Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedülállóként gyerekek...

Egyedülállóként gyerekek mellett dolgozni?

Figyelt kérdés
Van egy 6 és egy 3éves gyermekem. Hosszú idők után végre találtam munkát elsején kezdhetek is. De nem tudom hova tegyem kisebbik gyerekem. A nagy ügyeletbe lesz az oviba. A kicsi szeptemberbe kezdi az ovit és bölcsibe sem járt. Nincs senki akire rá bízhatnám. :( hogy lehet ezt megoldani? Csaladi napkozire nincs pénzem.
2016. jún. 15. 11:54
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nem tudják fogadni rengeteg gyerek megy így is ügyeletbe azt mondták
2016. jún. 15. 12:17
 12/22 A kérdező kommentje:
Azt mondjátok h oda ahova fog járni oviba szeptembertől be kéne h vegyék??
2016. jún. 15. 12:19
 13/22 anonim ***** válasza:
71%
Nem, nem kéne hogy bevegyék. Ha lehetőségük van rá, esetleg bevehetik!! Nem kötelezhetők rá!
2016. jún. 15. 12:21
 14/22 anonim ***** válasza:
82%
Csak szeptembertől köteles bevenni, előbb beveheti, ha van hely.
2016. jún. 15. 12:22
 15/22 anonim ***** válasza:
64%

Hát ha él a másik szülő, akkor rábízhatod. pontosabban kötelessége neki is vigyázni rá, és kb joga is.

B.sszus, sosem értem miért kell így hűbelebalázs módjára gyereket csinálni! Gyereket vállalsz, az azzal jár, hogy kb. 18 évig le leszel kötve, de főleg az első években kell akár non-stop vele lenned. És igen, anyagilag is produkálnod kell, de erre nem 3 meg 6 év elteltével kellene rájönnöd!

2016. jún. 15. 12:25
 16/22 anonim ***** válasza:
30%
Nagyszülők? Barátok, ahol szintén van kisgyerek és otthon van vele anyuka/apuka? Testvér? Szomszédban egy kedves diáklány, aki párszáz forintos óradíjért vállalhatná?
2016. jún. 15. 12:48
 17/22 anonim ***** válasza:
15%

Több dolgot nem értek:

Másik oviba megy majd a kicsi mint a nagy?

Ha már elmúlt 3 éves, akkor hogyhogy nem veszik be, amikor elvileg óvodaköteles is?

Az óvodai szünetet a naggyal is meg kell oldanod, az is minimum 4 hét.

És egy ötlet:

Nincs egy egyházi ovi a környéketeken?

Ott azért megértőek szoktak lenni az ilyen "nehéz helyzetekkel" kapcsolatban, és segítőkészek is legtöbbször.

2016. jún. 15. 12:55
 18/22 anonim ***** válasza:
53%
6. és 10. válaszoló:miét kellene az ovinak bevenni?Ő a 2016-17-es nevelési évtől óvodás,az pedig szeptember 1.-én kezdődik!Sajnos ez a szabály!Gondolom szívességből járhatott volna,de valamiért mégis visszatáncoltak(gondolom nem akartak a szabályokkal szembe menni).
2016. jún. 15. 13:15
 19/22 anonim ***** válasza:
74%
Akkor kérdezd meg a bölcsiket is. Vagy bízd az apjára. Kérd meg, hogy fizesse ki a gyerekfelügyeletet.
2016. jún. 15. 13:50
 20/22 A kérdező kommentje:
15 ki mondta h most jottem erre rá? Pont azért megyek dolgozni h anyagilag is tudjak produkálni. Egyszerűen most csak sz@rul jött ki a munkakezdés szeptemberbe már nem lenne semmi gond. Pár hónapot kellene csak megoldanom azért is írtam ide sok itt az anyuka páran adtak is ötletet ezért meg nem kell lehurogni orulok h kepes vagyok dolgozni es nem függök másoktól
2016. jún. 15. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!