Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Avent kézi-elektromos mellszívó?

Avent kézi-elektromos mellszívó?

Figyelt kérdés

Kicsit összezavarodtam, hogy akkor most hány féle van.... Olyat szeretnék, ami kézi és elektromos is. Találtam egyet, ez úgy működik, hogy kézzel is lehet fejni, leszedni a kart és gépivé alakítani. Single electric néven fut, ugyanakkor láttam olyat is, ami Isis IQ név alatt ugyanezt tudja? Vagy ez utóbbi a modernebb változat? Hogy egy gombnyomásra átvált gépire? Melyik a jobb, vagy ugyanolyan csak az IQ kényelmesebb? Ha akarom, ugyanúgy fejhetek csak kézzel is, mint a "sima kézivel", ugye?

Első gyerkőcnél kézi aventet kaptam kölcsön, nagyon szerettem, de egy idő után fárasztó volt, akkor mire elhatároztam, hogy veszek, már nem kellett... most inkább előre megvenném...

Köszönöm!

2016. jún. 11. 18:03
 1/7 anonim ***** válasza:
5%
Úristen, minek ilyen hülyeség? Régen sem volt, mégis megoldották a nők a szoptatást.
2016. jún. 11. 18:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Például azért jó, amikor a babád nem akar/nem tud szopni, és mégis le szeretnéd neki fejni a tejet... De ha nem asztalod, nem kell válaszolni...
2016. jún. 11. 18:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Annyiból egyet értek elsővel, hogy ha alapvetően szoptatni szeretnél, akkor elég egy kézi mellszívó. Arra az esetre, ha:

- tejcsatorna eltömődésed van és ki kell fejni

- ha átalussza az éjszakát (véletlenül) és ki kell fejni

- ha el akarsz menni valahová és le akarsz fejni egy-egy adagot, hogy más etesse a babát

- ha szeretnél fagyasztani egy keveset

- ha szeretnéd szaporítani a tejet és szoptatások között fejsz

Elektromosra akkor lehet szükséged, ha:

- nem szoptatsz, de minél hosszabb ideig üvegből szeretnéd anyatejjel táplálni

- ha tejadó akarsz lenni, és jókora felesleget "termelnél"

Azt kell végiggondolni, hogy mire készülsz, és eszerint kiválasztani a megfelelő eszközt.

Nyilván nincs abban semmi baj, ha elektromosan és kézi módon is működik, csak az ilyen két funkciós gépek jóval drágábbak, és kérdés, hogy érdemes-e rá beruházni.

Én az első gyerekemmel rengeteget fejtem, attól féltem, hogy különben nem lesz elég tej, aztán a későbbi babákkal már arra törekedtem, hogy lehetőleg semennyit ne fejjek, a kereslet-kínálat elv igény szerinti szoptatás mellett a legkényelmesebb.

Mindemellett néhány tejcsatorna eltömődés alkalmával nagy hasznát vettem a kézi fejőnek, és miután elválasztottam a gyerekemet (egészségügyi ok volt 16 hónapos korában), akkor is segített a tej elapasztásában néha.

2016. jún. 11. 19:10
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Mint írtam, van már egy gyermekem, tehát van tapasztalatom. Vele fejtem, mert sok tejem volt az elején, és jól jött tartalékba fejlődési ugrásoknál. Mivel szerettem nagyon a kölcsönkapott Aventet, így most is abban gondolkozom. Annyi biztos, hogy akkor is jól jött volna egy elektromos verzió, nyilván sokkal kíméletesebb lett volna. Ezért érdeklődtem a típusok felől konkrétan, és nem afelől, hogy megéri-e az elektromos, vagy nem.....

Jó áron tudnék hozzájutni, nem is az anyagi a kérdés most, csak egyszerűen az, amit a kérdés kifejtésében feltettem.

2016. jún. 11. 21:12
 5/7 anonim ***** válasza:
44%
Első, miért érezted úgy, hogy neked feltétlenül bele kell ugatnod? Hülyeség? Lehet, hogy neked nem volt rá szükséged, de például van, akinél szaporítani kell a tejet, mert kevesebb van. Miért szenvedne valaki kézzel, ha egyszer lehet mellszívóval is csinálni? Nekem meg például tele a fagyasztóm lefejt anyatejjel. Persze, meg lehet oldani kézzel is, de nem egyszerűbb mellszívóval? Nekem az volt. Miért lenne hülyeség? Vagy azért, mert neked valamire nincs szükséged, akkor az már hülyeség? Ez eléggé ovis hozzáállás :D
2016. jún. 12. 00:52
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Bocsánat, de nekem mesterséges és gusztustalan, nem utolsó sorban pedig kiábrándító.

Sosem gondoltam rá, hogy nekem kellene ilyen kütyü.

Mégegyszer sorry.

2016. jún. 12. 09:22
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, előrébb persze nem jutottam, de ezt már ezen a fórumon meg lehetett szokni, kár is itt kérdezni.

Örülök, hogy vannak, akiknek nem kellett használni, sose tudjátok meg, de ezer és egy szituáció lehet, amikor nem tudsz/nem tud a baba szopizni, és le kell fejni. Undorító, vagy nem, bizarr, vagy nem, le kell fejni. És hogy géppel vagy kézzel? Mondjuk amikor napi 5-6 adag tejet akarsz kézzel fejni, az már nem olyan könnyed mutatvány.

De felesleges itt bizonygatni, ha egyszer még megtudod "mire is jó", akkor megtudod, ha nem, hát élj ebben a tudatban. Bárkinek bármi lehet felesleges, amíg nem szorul rá...

2016. jún. 12. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!