Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kötöttetek valamilyen megtakar...

Kötöttetek valamilyen megtakarítást a babátoknak?

Figyelt kérdés
Én most a fundiminin gondolkodom, de szívesen vennék tapasztalatokat
2016. jún. 17. 21:20
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
6os, a fundiminit is mindenképp lakásvásárlásra kell fordítani?
2016. jún. 18. 09:38
 12/19 anonim ***** válasza:
nem tudom, nekünk sima fundamentánk van (20-20 ezer).. a "gyerekünkre" azt átvitt értelemben értettem, nekik is úgy fogjuk kötni, hogy a mi nevünkre, sima rendes fundamentát, ha letelik az a 4 év, amit most fizetünk.
2016. jún. 18. 11:44
 13/19 A kérdező kommentje:
jaaa értem :)
2016. jún. 18. 13:26
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

Ha csak havi 5 ezret fizet a szülő, a babakötvényből a gyermek 18 éves korára 2.335.789 ft-ja lesz.

A rendszeres gyermekvédelmiseknek meg 2.660.252 ft-ja.

A funda ennél jóóval magasabb de le is redukált csak lakásvásárlási célra.

Es olyat hallottam, ahol elvonnak életbiztositásra(ahol eletbizt-al egybekötött megtakaritasrol van szo), azt a részt nem kapja meg az ember lánya, csak baleset, halál stb esetén.(de az sem mindegy, hogy utközben vagy korházban hal meg az ember, nagyon utána kell járni hogy tényleg kifizessék)

A lepontozo gondolom nem ért a pénzügyekhez.ami nem csoda mert Mo nem arrol ismert hogy az állampolgárainak pénzügyi kulturája lenne. .

2016. jún. 18. 22:30
 15/19 anonim válasza:
0%

Nekünk van többféle megtakarításunk is a gyermekek részére, mert szeretnénk, hogy amikor elindulnak az életben, akkor azt ne külföldön kelljen majd kezdeniük, valami szálloda konyhájában... mert manapság ez nagyon gyakori eset, sajnos.

Fundamenta lakástakarékot kötöttünk először... Szeretnénk még egy lakástakarékot nyitni, viszont ugyanezt a konstrukciót, amit a fundi kínál (saját befizetés + betéti kamat + 30%-os állami támogatás + felvehető hitel) meg lehet már kötni másik helyen is, ahol nincs számlanyitási díj, úgyhogy mi ott fogjuk elindítani. Biztos, hogy mégegyszer nem fizetek ki 100ezer forintot a fundi nyitásánál, amikor itt azzal letudok' 5 havi díjat... és ugyanazt kapom...

A másik kettő megtakarítást egy barátom segített kiválasztani nekem is, mert annyit kínálnak a piacon, hogy a fele is sok. Babakötvénybe akartunk befizetni mi is egyébként, de az elég ijesztő, hogy 18 évig nem férhetek hozzá a pénzemhez... és szabályozva van, hogy mire használhatom fel... És hogy az állam kezében van: Volt magánnyugdíjpénztár-tagként eléggé ódzkodom az ilyenektől. :))) Ezért olyat választottam, amire ugyanúgy havonta fizetünk be, de 3. évtől szinte pénztárcaként működik, tehát, ha mégis szükségem lenne a pénzre, mert olyan élethelyzetbe kerülünk, akkor tudok pénzt kivonni belőle, tudom a díjat módosítani, tudom a díjfizetést szüneteltetni évekig, és -bár csak kicsit értek hozzá-, de szerintem nagyon jó hozamot is termel, a bankhoz képest mindenképp. 2 számla tartozik hozzá egyébként, a másikra bármikor lehet befizetni bármekkora összeget, tehát nem kell havi rendszerességgel, és bármikor tudok pénzt kivenni belőle, és annak nincs semmilyen költsége, úgyhogy erre a számlára meg a másik gyereknek teszünk félre, mert Ő előbb lesz nagyfiú, és más időpontban lesz szüksége az összegre. :)

Nekünk ezek tetszettek a legjobban, mert nekem nagyon fontos a biztonság, a Férjem meg azért hozamot is akar látni, és remélhetőleg ebben a kettő termékben mindkettőnk vágya ki lesz elégítve, a gyermekeinké meg pláne. :)))

2016. júl. 4. 07:43
 16/19 A kérdező kommentje:
utolsó, leírod, hol és mit kötöttetek? Elég jól hangzik :)
2016. júl. 4. 09:38
 17/19 anonim válasza:
Küldtem privát üzenetet, kedves Kérdező.
2016. júl. 5. 06:17
 18/19 A kérdező kommentje:
utolsó, köszönöm a privit, valamiért nem enged rá válaszolni! :(
2016. júl. 6. 22:38
 19/19 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Valóban nem kaptam privát üzenetet Tőled, úgyhogy ezért nem tudtam válaszolni sem,sajnos.

Akiktől kaptam üzenetet, igyekeztem válaszolni Mindenkinek. Ha esetleg Valaki kimaradt, sikítson nyugodtan, és igyekszem pótolni. :)

2017. márc. 15. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!