Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a szülőről? Nem felháborító amit csinál? ( lent )

Figyelt kérdés

Egy rokonomról van szó, aki állandóan lepasszolja a mamának mind a két gyerekét és teljesen kikészíti velük. Az egyik még kisiskolás, a másik óvodás. Az előző hét olyan volt a számukra, hogy a nő nappalosként délelőtt és délután dolgozik, alig van pár órát egy nap a gyerekekkel. A férj pedig éjszakás van, hogy egy hétig, és ilyenkor végig a mama vigyáz a gyerekekre. E így önmagában nem is lenne baj, csak hogy amikor végre együtt lehetnének a gyerekekkel, akkor is dobják oda a mamának, hétvégenként állandóan náluk alszanak a gyerekek. Ha a picik rosszak, akkor nem bírnak velük, így ismét átviszik a mamihoz, majd csendben lelépnek, elmennek moziba, míg a mama teljesen kikészül, mert nem tudja végezni a dolgát, hisz a gyerekek már kb ott laknak, és szó szerint kiidegezik az öreget. Ha azt mondják, hogy hogy valamikor jönnek értük, ahhoz mindig hozzá kell adni fél-egy órát. Ha az asszony fáradt, akkor ismét ez a helyzet, viszik a mamához a gyerekeket, nem törődnek azzal, hogy ő milyen fáradt, csak, hogy az asszony tudja kipihenni magát. Emellett a férj még plusz műszakot is vállal, és állandóan tanul, hogy magasabb pozícióba lépjen. Önmagában ez is megérthető lenne, de nem hiszem, hogy egy mérnöknek aki megkeresi a havi 350.000-400.000- at még pluszba annyit kéne dolgozni, pláne, hogy az asszony is jól keres, a havi 200.000-250.000-et ő is megkeresi. Gyönyörű nagy házuk van, két autó, mindenből a legdrágábbat veszik ( mértéktelenül ), de valamiért a gyerekekre sosincs idő.

Nem érdekelnek másik, de a mama a rokonom, és burkoltan állandóan panaszkodik, hogy semmi ideje, de egyszerűen nem tud nemet mondani a lányának, és rossz nézni állandóan kikészülve, fáradtan, mérgesen, kimerülten látni, de azt sem meri mondani a szülőknek, hogy milyen rosszak voltak a gyerekek, mert akkor pedig megsértődnek.

Az asszony továbbá előléptetés előtt áll, ami persze még több melóval járna. Az nő ismerőseim általában addig nem mentek dolgozni, amíg a legkisebb gyerek nem lett iskolás, pedig ők azok akik anyagilag simán megengedhetnék maguknak. Dadát is simán tudnának fogadni, hogy legalább ne terheljék a mamát. és ez megy évek óta. Csak nekem felháborító ez, vagy rosszul gondolom ?

2016. jún. 28. 12:15
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

a kisebbik gyerek sokszor fut az anyjához,hogy hiányzik neki, s a nagyobbik is többször kérdezi, hogy miért nem megyünk haza, megint dolgozik ? Ezeket mind a saját fülemmel láttam / hallottam .

Köszönöm a válaszokat :)

2016. jún. 28. 13:08
 12/20 anonim ***** válasza:
30%
És téged miért zavar? Te is a mamánál élsz?
2016. jún. 28. 13:21
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem, csak néha átmegyek hozzá beszélgetni. Igazából én szeretem látni ott nála a gyerkőcöket, csak zavaró azt nézni, hogy a mama állandóan kapkod a tennivalóval, és hát miért ne zavarna egy hozzám közelálló rokont fáradtnak, kihasználtnak látni
2016. jún. 28. 13:33
 14/20 anonim ***** válasza:
28%
13: akkor segíts neki, ne csak beszélgess
2016. jún. 28. 13:34
 15/20 A kérdező kommentje:
igen, van hogy csak azért megyek át hozzá, mert tudom, hogy ott vannak, és segítek neki :)
2016. jún. 28. 13:36
 16/20 anonim ***** válasza:
96%
Mondjuk abba is gondolj bele, hogy nyári szünet van, de az igen ritka, hogy valakinek annyi szabadsága legyen, hogy ezalatt végig otthon tudjon lenni a gyerekekkel. Még két szülőnek együttvéve se szokott ennyi lenni. Ha meg mindketten vezető beosztásban dolgoznak, vagy előléptetés előtt állnak, akkor nyilván, hogy sokat kell bent lenniük.
2016. jún. 28. 13:49
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

16: mi is dolgozunk, de nem vinném oda a gyerekemet, ahol teher a jelenléte, és ezzel nem a mamát akarom bántani. Egy erőltetett helyzetben szenvedni senkinek se jó. Valamennyit legyenek persze a mamánál, de van tábor is, nyári napközi, bébiszitter. Sokkal jobb mint ahol csak terhére vannak valakinek.

És annak is igaza van, aki szerint a mamának is része van abban, hogy olyan embert nevelt, aki ráerőlteti a gyerekeket.

Meg eleve nem lehet valami klassz a kommunikáció a családtagok között, ha ezt nem tudják egymással megbeszélni.

2016. jún. 28. 13:57
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha zavarja a mamát, akkor vajon miért nem szól? Ha igazi probléma lenne, már szólt volna, senki sem ennyire hülye, hidd el. Van aki szereti magát mártírnak beállítani. Neked viszont ne legyen felháborító, mert nem a te dolgod. Az is fura, hogy te ennyire tudod, mi van a pénztárcájukban, sőt azt is, hogy dadára is telik. Ha mindenképp foglalkozni akarsz ezzel, mert valamiért úgy érzed, bármi közöd van hozzá (nincs), mondd a mamának, hogy szóljon, vagy ne panaszkodjon.
2016. jún. 28. 14:39
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
5 válaszoló! Jobb tanulatlannak lenni ugye?
2016. jún. 28. 15:11
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Persze, oda én sem vinném, ahol valakinek a terhére van, akkor keresnék más megoldást. De ahogy látom, a mama nem szól, a szülők meg így nem tudják, hogy mi az ábra. Oké, ahogy látom, ők sem a legfigyelmesebbek, én biztos megkérdezném, hogy anyukámnak jó-e ez így, de vagyunk olyan viszonyban (a saját anyámmal még jó), hogy amúgy is szólna, ha soknak érezné.
2016. jún. 28. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!