azt.
2016. júl. 10. 14:57
 17/20 anonim ***** válasza:

Aha, meg egy egész farmotok van. Tartotok tehenet, sertést, tyúkot, csirkét, kacsát. A földön mindent megtermesztetek, úgy hogy még napi 10-12 órát mérnökként dolgoztok. Az igen, tényleg nincs szükségetek a kisember munkájára. Bár, ha nem lennének, nem tudnál milyen fuvarokat leszervezni.

Ha mérnök vagy, nem lehetsz ilyen szűk látókörű. A kenyérsütés csak egy példa volt, a sok közül. Az előttem lévők hozzászólásából következtetve írtam, hiszen majdnem mindegyike leszólta a Kérdezőt, hogy miért nem tanultak. Te felháborodsz, mert valaki nem a burzsuj mérnökök mellé áll? Na és? Ti sem vagytok különbek, mint bárki mások. Ha a kisemberek nem lennének, akik megtermelik az árut, ami kell a mai emberek létfenntartásához, akkor neked munkád sem lenne.

De, ha én kistermelő lennék és szerződést kötnék egy multival, hogy az én termékem árulja, nekem nem lenne szükségem semmilyen mérnökre, aki elszállíttatja az árumat, mert majd én azt megoldom v. max. egy logisztikai ügyintéző kell, aki OKJ-n végzett. Aztán hello. Ja és nem kell mérnök, hogy fenntartsam a gazdaságom, köszi, de a munkásemberre szükségem van. Csak azoknak, akik leszólták a Kérdezőt. Max. informatikusra lenne szükségem, de őrá is csak akkor, ha valami miatt összeomlana a rendszer. Nem mindennapos munkára.

2016. júl. 10. 15:06
 18/20 anonim ***** válasza:
Pff.. :D Jó, ezt már inkább nem kommentálom. Megérted, ha meg akarod. Pont.
2016. júl. 10. 15:10
 19/20 anonim ***** válasza:

bőven van még időtök, mindenképpen tanulnotok kéne!

első okj szakma úgy tudom most is ingyenes, nézzetek szét. estin csak szombaton kell bemenni, 1-2 évesek és máris egy ugródeszka.

én mondjuk 26 évesen szültem az elsőt, de tanultam 30 éves koromig, 31 voltam mikor az utolsó vizsgám letettem :)

most várom a másodikat, 1,5 éve vizsgáztam és már 180E-t kerestem. férjem vállalkozó, de ő is el-el végzett 2 szakmát a 10 év vállalkozása közben, hogy ha beüt a krach, legyen hova, merre menni.

az, hogy nincs lehetőségetek tanulni, az csak kifogás, mi is 16 éves korunktól dolgozunk, pontosan tudjuk milyen az mikor azért gurizünk, hogy ki tudjuk fizetni a sulit. de megtérül.

2016. júl. 10. 15:26
 20/20 anonim ***** válasza:
Szerintem tanuljatok valamit munka mellett, nem könnyű de az egyetlen kitörési lehetőség hosszútávon, akár nyelveket is mellé. És nem kötelező a 8kerben lakni, mi ennyiért egy két szintes családi házat bérlünk Pest megyében. Keresetek jobb helyen, olcsóbb albérletet, nem muszáj Budapesten.
2016. júl. 11. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!