Rossz szülők leszünk?
Építkezés előtt állunk, fiatalok vagyunk. Szeretnénk 3 gyermeket, de úgy tűnik, nem lehet megoldani a külön szobákat. Így a terv szerint egy nagyobb és egy picike szoba lesz. 3 azonos nem esetén lehetnének a nagyban és ha valaki csendességre vágyik, vagy jön a kis barátja, stb. elvonulhat a picibe. Ha lesz külön nemű, akkor értelemszerűen ő lesz a piciben.
A mai világban már olyan egyértelmű a külön szoba, de azért sokan felnőttek az évezredek során közösben is. Szeretjük egymást, keresztények vagyunk, szeretnénk majd ezt az értékrendet átadni a gyerekeknek, aminek értelmében a közös szoba nyilván lemondásokra kényszerít, de egy csomó mindenre taníthatja is a gyereket. Hiszek ebben, de azért felmerült bennem némi félelem. Ti mit gondoltok erről? Nem tanácsot, elsősorban véleményt kérek, mert a 3 gyerkőcről nem szeretnénk lemondani, a külön szoba meg kilátástalan. (anyagi és telekhatár gondok is vannak)
Öten vagyunk testvérek, így tudom, milyen egy szobában lenni a tesóval. Nem álom, pedig a szüleink mindent megtettek, hogy ne legyen probléma.
Rossz élmény, még akkor is, ha én voltam a legfiatalabb, és a korkülönbségek miatt én már viszonylag hamar jutottam saját szobához.
A kérdésed alapján gondoltam végig, hogy a tesóim is úgy vállaltak gyereket, hogy nekik legyen külön szoba, szóval ők is biztos hasonlóan éreztek.
Még egy meglátás: Az azonos neműeknek is csak akkor elviselhető a közös laktér, ha nem nagy a korkülönbség. Egy 10 évest összezárni egy 15 évessel - szerintem -őrült ötlet, hisz annyira más az igényük.
Én is osztom sokak véleményét, először egy legyen.
Én is terveztem, hogy 2 lesz kis korkülönbséggel, végül 3 lesz (egy a pocakban), de 4-4 év eltéréssel.
A 8 évest biztos nem tenném össze az újszülöttel, hiába azonos neműek.
Amit mi tettünk: bővítettük tavaly a házat, így most van 3 szoba+egy nagy nappali (ez is nagy segítség, ha valaki külön szeretne lenni, és együtt is kényelmesen elférünk - nektek lesz nappali, mekkora?) + egy dolgozószoba, amit felajánlunk a gyerekeknek, ha elég nagyok lesznek a külön szobához. Tehát mindenkinek lesz külön tere + a nappali. Amíg kicsik, nincs gond, az enyémek is közösen vannak még, pedig van üres szoba, de ott csak játszanak...de hidd el, a gyerekek hamar nőnek.
Még egy-két kérdés: Ti hányan nőttetek fel egy szobában? És a férjed? Milyen emlékeitek vannak róla?
Újra felteszem a kérdéseket, mert érdekel, és könnyebb megoldást találni. Biztos elkerülte a figyelmed.
Nektek lesz nappalitok, mekkora?
Ti hányan nőttetek fel egy szobában? És a férjed? Milyen emlékeitek vannak róla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!