Kit mennyire sokkolt le, amikor kiderült hogy kismama, de abszolút nem tervezte?
Igazából velem annyi a helyzet, hogy kimaradt a menstruációm, és bár védekezünk, nagyon beparáztam, hogy terhes vagyok. A párkapcsolatom működik és a párom örülne is a babának, én viszont nem vagyok olyan stabil mentális állapotban, hogy örüljek neki, sőt egy terhességet egyenlőnek tartanék az öngyilkossággal jelenleg. Ma reggel csináltam a tesztet, ami hálisten negatív lett, de éjjel meg azt álmodtam, hogy pozitív lett. Felébredtem és majdnem egy pánikrosszullét kerülgetett. Kellett vagy fél óra mire lehiggadtam és megcsináltam tényleg a tesztet. Úgy éreztem, ha pozitív lenne, valószínűleg a mentő vitt volna el. Eddig se voltam soha oda, hogy gyereket akarjak, most meg egyenesen azt érzem, hogy lehet, hogy soha nem fogok akarni. Akkor viszont a páromat megfosztom az ilyesféle dolgok örömétől.
Kíváncsi vagyok mások, hogy kezték azt a percet, amikor kiderült, hogy terhesek, de egyáltalán nem akartak azok lenni? Megtartották vagy nem? mennyi idő alatt tisztázódott le bennük a tény? Sírtak-e sokat hirtelen? És mennyire határozottan érezték azt, hogy hiába van bennük már, de mégse akarnak szülni? A kezdeti pánik átfordulhat jó irányba, vagy még rosszabb lelki állapotba is kerülhet egy nő? Félek, ha terhes lennék, és megszülném, meggyűlölném a babámat, hogy elvész miatta a szabadságom.
Néha meg megbotránkozok magamon, hogy milyen ember vagyok, hogy ilyenekre gondolok. Miközbe teljesen ideális a párom apának.
Én csak a "nem akarok gyereket" részhez szólnék hozzá. Az esküvő előtt nekem kikötés volt, hogy nem lesz gyerek. Párom bele is egyezett. Aztán 2 év házasság után egyszer csak bekattant az agyam és mindenhol babákat láttam. Belevágtunk. Mikor pozitív lett a teszt, pánikrohamot kaptam. Azt hittem megfulladok, vége az életemnek és különben is, a szülésbe is bele fogok halni. Kb egy hónapig nem lehetett hozzám szólni. Aztán próbáltam felfogni az egészet úgy, mint egy feladatot, amit teljesíteni kell. Mikor elkezdett mozogni , akkor fordult át bennem valami. Na persze nem rögtön, mert az első mozgásoknál megint jött a pánikroham. Irtó furcsa és rémisztő érzés volt. Aztán egyik reggel felébredtem, a törpe rugdosni kezdett , én pedig automatikusan köszöntem neki, hogy "Jó reggelt, kicsikém!" Abban a pillanatban változott meg minden és azóta ő az életem.
Ennek már 3 éve.
A lényeg, bármikor változhat az ember véleménye :D
Én nem a kortársatok vagyok, negyven is elmúltam már.
Van 3 gyermekem, akiket nagyon akartam, alig van köztük korkülönbség. Az a házasságom sajnos tönkrement, elváltunk.
A második férjem az elejétől akart közös gyereket, akkor még a harmincas éveim elején voltam. Én gondolni sem bírtam rá, kivert a víz, ha a terhességre, a csecsemőkorra gondoltam. Úgy éreztem, ha megint otthon kellene maradnom egy babával, az felérne számomra 3 év szigorított fegyházzal. Örültem, hogy visszanyertem a régi szuper formámat, sajnáltam volna a testemet, a szépségemet. Egyre feljebb jutottam a munkámban is, mindig volt ott is egy cél, amit el akartam érni, és ez általában sikerült.
Eltelt közel 10 év, és most mindent megtennénk egy közös babáért. Átkozom magam, hogy a termékeny éveimet "elpazaroltam", amikor látom a férjemen, mennyire szeretné még mindig. Nagyon szomorú dolog, ha ezt a legnagyobb ajándékot egy nő a szerelmének nem tudja megadni. Másfél éve próbálkozunk, eddig egy vetélés, más semmi.
A lényeg: ez az érzés változhat, sőt, valószínű, hogy változni fog. Abban igaza volt az egyik válaszolónak, hogy mi nők nagyon furcsán vagyunk összerakva.
Időd is van bőven, de ne várd meg a 40. szülinapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!