Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a párommal nem...

Mit tegyek, ha a párommal nem egyeznek a gyerek nevelési elveink?

Figyelt kérdés

Ma szóba került, és szinte én vagyok a naiv hülye (óvodai pedagógus ) aki szerint nem jó ahogy én képzelek nevelni. Én szeretnék őszinte lenni a gyerekkel, ha megkerdezi, hogy honnan jön akkor nem a gólya mesét beadni, vagy ha örökbe fogadnáno, akkor csak terrorizalnam a gyereket, ha kiskoratol kezdve mondanám, hogy ő örökbe lett fogadja (persze a szintjén és mindig annyi infóval amit képes felfogni) párom szerint ezt csak 9 évesen kéne közölni mikor felfogja, stb...

Én szeretném vezetni a gyermekemet és nem iranyitani. Tudom, hogy miképpen fejlodnek, és mire mikor képesek. Hiszek abban, hogy a gyermek tapasztaljon, ismerkedjen dolgokkal, és hogy ha valami rosszat csinál akkor elmondani, hogy ez miért nem jó és mit lehet helyette tenni.

Ez csak egy felvazolas a nevelési elemről, ma ezen kaptunk össze. ..

Nem erzem, hogy képes lennék így gyereket vállalni vele... szerinte en csak babysitter vagyok...

Változhat a hozzaallasa?

2016. jún. 12. 04:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%
Erre senki sem fog tudni itt tuti választ adni, nem ismerjük, se a múltját, se a jelenét, se a valódi énjét. Magadat remekül fényezted vele szemben, így nem hiszem meg tudnád adni azt a tiszteletet neki, ami elengedhetetlen a gyerekneveléshez, mert példából tanul a gyerek. Ez sokkal nagyobb probléma, mint az, hogy kicsi dolgokban nem egyeztek.
2016. jún. 12. 04:56
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
Azt, hogy hülyeség a gólyamesével traktálni, és nem szabad titkolni az örökbe fogadást, komoly szakértők, gyerekpszichológusok is alátámasztják. Keress pár ilyet, vagy írj Vekerdynek, hátha ez meggyőzi a párod. Mert itt mi hiába írjuk le, hogy neked van igazad.
2016. jún. 12. 05:52
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem változnak az emberek. Aki erre vár naív. Ha nem tudtok kompromisszumot kötni ilyen fontos kérdésben, akkor nem kell rá családot alapítani. A példáknál nem ragadok le, nincs egyetemes jó és rossz, mindenki úgy nevel, ahogy akar. De a szülők értsenek egyet különben otthon csak stressz lesz, veszekedés és káosz.
2016. jún. 12. 05:57
 4/14 A kérdező kommentje:

Lehuz, mert én nem jól tudom, keressünk fel gyerek pszichológust, majd ha ő is alatamasztja, akkor megbeszeljuk. .. szerinte erélyesen kell fegyelmezni egy gyereket, hogy féljen tőled és Legyen tisztelet... nem hiszek ebben, de hajthatatlan..

Végig sem hagyta mondani amit elkezdtem...

2016. jún. 12. 06:02
 5/14 anonim ***** válasza:
76%
Tudod a választ. Alapvető tiszteletet sem adta meg, és gondolom ez feltűnt azért. Fontos hogy milyen párt választunk magunk mellé egy életre. A gyerekünknek ő pont olyan fontos lesz mint mi. Nézd meg alaposan ilyen szemmel is. És úgy is, hogy ha elmentek a gyerekek, kettesben maradtok, le tudsz e élni vele egy életet. Tisztelet és kommunikáció nélkül nem fog menni. Erről hajlandó-e tanulni??
2016. jún. 12. 06:23
 6/14 anonim ***** válasza:
60%
Egy óvónő, óvodapedagógus sose írná azt magáról, hogy óvodai pedagógus. Tuti nem az vagy.
2016. jún. 12. 06:32
 7/14 anonim ***** válasza:
35%

Nem mellékes, 6-os? Egy óvónő is lehet rossz pedagógus és hülye is.

Alapvető eltérések nem változnak.

2016. jún. 12. 06:44
 8/14 anonim ***** válasza:
47%

Az előző kérdésnel nem 2 eves vt s gyereked es baromi őszinte akarsz vele lenni?

A tesomat örökbe fogadtak, 13 eves volt mikor elmondtak neki es nekunk is. En 10 az öcsém 7 volt.

Addig egy szo sem esett errol, az öcsém meg veszekedésnel időnként felhozta en mar nem.

Aztan ez elmaradt a legjobb tesok vagyunk mai napig, de megkell ra érni...

Persze mindenki ugy csinalja ahogy akarja nalunk a szüleim igy döntöttek es bejött nekik...

Ha nem egyezik a gyermeknevelési elveitek ( tok mindegy mint foglalkozasod) tovabb kell menni, mert kesobb sem fog

2016. jún. 12. 06:51
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha vele szeretnél gyereket vállalni ,az nehéz lesz. Az alapom teljesen eltérés , így a csipp-csuppnak tűnő hétköznapi dolgok fel fognak őrölt mindkettőtöket, a gyerek előtt pedig nem lesznek konkrét szabályok , határok. Pl. dackorszak, nem akar öltözni Te kívárod , trükközött , Ő parancsol , vagy eljárás a keze. Vagy közel akarsz a gyerek mellett lenni , vele aludni , ő nem ,akár sírni hagyja stb..
2016. jún. 12. 07:43
 10/14 anonim ***** válasza:
9%
Megvan egyáltalán már az a gyerek?
2016. jún. 12. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!