Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyósomat nem érdekli, hogy...

Anyósomat nem érdekli, hogy unokája lesz. Igaz 2 éve nem beszéltünk egymással, de azt gondoltam, ha megtudja, hogy babát várunk, legalább felhív, de eddig nem sikerült neki. Ezek után ha esetleg megjelenik a kórházban a szülés után mit tegyek?

Figyelt kérdés

28 hetesek vagyunk.

Én kidobnám szívem szerint, de a babára is gondolnom kell, és a férjemre.Bár ha eddig nem volt rá kíváncs mi van velünk? Ha engem nem is szeret a baba mit ártott neki?A másik unoka a minden, az én babám miért senki? Emiatt vagyok csak szomorú.

2008. szept. 27. 14:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Társak vagyunk ilyen témában :) Az én anyósomat se érdekeltem soha nagyon. Viszont ahogy megszültem másnap már ott volt nálam a kórházba. Kis meglepetésemre. Azóta jól kijövünk. Miket nem tesz egy baba?? :() Most is ott van a párom ameg a fiam maminál.
2008. szept. 27. 14:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom. :)

22 hetesek vagyunk, de terhesen még nem is látott.

Mikor közöltük vele, hogy nagymama lesz, annyit nyögött ki unott fejjel, "de jó". De azóta egy telefont nem eresztett meg, hogy is van a kicsi.

Anyumék meg állandóan jönnek, érdeklődnek hogy vagyunk, ajándékokkal halmozzák el a babót, anyósom meg egy r.hadt telefon felemelésre sem képes. :S

2008. szept. 27. 15:01
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Üdv a klubban!! Az enyém sem töri ki a nyakát a segítséggel, sőt mi együtt is lakunk, és hát így még rosszabb a helyzet. 38.-ik hétben járok, de még annyit nem kérdezett tőlem, hogy segítsek valamit?? Sőt ugyanúgy én végzem a házimunkát 4 személy után mint eddig,én intézem a bevásárlástól kezdve mindent, úgyhogy sok jóra nem számolok. Mondjuk ezek után én sem fogom engedni, hogy a gyereknevelésbe beleszóljon, mert észt osztani én is tudok. Ha most lesz...ja a fejem, akkor utánna se érdekeljük. A párom maximálisan mellettem áll, látja ő is, hogy milyen az anyja, és teljesen rám bízza, hogy fogok viselkedni vele szemben, ha megszületik a picikém. Az már tuti, hogy egy percre sem lesz rá bízva....

Szerintem ez ne bántson, mert ha nem tudott eddig elfogadni, akkor ez sem fogja megváltoztatni a viselkedését. A gyereknek pedig szerető nagymamára van szüksége, nem egy hárpiára. Az enyém a másik menyét is utálja, és a gyerekekkel is hasonlóképp viselkedik. Úgyhogy tapasztalatból mondom, te most csak magatokra koncentrálj, és ne azt nézd, hogy neki mi jó, hanem nektek.

Boldog babavárást!

2008. szept. 27. 15:08
 4/12 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Sajnálom, hogy így vagytok az anyósotokkal. Sajnos onnan ismerem, hogy milyen ez, hogy anyukámmal is ilyen volt az övé.

De azért, hogy valaki valami jót is írjon, az én párom szülei már nagyon várják a babát. Már most is mindig ők visznek el a kórházba vizsgálatra, az anyósom hacsak teheti főz nekünk valamit. Már mondta, hogy hagyott szabadságot, hogy majd tudjon nekem segíteni, ha már anyukám vagy a párom nem tud velem lenni. Állandóan a babaholmikat nézegeti, szóval nagyon várja az unokáját és nekem is igyekszik segíteni, de azért arra is vigyáz, nehogy sok legyen.

2008. szept. 27. 15:27
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem az anyósom sokat segít,de az anyám meg még csak nem is érdeklődik a kicsi után mert nem szereti a páromat.Valószínűleg nem lesz kiváncsi a kicsire ha megszületik,nektek még mindig jobb hogy az anyósotok ilyen.
2008. szept. 27. 15:42
 6/12 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nem akarok vele törödni, csak sajnálom a férjemet is aki jár hozzájuk és látja, hogy a másik unoka a szent, ő mindent megkap(babakocsi stb...) a miénk pedig megemlítve sincs.És nem értem, hogy a férjem, hogy tud ehhez jó arcot vágni, és továbbra is járni hozzájuk, én nem lennék rá képes.
2008. szept. 27. 15:47
 7/12 anonim ***** válasza:

Én még az életben nem találkoztam az anyósommal,de nem is akarok!

Nagyon csúnyán bánt a párommal,nem is engedném a kisfiam közelébe.

2008. szept. 27. 18:23
 8/12 anonim ***** válasza:
Szia!Én se vagyok másként az anyósommal.Neki ez az első unokája de már akkor sem repesett az örömtől mikor bejelentettük neki, hogy nagymama lesz.Mióta meg megszületett csak romlott a helyzet.Nem is látogat minket, soha nem hív fel,hogy megkérdezze mi van a picivel.Ja és szinte nem is kapott semmit tőle.Fáj nekem ez a dolog, de nem tudok mit tenni.Én soha nem bántottam őt semmivel.
2008. szept. 27. 18:41
 9/12 anonim ***** válasza:

azt hiszem nalam rosszabb a helyzet, de nem az anyósommal (ő tök normális, meg az apósom is!), de az anyámmal rettenetes. van egy testvérem, neki van két gyereke, nem igazán szeretik anyukámat, a másik nagymamát szeretik, amikor anyám megtudta, hogy babat varok, olyanokat mondott, hogy majd ha eleg nagy lesz, elviszi magahoz, es nem mutatja meg senkinek, csak a tesomnak, és hogy ezzel milyen jól bosszút fog állni a többi unokán, meg hogy majd jobban fogja szeretni a gyerekem, és ezzel hogy megmutatja a többi unokának.

már meg se született, de már fegyverként akarja használni a gyerekem. az, hogy engem annak használt, az egy dolog, de agyilag nem fogja fel, hogy én ezt nem tolerálom. a múltkor megmondtam neki, hogy az ilyen dolgokat felejtse el, és sírt, hogy én milyen hálátlan és gonosz vagyok, de nem hatott meg tulságosan. inkább ne törődjön velünk, minthogy így.

amúgy teljesen megertelek, nekem pl az egesz gyerekkorom arról szólt, hogy a bátyám a minden, engem meg sajnált, hogy nem fojtott meg a gyerekágyba, meg most amikor ittvolt, akkor is mondta, hogy ennyi idős terhesen ő ongyilkos akart lenni velem... no comment.

szóval inkább ne foglalkozzon vele, minthogy rosszakat mondjon/tegyen.

a szülés után meg nyugodtan megmondhatod a véleményed, ha beteszi a labat a korhazba, szerintem a terhes nők nagy része a kórházban inkább pihenne, kimerítő dolog szülni, és utána sok nyavajánk lesz, fájdalmunk, meg vérzünk jobbra-balra, ismerkedünk a babócánkkal, nem várhatja el senki, hogy még jópofizzunk is. mondjuk én mindig a korrektság és őszinteség híve voltam, akkor is, ha néha fáj az igazság.

2008. szept. 27. 20:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Azért ennek csak volt valami előzménye. Miért nem beszéltek már két éve? Lehet, hogy ezt a problémát korábban kellett volna orvosolni. Gondolom, hogy fáj, de biztos volt valami két éve. Talán a férjeddel kéne tárgyalnod erről, ha ő látogatja az anyukáját, akkor talán tudna vele beszélni, megkérdezhetné, hogy mi a gondja veled, és mit lehetne tenni, hogy jobb legyen a viszonyotok.
2008. szept. 27. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!