Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rossz szülők leszünk?

Rossz szülők leszünk?

Figyelt kérdés

Építkezés előtt állunk, fiatalok vagyunk. Szeretnénk 3 gyermeket, de úgy tűnik, nem lehet megoldani a külön szobákat. Így a terv szerint egy nagyobb és egy picike szoba lesz. 3 azonos nem esetén lehetnének a nagyban és ha valaki csendességre vágyik, vagy jön a kis barátja, stb. elvonulhat a picibe. Ha lesz külön nemű, akkor értelemszerűen ő lesz a piciben.

A mai világban már olyan egyértelmű a külön szoba, de azért sokan felnőttek az évezredek során közösben is. Szeretjük egymást, keresztények vagyunk, szeretnénk majd ezt az értékrendet átadni a gyerekeknek, aminek értelmében a közös szoba nyilván lemondásokra kényszerít, de egy csomó mindenre taníthatja is a gyereket. Hiszek ebben, de azért felmerült bennem némi félelem. Ti mit gondoltok erről? Nem tanácsot, elsősorban véleményt kérek, mert a 3 gyerkőcről nem szeretnénk lemondani, a külön szoba meg kilátástalan. (anyagi és telekhatár gondok is vannak)

2016. jún. 19. 21:18
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Nekünk a második jön. A baba nálunk kezd. Ha átalussza az éjjelt,megy a nagyhoz. Agyerek szoba nagyon nagy,de panel lévén leválasztani nem lehet. Tervezünk harmadikat,de addig marad ez az albérlet csak,amíg a harmadik nagyon max.2 éves lenne. De ha tehetnénk már most nem itt laknánk. Önerő hiján nem tudunk menni. Szépen lassan alakul majd. De nem egészséges bármeddig eggyütt tartani a gyerekeket. Mi köze a vallásnak ehhez,azt nem értem mondjuk.
2016. jún. 20. 05:22
 22/29 anonim ***** válasza:
Szerintem túl korán rágódsz ezen. Először is, vállaljatok egy gyereket, ha úgy gondoljátok, akkor még egyet, ha a harmadik is belefér, akkor hármat. De még nincs is gyermeketek, de ennyire távoli dolgon, pláne olyanon, (ami csekély jelentőséggel bír) agyalni, totál felesleges. Egyébként azt sem tudhatod, hogy mire gondot jelentene a közös szoba, nem-e anyagilag megoldható a bővítés. Amúgy meg, ha plusz egy szobát nincs lehetőséged felhúzni, most amikor amúgy is építkezel, akkor merész döntés lehet a 3 gyerek.
2016. jún. 20. 05:26
 23/29 anonim ***** válasza:

Öten vagyunk testvérek, így tudom, milyen egy szobában lenni a tesóval. Nem álom, pedig a szüleink mindent megtettek, hogy ne legyen probléma.

Rossz élmény, még akkor is, ha én voltam a legfiatalabb, és a korkülönbségek miatt én már viszonylag hamar jutottam saját szobához.

A kérdésed alapján gondoltam végig, hogy a tesóim is úgy vállaltak gyereket, hogy nekik legyen külön szoba, szóval ők is biztos hasonlóan éreztek.

Még egy meglátás: Az azonos neműeknek is csak akkor elviselhető a közös laktér, ha nem nagy a korkülönbség. Egy 10 évest összezárni egy 15 évessel - szerintem -őrült ötlet, hisz annyira más az igényük.

Én is osztom sokak véleményét, először egy legyen.

Én is terveztem, hogy 2 lesz kis korkülönbséggel, végül 3 lesz (egy a pocakban), de 4-4 év eltéréssel.

A 8 évest biztos nem tenném össze az újszülöttel, hiába azonos neműek.

Amit mi tettünk: bővítettük tavaly a házat, így most van 3 szoba+egy nagy nappali (ez is nagy segítség, ha valaki külön szeretne lenni, és együtt is kényelmesen elférünk - nektek lesz nappali, mekkora?) + egy dolgozószoba, amit felajánlunk a gyerekeknek, ha elég nagyok lesznek a külön szobához. Tehát mindenkinek lesz külön tere + a nappali. Amíg kicsik, nincs gond, az enyémek is közösen vannak még, pedig van üres szoba, de ott csak játszanak...de hidd el, a gyerekek hamar nőnek.

Még egy-két kérdés: Ti hányan nőttetek fel egy szobában? És a férjed? Milyen emlékeitek vannak róla?

2016. jún. 20. 05:44
 24/29 A kérdező kommentje:
Olyan a telek, amire nem tudunk majd bővíteni. Eladni meg nem engedi anyukám (az ő lemondásával örököltem). Ezért merült ez fel ilyen korán.
2016. jún. 20. 06:36
 25/29 anonim ***** válasza:

Újra felteszem a kérdéseket, mert érdekel, és könnyebb megoldást találni. Biztos elkerülte a figyelmed.

Nektek lesz nappalitok, mekkora?

Ti hányan nőttetek fel egy szobában? És a férjed? Milyen emlékeitek vannak róla?

2016. jún. 20. 07:08
 26/29 anonim ***** válasza:
Felfelé sem tudtok bővíteni? Emelet?
2016. jún. 20. 18:01
 27/29 anonim ***** válasza:
51%
Akkor milyen válaszokat szeretnél, mivel mindet lepontoztad?
2016. jún. 20. 18:05
 28/29 A kérdező kommentje:
Én kizárólag felfelé pontoztam, aki nem a kérdésemre válaszolt, annak nem adtam semmit. Gondolom vannak itt még pár százan rajtam kívül. Nekem nem volt szobám, ketten éltünk anyukámmal egy nagyban. (Van másik szoba, de nem akartam külön menni) A párom az öccsével élt együtt, vágyott külön szobára, de azért elvolt így is. A nappalink nagy lenne. Remélem mindenre választ adtam. :) Bővíteni sehogy nem lehet, se fel, se le, se jobbra, se balra. (Tervező mérnök barátnőm első véleménye)
2016. jún. 20. 19:07
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy 3 évvel fiatalabb húgom van, mindketten lányok vagyunk, egy szobánk volt. Őszinte leszek hozzád: gyűlöltem ezt. Mindig, minden pillanatban, talán csak akkor nem, amikor még nagyon kicsik voltunk. De emlékszem, hogy kisiskolás koromban pl. már nagyon vágytam külön szobára. Az ok, amit már valaki írt előttem: nagyon más habitusú, eltérő életritmusú emberek vagyunk, hülyét kaptunk egymástól napi szinten legalább 8x. A húgom nem bír alkalmazkodni, én utálom, ha hozzányúlnak a cuccaimhoz, és ő pl. rendszeresen vett el dolgokat kérdezés nélkül. Nálunk is gond volt, hogy én pl. olvastam volna, ő meg rinyált, hogy kapcsoljam le a villanyt, este 9-kor, mert aludni akar és így nem tud. Amikor már bulizni jártam, zavarta az éjszakai hazamászkálásom, bármennyire is csöndben voltam. Alig vártam, hogy elköltözzek otthonról, nekem ez nagyon nem jó emlék. Épp ezért nálam alap, hogy külön szoba. Ezért is marad 1 gyerek.
2016. jún. 20. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!